Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość GORKY 8

temat o rowerach

Rekomendowane odpowiedzi

Rama Author Traction a reszta to moja fantazja i 2 lata składania (Deore LX) 8) Około 6000km przebiegu i strzela. Pierwsze myślałem, że to odgłosy sztycy siodełka lub pedała ale niestety to rama. Co dziwne brak jakichkolwiek pęknięć :? Niestety aluminium ma swoje zalety ale i wady, na pocieszenie zostaje tylko możliwość wymiany samej ramy ;)

Miałem podobne objawy. Podczas pedałowania coś strzelało (zawsze gdy prawy pedał był na górze). Smarowałem sztycę siodełka ale nic nie pomagało. Lekko poirytowany wykręciłem środek supportu, dokładnie oczyściłem i przesmarowałem gwinty mocujące go do ramy.

Od ok. roku mam spokój.

A oto mój rowerek:

post-5655-0-29528200-1330658211.jpg

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje podejrzenia też padły na pakiet ;) faktycznie spróbuje go przesmarować i może będzie ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Unibike to solidna firma?

Jeśli chodzi o te niskobudżetowe - tak, całkiem fajna. Polska montownia, solidne rowerki w dobrych cenach. Znam parę osób które jeżdżą rekreacyjnie na Unibikach (klasa cenowa ~ 1500 - 2000) i sobie chwalą. Jakieś dwa lata temu rozmawiałem z różnymi handlarzami (zastanawiałęm się nad zakupem) i wtedy Unibike określali jako najbardziej bezproblemowe rowerki w ofercie (w porównaniu z np. Authorem)

Jeśli w ostatnim roku - dwóch jakoś nie zjechali z jakości, to jest to firma godna polecenia

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki neuruś, widziałem rower tej firmy w sklepie i robił dobre wrażenie muszę się za nim zastanowić.

Cholerny świat.. jak się naczytałem o kradzieżach z piwnic i balkonów to mi się odechciewa tego roweru :shock: Niestety nie mieszkam już w domu jednorodzinnym tylko w mieszkaniu w bloku i mam dylemat jak ten rower zabezpieczyć?

Takie bunkrowanie piwnicy to dodatkowe spore koszty: http://www.wrower.pl/porady/piwnica/index.php

Chyba jakiś alarm zainstaluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak blok nie jest strzezony to radzę trzymac rpwer w domu - wierz mi da się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Solidne haki w mało uczęszczaną ścianę i powiesić - jak się to sprytnie zrobi to miejsca nie zajmie wcale.

Mój w przedpokoju stoi, miejsce zajmuje, ale źle nie jest.

Balkon i piwnica to proszenie się o kłopoty. Na balkonie oprócz niebezpieczeństwa zawinięcia roweru są jeszcze warunki pogodowe, które mogą znacznie wpłynąć na skrócenie jego żywotności

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście będę musiał pomyśleć o wieszakach. 8)

Słuchajcie kochani, obejrzałem dziś coś takiego: http://rowery.onet.pl/4,35,139084,6315,kel...hix,sprzet.html

- przymierzyłem (rama21"), dosiadłem i bardzo mi się podoba i chyba jestem zdecydowany... Co o tym rowerku i firmie sądzicie? cena 1299z,-

tu jest dobre zdjęcie: http://www.muszakski.com.pl/go/_info/?id=1906

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam zaufania do tej marki.

Edit: Chociaż za tą cenę, trekking więc szalał nie będziesz-może nie jest taki zły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i Kelly's jest już w domu, zrobiony dokładnie jak dla mnie i świetnie wygląda - dzięki za porady 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SPORTURA 01
No i Kelly's jest już w domu, zrobiony dokładnie jak dla mnie i świetnie wygląda - dzięki za porady 8)

Współczuję i życzę bezpiecznej jazdy...na takim czymś :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie takie "coś" świetnie służy. Nie wiem, dlaczego w naszym kraju ta firma nie ma dobrej renomy, pęknętą ramę można znaleźć i w Garym F. :wink: Póki co nie jestem wyczynowcem, żeby kupować sprzęt ponad miarę. :lol:

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkurza mnie montowanie na siłę tych atrap amortyzatorów. Lepiej nie rżnęli by głupa i założyli przyzwoity sztywniak cro-mo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tak łatwiej sprzedać. Laik nie odróżni dobrego i wg jego logiki rower z amortyzatorem > rower bez amortyzatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wkurza mnie montowanie na siłę tych atrap amortyzatorów. Lepiej nie rżnęli by głupa i założyli przyzwoity sztywniak cro-mo.

dokladnie... lepszy dobry sztywny widelec niz badziewny amor i wybite zeby, no chyba ze ktos jezdzi naprawde spokojnie i po plaskim

Pozdrawiam, Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropos komentarzy na temat mojego roweru: Kiedy pytałem i prosiłem o radę jedynie grzesiek się wypowiedział, a kiedy już kupiłem nagle się okazało że badziew i syf - norma... Jednak luz panowie, po pierwsze nie skaczę na nim jak kozica po górach a amortyzator nawet tej klasy spokojnie mi wystarczy szczególnie przy aluminiowej sztywnej ramie do której taki wynalazek jest konieczny. Amortyzator jest elementem który można wymienić.

RST neon nie jest atrapą, a jak ktoś woli na sztywnym widelcu przy aluminowej ramie (nie po szosie) to powodzenia :lol:

-pozdrawiam

post-7746-0-63043500-1330658495.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee tam, nie słuchaj "onanistów sprzętowych", jak Ci rowerek wystarcza do jazdy, amorek amortyzuje, to po co przepłacać?

:lol:

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kellysy to zupełnie niezłe rowery za te pieniądze. Mój syn ma taki coprawda trochę tuningowany: osprzęt LX/XT i amor Manitou Black, i czasem lubie tym pojeździć.

Sam ujeżdżam tego "rumaka-składaka"

giantcj4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezła maszyna.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SPORTURA 01
Niezła maszyna.

Fakt nie da się ukryć. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fajny, ale nie za miekkie te kola do xc? :roll:

A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.