Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość GORKY 8

temat o rowerach

Rekomendowane odpowiedzi

Dentyści twierdzą że zęby są zwierciadłem trybu życia ;)

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej niż zadowoleni :)

Ja również moge polecić kolegę Marcinkowskiego jak sympatycznego i uczciwego sprzedawcę rowerów komunijnych :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał ktoś KTM Strada 800?

Bardzo przyzwoity rower, mogę polecić. Do wywalenia tylko koła ;) Ale to chyba standard w tym przedziale.

Ja również moge polecić kolegę Marcinkowskiego jak sympatycznego i uczciwego sprzedawcę rowerów komunijnych :D

;)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie firmy polecacie rowery do maxymalnej kwoty 1 tys zł (mogą być jak najbardziej używane) typu beach crusier dla kobiety?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jakich firm polecacie rowery za, powiedzmy 1200 złotych, do normalnej, amatorskiej jazdy po mieście, lesie itp... , dla osoby o wzroście około 175 cm?

Co sądzicie o Kross Hexagon / Evado?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj zakupilem Kross Level A3 2013. Jak na razie jest ok (tylko siodełko twarde, a nie ma jeszcze spodenek żelowych), zobaczymy jak się będzie sprawował.

@Zarek - rozejrzyj się wsród Krossa, Rometa albo Unibika - wszystko to polskie rowerki, moze nie super jak Specialized, ale do spokojnej jazdy na pare lat wystarczą.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Który z tych jest lepszy: ALPINA ECO M20, Kellys'a VIPER 10, Merida Matts 10-v i Author Cross Country Profile?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

wie ktoś może jakie są rodzaje opony Continental Double Fighter? Bo w necie widzę czasami dopisek "drut". A są jakieś inne? Czy różnią się tylko odblaskowym paskiem z boku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja rower po długiej przerwie muszę zakupić. Wiem jedno, będzie to typ: cross/trekkingowy. Większość jazdy mojej to asfalt, ubite ścieżki, więc... Teraz tylko wybrać model i firmę. Celuję w Meridę, Krossa, Kellys. A może i coś nowego wskoczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od kilku lat do spokojniejszej jazdy, min. z fotelikiem dziecięcym, ujeżdżam Meridę Cross TFS 500D, fajna maszynka, z czystym sumieniem mogę polecić i firmę i model. Ale mysle, że porównywalne modele dostaniesz i z Cuba, Unibika, Fuji, Focus, Ghost, Haibike, Giant, Kellysa , Authora i wielu innych firm. kwestia poszperania w sklepach stacjonarnych lub necie, wybrania modelu, a najlepiej trafienia jakiejś okazji, bo i takie się zdarzają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już zdecydowałem ze przesiadam się na szosówkę, ale muszę zrobić rozeznanie bo to bedzie pierwsza szosa :)

KTM Strada jest ok ale nie wiem czy w tej cenie Merida nie oferuje więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie wybierz KTM. Jeżeli w grę wchodzą tylko te dwie firmy. Merida się mocno zepsuła ostatnio jakościowo.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukam roweru dla siebie, górski, jak największa rama (29"?) i koniecznie amortyzowany przód i tył, i chętnie lekki, co Polecacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yanaki, podaj przedział cenowy, bo w cenie ramy inni mają cały rower, szczególnie, że napisałeś chętnie lekki

i czy używka wchodzi w grę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

używka jak najbardziej, budżet? nie chciałbym wydać więcej niż 5 tys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukam roweru dla siebie, górski, jak największa rama (29"?) i koniecznie amortyzowany przód i tył, i chętnie lekki, co Polecacie?

29" to nie rozmiar ramy a rozmiar kół. Musisz zastanowić się czy chcesz 29era czy klasycznego górala 26". Rozmiar ramy nie ma znaczenia, najpierw wybierz rower rozmiar ramy dobierzesz na koncu. W najnowszym bike boardzie masz test sztywniaków w granicach 5 tys zł.

Osobiście polecam:

http://www.ghost-bik...detail/se-2990/

lub

http://www.ghost-bik...detail/se-2970/

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie wybierz KTM. Jeżeli w grę wchodzą tylko te dwie firmy. Merida się mocno zepsuła ostatnio jakościowo.

Właściwie firma nie gra roli - jedyny limit ot jak narazie 3000 3500 zł.

To pierwsza szosa i jak się nie spodoba to nie ma sensu kupować drożej, jak mnie wciągnie to w przyszłości się wymieni :)

Jeśli ktoś ma doświadczenia szosowe i mógłby coś polecić będe bardzo wdzięczny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściwie firma nie gra roli - jedyny limit ot jak narazie 3000 3500 zł.

To pierwsza szosa i jak się nie spodoba to nie ma sensu kupować drożej, jak mnie wciągnie to w przyszłości się wymieni :)

Jeśli ktoś ma doświadczenia szosowe i mógłby coś polecić będe bardzo wdzięczny :)

Skoro nie gra roli to przejrzyj ofertę Kellysa, Ghosta lub Authora. Jeśli coś Cię zainteresuje to napisz PW, pomogę.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro nie gra roli to przejrzyj ofertę Kellysa, Ghosta lub Authora. Jeśli coś Cię zainteresuje to napisz PW, pomogę.

Firma nie gra roli - chodzi o to żeby kupić jak najlepszy w tych pieniążkach :)

OK - robię rozeznanie :)

Ghosty oglądałem na żywo i bardzo mi się podobały ale przekraczały budżet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zakupiłem w zeszłym roku Treka X caliber 2013 ale i tak jeżdżę cały czas na moto :D Może proporcje się zmienią kiedyś:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie interesowałem się sprzętem od dłuższego czasu i widzę, że ominęła mnie kolejna ewolucja w przerzutkach do XC. Czyli dodali kolejne przełożenie - z tego co widzę to już od Deore jest 10 biegów, a do niższych grup w stylu Alivio wrzucają 9 biegów. Moje pytanie jest następujące - jak teraz dobrać szerokość łańcucha do kasety? Wydaje mi się, że kiedyś były łańcuchy dla 7,8 biegów i węższe dla 9.

I jeszcze jedno. Shimano SLX to następca Deore LX czy coś zupełnie innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.