Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

Szaro i ponuro to trochę poświecę...

post-12004-0-54149200-1364578172_thumb.jpg

Edytowane przez Michal84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DeLarge fajny Tag.

Tyle łamag to ja też ;)

jC653PY.jpg

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorrki za niedzisiejsze zdjecie ale w pracy na reku caly czas

20130306075031.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śliczna DeVillka:-) w pełnym złocie?:-)

Czesc. Dzieki i gratuluje wprawnego oka:) rzeczywiscie, pod dluzszych poszukiwaniach udalo mi sie uzupelnic moja kolekcje o dobrze zachowany egzemplarz w 18k zlocie. A i Twoj Seamasterek bardzo ciekawy. Gratki!

Edytowane przez maze123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawde fajnie prezentuje sie ten zegarek , ale chyba u nas go nie zobacze .

Tylko czemu taka nazwa , zdecydowanie wolalbym gdzyby nazywal sie Cator lub cos podobnego . Jak slysze w nazwie EX to az mna trzesie , niewiem dlaczego ale paskudnie mi sie to kojarzy jakos zawsze businessem z pod cmentarza lub stodoly :blink: , moze to smieszne ale tak juz mam .

Drugiej nazwy ktorej nie trawie to International Watch Company- brrr

Edytowane przez irekm

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek super. Mozna juz u nas gdzies dostac? Inny model widzialem juz na Allegro. Czy to oznacza poczatek dystrybucji w Polsce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irek Ale to są tylko nasze Polskie uprzedzenia. Lokalne. Poza tym nazwa nie powstała poprzez dodanie końcówki EX. Tylko -REX a co znaczy REX w łacinie ?? Popatrz na logo :-) . ROLEX się zgodzę tam nazwa nic nie znaczy i końcówka EX została dodana aby brzmiało dobrze we wszystkich językach :lol: . Nie wspominam już o tym że nazwa urodziła się w 1858r czyli raczej nasi biznesmeni z lat 90tych mieli na nią nikły wpływ.

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie z Rolexem mam tak samo , fakt taki ze kazdy jest go wstanie poprawnie wypowiedziec :D ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie z Rolexem mam tak samo , fakt taki ze kazdy jest go wstanie poprawnie wypowiedziec :D ,

A jednak go kupujesz ? A nawet jesteś fanem :-) Dziwne prawda?

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nastepnym razem jak bede sie widzialem z psychologiem to sie zapytam jak do tego doszlo , bo ja bardzo dlugi okres czasu nietrawilem ich zegarkow a teraz jestem fanem nie mylic z fanbojem . dlatego ze podoba mi sie prostota , jakosc wykonania i niezawodnosc ( z tym tylko ze to akurat nie bardzo jest dla mnie wazne bo zaczesto je zmieniam zeby praktycznie miec z jakoms problem ) . Tylko teraz czy stalo sie to za sprawa ich marketingu czy moze tez " doroslem " czyli po prostu zmienil mi sie gust . Kiedys chcialem sobie nawet kupic BRM :D .

Byl tez okres gdzie nie mialem ani jednego stalowego zegarka same zlote bo mi sie podobaly , teraz nie mam ani jednego zlotego chociaz czasami mnie korci . i Tutaj marketing nie ma z tym nic wspolnego , poprostu zmiana gustu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się. Mi także gust bardzo ewoluował :-) . Jak czytam nieraz swoje stare posty nawet na tym forum to pękam ze śmiechu. Nie cierpiałem rzymskich indeksów, nie lubiłem kremowych tarcz itp itd. To pozytywne zjawisko że nie stoimy w miejscu że gusta nam ewoluują bo i świat naokoło się zmienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co ukrywac, ze chodzi tez o prestiz marki (niestety w wielu przypadkach sztucznie budowany przez marketing a nie realne osiagniecia). Dlatego jestesmy w stanie przeplacic za Rolexa chociaz to samo lub cos lepszego mozna by dostac taniej gdzie indziej.

Tu widze problem z Catorexem, ktory jest u nas totalnie nieznany. Musialby zatem powalczyc cena i stosunkiem jakosci do ceny.

Edytowane przez maze123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marka reaktywowała się dopiero w 2010r. Mimo, że istnieje dłużej niż Audemars Piguet. Specjalizowała się przez większość czasu w produkcji zegarków kieszonkowych. Potem w latach 70tych także naręcznych. Potem wiadomo upadek jak wielu innych marek szwajcarskich i reaktywacja dopiero niedawno. Więc potrzeba czasu na budowanie pozycji. Są obecni na Baselworld także w tym roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś odebrany z serwisu, jak nówka teraz wygląda

img4951y.jpg

straszne korki dziś były

img4952m.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Igor nissanem jechałeś?

A speedy wiadomo. Fajny jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny zegareczek;-) jakie wymiary? Chyba staliśmy dziś w tym samym korku...;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak nissanem jechałem :) po czym poznałeś ?

jeżeli chodzi o wymiary zegarka to 39mm ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znawiec jestem :D

Qashqai ? Czy jak to się to pisze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi