Gość sszwedo #10151 Napisano 15 Marca 2009 Iko"Rosyjski Spit - to chyba Jak raczej Pozdrawiam Iko" Tak to najprawdziwszy Spitfire, model zegarka, który został szybko wycofany ze sprzedaży przez rosyjskiego producenta, ze względu na to, iż nazwa Spitfire jest zastrzeżona dla IWC. Limitacja 500 szt. i już na pewno się nie powtórzy przez dodanie kropki lub zmianę czcionki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #10152 Napisano 15 Marca 2009 .. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diesel 218 #10153 Napisano 15 Marca 2009 Z odległości około 2 metrów widać dokładniej co jest na zdjęciu 0 Andrzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość areczek86 #10154 Napisano 15 Marca 2009 Ja widzę z 30 centymetrów że to Pam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #10155 Napisano 16 Marca 2009 Ja widzę z 30 centymetrów że to Pam Mi z 30 centymetrów to wzrok wariuje jak na to patrzę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzyzol 4 #10156 Napisano 16 Marca 2009 Diesel - wiedziałem co zobaczę, ale i tak zmusiłeś mnie do wstania 0 Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luke102 581 #10157 Napisano 16 Marca 2009 Bardzo ładny ten SPITFIRE :-) :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #10158 Napisano 16 Marca 2009 Diesel napisał"Z odległości około 2 metrów widać dokładniej co jest na zdjęciu " Byłem pewien że to włoska kopia MM 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robak 117 #10159 Napisano 16 Marca 2009 Iko"Rosyjski Spit - to chyba Jak raczej Pozdrawiam Iko" Tak to najprawdziwszy Spitfire, model zegarka, który został szybko wycofany ze sprzedaży przez rosyjskiego producenta, ze względu na to, iż nazwa Spitfire jest zastrzeżona dla IWC. Limitacja 500 szt. i już na pewno się nie powtórzy przez dodanie kropki lub zmianę czcionki. A kto jest producentem tego zegarka ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #10160 Napisano 16 Marca 2009 A kto jest producentem tego zegarka ?? Producentem tego modelu jest Moscow Classic . Były jeszcze dwie wersje tego modelu to jest z czarną tarczą oraz z czarną tarczą i białymi tarczkami minutową i sekundową. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 2 #10161 Napisano 16 Marca 2009 Możecie się panowie śmiać, kręcić nosami, ale nam naprawdę jest ze sobą dobrze i co więcej nieźle się współpraca układa- tzn. trzyma nawet czas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość areczek86 #10162 Napisano 16 Marca 2009 Ja poznałem po osłonie koronki Choć prawdę mówiąc troszkę się obawiałem że Diesel powie że to jednak MM 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #10163 Napisano 16 Marca 2009 Możecie się panowie śmiać, kręcić nosami, ale nam naprawdę jest ze sobą dobrze i co więcej nieźle się współpraca układa- tzn. trzyma nawet czas Miałem dokładnie takiego samego pod koniec lat 70 -tych. To był przeciwpancerny zegarek, kiedyś mi upadł z 2 metrów na ziemię i to przetrzymał bez większego uszczerbku. Moje gratulacje jest w świetnym stanie. A ja dalej kontynuuję serię "???? ????? ?????????" i tm razem oryginalny chronograf Poljota. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 2 #10164 Napisano 16 Marca 2009 No jest właściwie w idealnym stanie, prócz szkiełka, które kwalifikuje się do wymiany ze względu na pęknięcie przy górnej krawędzi(już tego nie zapoleruję). A co do pancerności to myślałem zupełnie inaczej- jak zobaczyłem te plastikowe elementy werku, to się przeraziłem i otoczyłem zegarek najlepszą opieką, byle go gdzieś nie stuknąć i nie uszkodzić, bo ileż lat plastik utrzyma swą elastyczność A koperta w Twoim to z czego? Świetnie wygląda taka chłodna, matowa stal. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #10165 Napisano 16 Marca 2009 No jest właściwie w idealnym stanie, prócz szkiełka, które kwalifikuje się do wymiany ze względu na pęknięcie przy górnej krawędzi(już tego nie zapoleruję). A co do pancerności to myślałem zupełnie inaczej- jak zobaczyłem te plastikowe elementy werku, to się przeraziłem i otoczyłem zegarek najlepszą opieką, byle go gdzieś nie stuknąć i nie uszkodzić, bo ileż lat plastik utrzyma swą elastyczność A koperta w Twoim to z czego? Świetnie wygląda taka chłodna, matowa stal. To jest stal satynowana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanek 3 #10166 Napisano 16 Marca 2009 A ja dalej kontynuuję serię "???? ????? ?????????" i tm razem oryginalny chronograf Poljota. Nice! Jakaś konkret nazwa lub referencja? Gdzie i za ile można go dostać?Pokażesz jak świeci nocą? 0 Totalny laik :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Blaz #10167 Napisano 16 Marca 2009 Sszwedo: właśnie tego Poljota chcę sobie kiedyś kupić. Ta matowa stal jest przecudna! Bibliotek@rz: ta koperta w Twoim niesamowita. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #10168 Napisano 16 Marca 2009 Nice! Jakaś konkret nazwa lub referencja? Gdzie i za ile można go dostać?Pokażesz jak świeci nocą? Obawiam się że ten model już jest niedostępny. To jest Poljot kal. 3133, kupiłem go kilka lat temu i przeglądajac oferty sklepów internetowych z rosyjskimi zegarkami juz dawno go nie widziałem. A nocą świeci, że aż miło popatrzeć i świeci bardzo długo. Postaram się zaprezentować fotkę w niedalekiej przyszłości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Blaz #10169 Napisano 16 Marca 2009 Niedawno na ebayu podobne widziałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Majowy Diabeł #10170 Napisano 16 Marca 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajacek 304 #10171 Napisano 16 Marca 2009 za taką Ruchle jw. ( na początku lat 70 ub. wieku ) oddałem całą kupę płyt gramofonowych ( paki - familia - zachód ) kto pamięta tamte czasy , ten wie co to znaczyło 0 Schaumburg Aquamatic II chrono , Citizen EcoZilla , Glycine Lcc 3k Le , Citizen Skyhawk , Temption CGK 204 ( sprzedam ew. zamiana ) , Oris ProDiver date ( zam. na chrono ) . Pam sub 243 , Fortis square chrono , Citizen Aqualand Depthmeter , OMEGA plo - prof i inne ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 2 #10172 Napisano 16 Marca 2009 Skoro mamy popołudnie, a właściwie wczesną porę wieczorną to na rękę hop- wskakuje Monstrum, coby łatwiej czas można było 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diesel 218 #10173 Napisano 16 Marca 2009 Mam dwie takie Ruhle, obie na chodzie 0 Andrzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4744 #10174 Napisano 16 Marca 2009 Ruhle - czaderskie Majowy - gustowny paseczek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 2 #10175 Napisano 16 Marca 2009 Niech mi ktoś powie, że nie są urocze I naprawdę jestem zaskoczony, że mimo złym opiniom, moja śmiga jak trzeba. A na rekinie od Blaza wygląda elegancko W ogóle Monstrum też Blazowy więc chłopaka nieźle się przyczynił do budowania mojej skromnej kolekcji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach