RobertG 3435 #12976 Napisano 4 Września 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #12977 Napisano 4 Września 2009 Niech sie dobrze nosi:) Przy okazji dostalem lekkcje - jak wysylamy zegarek i ekstra pasek do zegarka - to tez trzeba deklarowac:) pozdrawiam serdecznie Rafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #12978 Napisano 4 Września 2009 Hemig - pikny ten brzydal. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzecH 6 #12979 Napisano 4 Września 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
award 0 #12980 Napisano 4 Września 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywiad #12981 Napisano 4 Września 2009 Zwędziłem paścia mojego ojca... Czy ktoś wie co oznacza T w napisie na tarczy "T Swiss made T". "T Swiss made T" means that the watch is Swiss and contains a certain quantity of tritium that emits less than 227 MBq (7.5 mCi). Tryt w Worldmasterze? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #12982 Napisano 4 Września 2009 W Panerai oznacza właśnie tryt, więc pewnie w Atlantic'u też. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #12983 Napisano 4 Września 2009 W Panerai oznacza właśnie tryt, więc pewnie w Atlantic'u też.Dokładnie , bylo juz o tym na forum , miernikiem promieniowania można stwierdzić czy tarcza jest oryginalna - to duże ułatwienie - tzn. czy nie byla odnawiana w tym sensie oryginalna 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CornCobbMan 1 #12984 Napisano 4 Września 2009 0 PozdrawiamAdam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #12985 Napisano 4 Września 2009 Czy ktoś wie co oznacza T w napisie na tarczy "T Swiss made T". "T Swiss made T" means that the watch is Swiss and contains a certain quantity of tritium that emits less than 227 MBq (7.5 mCi). Tryt w Worldmasterze? 7.5 mCi to strasznie duzo - skazenie wymagajace interwencji i stanowiace zagrozenie dla zycia i zdrowia - ta liczba w sumie nie wiele daje - bo okresla tylko polowe jednostki - na ile ml tudziez l farby to by cos powiedzialo - licznik sam nie wiele powie - tryt daje slaby sygnal na standartowym gaigerze - jedyna droga to zdrapac troszke farby, rozpuscic w plynie scyntylacyjnym i zmierzyc w liczniku scyntylacyjnym, a do datowania sie zupelnie nie nada - c14 ma 5400 lat czas polowicznego rozpadu, a tryt jeszcze wiecej (dinozaury mozna nim datowac , realne na tarczach moim zdaniem jest kilka micro Ci 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Majowy Diabeł #12986 Napisano 4 Września 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pzremo1 4 #12987 Napisano 4 Września 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #12988 Napisano 4 Września 2009 ... a do datowania sie zupelnie nie nada - c14 ma 5400 lat czas polowicznego rozpadu, a tryt jeszcze wiecej (dinozaury mozna nim datowac , realne na tarczach moim zdaniem jest kilka micro Ci Nieee, tryt ma okres półrozpadu 4500 dni = 12,33 lat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aeo 0 #12989 Napisano 4 Września 2009 =/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pzremo1 4 #12990 Napisano 4 Września 2009 Jaki to model? Archiwalny 1096.888.1 Chyba już nie do kupienia.Następca ma nieco zmodyfikowane wskazówki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #12991 Napisano 4 Września 2009 Nieee, tryt ma okres półrozpadu 4500 dni = 12,33 lat Sorry moj blad - masz absolutna racje - 12,3 lat:) - za malo ostatnio spie:) 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Majowy Diabeł #12992 Napisano 4 Września 2009 Sorry moj blad - masz absolutna racje - 12,3 lat:) - za malo ostatnio spie:)to w moim cwc rozpadl się już prawie w 3/4 kokopzapodaj slavę pliiiz - podoba mi się i Twoje zdjęcia mi się podobają 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokop 13 #12993 Napisano 4 Września 2009 AaaaaaSławka bez zegarka 0 Ciesz się że nie szczekasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #12994 Napisano 4 Września 2009 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HemiG 1 #12995 Napisano 5 Września 2009 0 "w sensie: nie skorzana bransoleta i nie oGragly" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #12996 Napisano 5 Września 2009 Grzesiu wystawiles takie cudo na deszcz - a jak skoroduje???!!!! 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HemiG 1 #12997 Napisano 5 Września 2009 Grzesiu wystawiles takie cudo na deszcz - a jak skoroduje???!!!!Panie Rafale, ależ to nie jest deszcz, to łzy śmiechu po zobaczeniu KURNAJANKOWEGO paskudztwa. 0 "w sensie: nie skorzana bransoleta i nie oGragly" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KURNAJANEK 8 #12998 Napisano 5 Września 2009 Panie Rafale, ależ to nie jest deszcz, to łzy śmiechu po zobaczeniu KURNAJANKOWEGO paskudztwa. cholera ... !! Mafia prześmiewców Hemig, przyznaj ze łzy to z żalu ze już lada dzień nie będziesz miał mojej omegi I ze Twój pies nie chce nawet aportować jak mu rzucasz tą swoją omege ! Moją przynosił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #12999 Napisano 5 Września 2009 Grzesiu potestuj z tym rzucaniem omegi Janka do aportowania:) i koniecznie porob zdjecia:) jak byla u mnie to ja schowalem odrazu do pudla - taki blask i piekno od niej bilo ze sie balem ze oslepne:) Janku wiesz ze my tak z zawisci:) fajna jest 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
award 0 #13000 Napisano 5 Września 2009 Jeszcze jedna fotka Co ciekawe zegarek ten nigdy nie był u zegarmistrza na przeglądzie, był założony od nowości jedynie kilka razy przez mojego tatę. Pięknie cyka, posiada oryginalny pasek gumowy Safari i cieszy oko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach