Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, KobyS0 napisał(-a):

hmmm a co to jest?   :) 

Pozycja zmiany datownika, gdy nie ma widocznego datownika na tarczy. Najczęściej są trzy pozycje koronki 0, 1 i 2. 0 - nakręcanie, 1- zmiana daty, 2 - ustawianie czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli ja nie mam bo mam datownik i pozycja nr 1 jest używana :)   dzięki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Pozycja zmiany datownika, gdy nie ma widocznego datownika na tarczy. Najczęściej są trzy pozycje koronki 0, 1 i 2. 0 - nakręcanie, 1- zmiana daty, 2 - ustawianie czasu.

A w tej małej jest datownik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, KobyS0 napisał(-a):

Dużo jest mniejszy o tej wersji z datą???imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1

Mała bulova ma 43,5 mm, Twoja to 45 mm. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pokazuj 

accutrony fajne ale nie moja bajka, muszę mieć tarcze :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, KobyS0 napisał(-a):

pokazuj 

była masa accutronów z tarczami. tylko te bez tarcz są zdecydowanie fajniejsze :P

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minute ago, KobyS0 said:

pokazuj 

Accutron’y to nie tylko modele SpaceView (czyt.  flaki na wierzchu😜)… nie jeden już tak mówił, a jak już usłyszał bzyczenie i poczuł wibracje to wpadł jak śliwka w kompot 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minutes ago, oszolom said:

tylko te bez tarcz są zdecydowanie fajniejsze :P

Aszsz mnie tera się spodobało to 😂👍🏻

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, oszolom napisał(-a):

była masa accutronów z tarczami. tylko te bez tarcz są zdecydowanie fajniejsze :P

dokładnie była, jednak accutron z tarczą nie robi już takiej roboty i ja mam na myśli te bez .... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Londek napisał(-a):

Aszsz mnie tera się spodobało to 😂👍🏻

pewnie tak, jak mnie się podobają te accutrony bez tarcz :P

Teraz, KobyS0 napisał(-a):

dokładnie była, jednak accutron z tarczą nie robi już takiej roboty i ja mam na myśli te bez .... 

robi robotę, robi. sekunda płynie, werk bzyczy. ja lubię. mam jednego i nie sprzedam nigdy.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chcę mi się szukać, ale jak juz piszemy to zapytam.......... a ile ma kliknięć na sekundę i do jakiego werka porównać, bo mam trochę płynących, jednak widać, jak się popatrzy bliżej, ich przeskok.... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, rafalmosty napisał(-a):

A w tej małej jest datownik?

Tego nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Tego nie wiem.

No właśnie chyba nie ma, stąd zdziwiło mnie Twoje pytanie o przełożenia koronki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, rafalmosty napisał(-a):

No właśnie chyba nie ma, stąd zdziwiło mnie Twoje pytanie o przełożenia koronki. 

Sporo jest zegarków z ghost position, dlatego spytałem, czy w mniejszych nie ma. W moim Lunarze 45mm jest. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minutes ago, KobyS0 said:

nie chcę mi się szukać, ale jak juz piszemy to zapytam.......... a ile ma kliknięć na sekundę i do jakiego werka porównać, bo mam trochę płynących, jednak widać, jak się popatrzy bliżej, ich przeskok.... 

The vibrations of the fingers would spin the wheel to 300 beats per second! this in turn would give the appearance of a very smooth second hand. Think about the average automatic watch that you would regard as having a smooth tick, these would beat at around 7 beats per second… so 300 per second is just incredible.

Zęby… a raczej zębuszki koła indeksowego są mikroskopijne i nie do zobaczenia gołym okiem, i pomyśleć że to wszystko działo się w latach sześćdziesiątych 🔥

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, KobyS0 napisał(-a):

2,592,000 bph, 360 hz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Londek napisał(-a):

The vibrations of the fingers would spin the wheel to 300 beats per second! this in turn would give the appearance of a very smooth second hand. Think about the average automatic watch that you would regard as having a smooth tick, these would beat at around 7 beats per second… so 300 per second is just incredible.

Zęby… a raczej zębuszki koła indeksowego są mikroskopijne i nie do zobaczenia gołym okiem, i pomyśleć że to wszystko działo się w latach sześćdziesiątych 🔥

no to juz wiem !!!!!!!!!!!!!!! kufa, kolejny cel w życiu mam ....... Dzięki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, Londek napisał(-a):

a to? https://allegro.pl/oferta/bulova-accutron-chrono-vx-200-tachymeter-ref-a3644-14661952589

automat i accutron ? to już chyba tak nie bije na sekundę 300 ..... hmmmm,  szukam bo chcę kupić, ale bulovy miałem dwie i jedna została i sie nie znam, wiem, że nie ten dział, ale już późno, może nikt się nie zorientuje :) żaden Moderator :) choć wiem, że jeden czuwa nad Nami .... :)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi