Mariusz D 126 #2476 Napisano 7 Października 2016 Meches, mogę - 2 i 3/4 pudła, ;-) Nightingale, w rzeczywistości jest trochę żywszy, bardziej nasycony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
As82 652 #2477 Napisano 8 Października 2016 Czy ktoś z was dysponuje może informacjami na temat starych oznaczeń na dekielkach orientów z lat 70-80 ,kodów mówiących o kolorze tarczy itd.? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumi 5 #2478 Napisano 8 Października 2016 tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18671 #2479 Napisano 9 Października 2016 Patelnia Jakie ten Orient ma wymiary? W internecie przewija się: 44, 45 i 47 mm... Bez koronki i L2L by mnie interesowało 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #2480 Napisano 9 Października 2016 Ma 44mm. średnicy bez koronki i jej osłony.L2L to 50mm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18671 #2481 Napisano 9 Października 2016 (edytowane) Dzięki bardzo. Pytam bo spodobał mi się nawet biały z czarnym ringiem wewnętrznym. Nie spodziewałem się tego po sobie Edytowane 9 Października 2016 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
As82 652 #2482 Napisano 9 Października 2016 Od dzisiaj na pasku i chyba tak zostanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #2483 Napisano 10 Października 2016 (edytowane) Koledzy, pytam tutaj, ponieważ jest 37 obserwujących temat, a zależy mi na czasie. przepraszam za podstęp Czy widzicie gdzieś haczyk? Zegarek był (wg deklaracji sprzedawcy) wystawiony na zegarkowym forum tym i tamtym i nie znalazł nabywców. OS w takiej cenie nie znalazł nabywcy? czy to ze względu na kształt koperty (tonneau)? https://www.olx.pl/oferta/orient-star-tanio-CID87-IDfeXm7.html Edytowane 10 Października 2016 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18671 #2484 Napisano 10 Października 2016 (edytowane) Nie wiem ile kosztował jako nowy, ale mnie osobiście wyglądem odpycha i za połowę tej kwoty bym go nie chciał, więc może masz odpowiedź Edytowane 10 Października 2016 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1071 #2485 Napisano 10 Października 2016 Koledzy, pytam tutaj, ponieważ jest 37 obserwujących temat, a zależy mi na czasie. przepraszam za podstęp Czy widzicie gdzieś haczyk? Zegarek był (wg deklaracji sprzedawcy) wystawiony na zegarkowym forum tym i tamtym i nie znalazł nabywców. OS w takiej cenie nie znalazł nabywcy? czy to ze względu na kształt koperty (tonneau)? https://www.olx.pl/oferta/orient-star-tanio-CID87-IDfeXm7.html to prawda bo był wystawiony na sąsiednim forum... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #2486 Napisano 10 Października 2016 czyli koperty tonneau nie cieszą się popularnością. Albo ta wersja kolorystyczna. Niemniej na brązowym pasku a la krokodyl prezentowałby się ciekawiej. Dzięki za opinie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GoBo 128 #2487 Napisano 10 Października 2016 (edytowane) Hmm, osobiście nie widziałem go na naszym bazarku, co nie znaczy że nie mogłem przeoczyć. Jak to na OLX sugeruję rozwagę. Edytowane 10 Października 2016 przez GoBo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nightingale 5 #2488 Napisano 10 Października 2016 (edytowane) Mnie się bardzo podoba. Ma ktoś, lub chociaż widział ten model na żywo? Jeśli tak to wygląda bardziej na brązowy, czy złoty? Na renderze to raczej brązowy. Niestety mam takie dziwactwo, że bardzo nie lubię, gdy coś ma złoty kolor, a nie jest ze złota. Edytowane 10 Października 2016 przez Nightingale 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #2489 Napisano 10 Października 2016 Złoty. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #2490 Napisano 10 Października 2016 Co do tego tonneau to chyba jest zegarek który jakiś czas temu sprowadziłem dla siebie, a potem odkupił kolega z sąsiedniego forum.Jeśli to ten to nie ma się czego bać, zresztą chyba dalej oferta wisi na CW, a na pewno jest też na WUS, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #2491 Napisano 10 Października 2016 Dzięki za informację Jednak wybrałem coś innego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nightingale 5 #2492 Napisano 10 Października 2016 (edytowane) Super tłoczenie na tarczy, ogólnie ładny, ale luma w takich zegarkach nie pasuje według mnie zupełnie, tym bardziej, że mocna raczej nie będzie. Edytowane 10 Października 2016 przez Nightingale 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #2493 Napisano 10 Października 2016 (edytowane) Dzięki. To tłoczenie nazywa się giloszem albo gliszem i moim zdaniem w tym zegarku to majstersztyk. Luma nie jest mocna, to prawda. Pytanie do producentów: po co taka cienka warstwa lumy? Albo porządnie, żeby świeciła albo nic. Edytowane 10 Października 2016 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sokolow 153 #2494 Napisano 11 Października 2016 zegarek bardzo ładny. Orient jakoś lubi dawać taką nic nie dającą warstwę lumy. są i w Curatorach i większości OSów. 0 Eterny Eterny Kontiki Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misiu7 263 #2495 Napisano 11 Października 2016 (edytowane) Witajcie!Mój Orient chodzi ze mną do pracy. Wykazuje się dużą dokładnością, posiada wskaźniki daty i dnia tygodnia, żeby mi się czasem nie pomyliło ... No i ma niebieską tarczę ... tak dla poprawy nastroju Edytowane 14 Października 2016 przez Misiu7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #2496 Napisano 11 Października 2016 zegarek bardzo ładny. Orient jakoś lubi dawać taką nic nie dającą warstwę lumy. są i w Curatorach i większości OSów. Dzięki. Ta warstwa jest tak cienka, że po naświetleniu widać jakby ziarnistość, tzn. gdzieniegdzie przebija wskazówka, nie umiem tego dobrze opisać.... W każdym razie, ten zegarek nie musi świecić, to nie diver i nie pilot.... Czy indeksy z lumą są potrzebne? Myślę, że tak, one są po prostu dobrze wykonane, a luma ma ładny kolor. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #2497 Napisano 11 Października 2016 Tomek, gratuluję Millenium, trudno go dostać, nie jest już produkowany od kilku lat.To świetny zegar a luma bardzo mu pasuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #2498 Napisano 11 Października 2016 Mariusz, dzięki Kupiłem go w lombardzie we Wrocławiu, jest na gwarancji do marca 2018 r. z opcją wydłużenia o 12 m-cy (którą sobie daruję - odpłatny przegląd w serwisie to warunek). Przed oddaniem do lombardu, noszony miał być ok. dwa tygodnie, potem leżał w lombardzie. Miał sporo mikrorysek, które wczoraj godzinę czyściłem woskiem lekko ściernym do lakieru K2 - dał radę i na ryski. Zegarek lekko spieszy, ale chodzi normalnie, naładował się do końca (wskaźnik pr wskazuje 40 h). Udało mi się zbić cenę o ponad 20%... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaroslaw Jerry Esowy 1755 #2499 Napisano 11 Października 2016 Dałeś mniej niż 900? Wysłane z mojego IdeaTab S6000-H przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #2500 Napisano 11 Października 2016 dałem całe 700 zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach