Gość fidelio #4126 Napisano 4 Maja 2018 (edytowane) Kolego @rafi, każe mi jakiegoś Taptalk instalować ;-) No Way! Dziś już pisałm o tym, zdecydowanie godny i mocny konkurent dla Sarba 033 :-) Fajna i do tego praktyczna komplikacja, uniwersalny rozmiar oraz wypukłe szkło, nadające fajnego "retro" klimatu. Minerał mi nie przeszkadza, bo to ani pierwszy, ani jedyny mój zegarek. Bransoleta IMO lepszej jakości niż w Sarbie. Koperta wykonana bardzo porządnie, choć ta w Sarbie jest bardziej wysublimowana/wyszukana (więcej różnych krawędzi i przejść w Sarbie). Z mojej perspektywy dużym plusem OSa jest mechanizm zdecydowanie lepiej zdobiony niż w Sarbie :-) Edytowane 4 Maja 2018 przez fidelio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12882 #4127 Napisano 4 Maja 2018 Ok, poprawię się, znaczy podmienię link, ale dopiero, jak będę mógł usiąść do kompa Niemniej w większości zgadzam się z Twoją opinią. Jeśli chodzi o mechanizm, to sam nie wiem, natomiast całokształt od strony pleców chyba wyglada lepiej w SARBie. W OS na zdecydowany plus wskazówki i ogólne wykończenie tarczy. Koperta - tu wiadomo, że nie ma o czym gadać. Jednak dzięki wypukłemu, mineralnemu szkłu OS ma więcej charakteru -IMO. Tylko mógłby być, kurka, trochę smuklejszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4128 Napisano 4 Maja 2018 Ok, poprawię się, znaczy podmienię link, ale dopiero, jak będę mógł usiąść do kompa Niemniej w większości zgadzam się z Twoją opinią. Jeśli chodzi o mechanizm, to sam nie wiem, natomiast całokształt od strony pleców chyba wyglada lepiej w SARBie. W OS na zdecydowany plus wskazówki i ogólne wykończenie tarczy. Koperta - tu wiadomo, że nie ma o czym gadać. Jednak dzięki wypukłemu, mineralnemu szkłu OS ma więcej charakteru -IMO. Tylko mógłby być, kurka, trochę smuklejszy No ja jednak wyżej stawiam plecy OSa ;-) W Sarbie w zasadzie masz tylko pasy genewskie i powycinany rotor. W OS masz dodatkowo złote napisy na rotorze i "perlage", którego w tj cenie jeszcze nie widziałem :-) Co do smukłści, to masz rację, ale OS byłby bardziej "slim" bez tego wypukłego szkła, które sam pewnie przyznasz, jest kozackie ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12882 #4129 Napisano 4 Maja 2018 Jasne, że szkło robi ten zegarek i bez niego, to nie było by to. Mogliby jednak kopertę cieńszą zrobić Natomiast jak piszę o całych plecach, to mam na myśli tez to, jak mechanizm jest eksponowany - w SARBie wygląda, jakby bardziej wypełniał kopertę. Dodatkowo na stalowej części pleców SARB ma lepszej jakości grawer. Bardziej o to mi chodziło, niż o sam mechanizm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4130 Napisano 4 Maja 2018 Spoko, rozumiem :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaroslaw Jerry Esowy 1755 #4131 Napisano 4 Maja 2018 bo to trzeba bez szkielka OeSa mieć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11631 #4132 Napisano 5 Maja 2018 (edytowane) bo to trzeba bez szkielka OeSa mieć Fajny jest ten biały. Białych tarcz nigdy dosyć. Jaka to dokładnie referencja Jarek? Edytowane 5 Maja 2018 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaroslaw Jerry Esowy 1755 #4133 Napisano 5 Maja 2018 Orient Standard Date 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18770 #4134 Napisano 5 Maja 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gripen 69 #4135 Napisano 5 Maja 2018 Wczoraj przybył i dzis oczywiście na nadgarstku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4136 Napisano 5 Maja 2018 Gratki! Bardzo fajna wersja :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40565 #4137 Napisano 5 Maja 2018 Wczoraj przybył i dzis oczywiście na nadgarstku Gratulacje, jest wspaniały! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #4138 Napisano 6 Maja 2018 Jedna z ładniejszych wersji Bambino.Dobry zakup. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fiere 143 #4139 Napisano 6 Maja 2018 Ulubieniec 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4140 Napisano 6 Maja 2018 Jaka jest referencja tego OSa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #4141 Napisano 6 Maja 2018 Jaka jest referencja tego OSa?Zapomnij, dawno nieprodukowany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4142 Napisano 6 Maja 2018 To, że nie produkowany nie musi oznaczać, że niedostępny ;-) A że mi się spodobał, to po prostu chciałbym wiedzieć, co to za "typ" :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #4143 Napisano 6 Maja 2018 To, że nie produkowany nie musi oznaczać, że niedostępny ;-) A że mi się spodobał, to po prostu chciałbym wiedzieć, co to za "typ" :-)wz0011dd Jak znajdziesz będą na forum aż dwa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4144 Napisano 6 Maja 2018 Piękny ten OS :-) Wszelako już się zorientowałem, że to "towar" mocno deficytowy ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadyga 20 #4145 Napisano 6 Maja 2018 M... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #4146 Napisano 6 Maja 2018 Macie jakieś ciekawe propozycje zamiennych bransolet? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #4147 Napisano 7 Maja 2018 Macie jakieś ciekawe propozycje zamiennych bransolet? []To zestawienie mi się baaardzo podoba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
subarist 4308 #4148 Napisano 7 Maja 2018 bambino na nowym pasku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #4149 Napisano 7 Maja 2018 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40565 #4150 Napisano 7 Maja 2018 bambino na nowym pasku Bambino rządzi :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach