Krygo 18597 #5876 Napisano 26 Listopada 2019 Pokiełbasiło mi się z podziałką rezerwy... Pasek przy okazji go odchudza bo kawał z niego stali. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #5877 Napisano 26 Listopada 2019 Właśnie to miałem napisać... Że na pasku mimo swej masywności wydaje się taki lżejszy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #5878 Napisano 27 Listopada 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 39989 #5879 Napisano 29 Listopada 2019 Ale OSA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaroslaw Jerry Esowy 1755 #5880 Napisano 29 Listopada 2019 To odpowiedz na tezę że GTS nie ma konkurencji w cenie do 5 tys ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #5881 Napisano 29 Listopada 2019 Raczej do GT by go należało porównywać . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 39989 #5882 Napisano 30 Listopada 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam_P 0 #5883 Napisano 1 Grudnia 2019 Pierwsze bambino i w sumie żałuje ze go sprzedałem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk W sumie pierwszy automat w moich rękach. Orient mako I, bardzo dobrze wspominam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 45958 #5884 Napisano 2 Grudnia 2019 Orient Blue Moon w szarościach. Są tu jakieś Koleżanki i damskie Orienty, czy tylko Koledzy z męskimi? 0 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pit83 26777 #5885 Napisano 3 Grudnia 2019 (edytowane) Orient Blue Moon w szarościach. Są tu jakieś Koleżanki i damskie Orienty, czy tylko Koledzy z męskimi?Jesteś chyba pierwsza spośród kobiet.Ktoś przecież musi zacząć Fajny jest, ma swój - kobiecy - styl. Ech....gdyby moja żona choc raz wspomniała o chęci posiadania "prawdziwego" zegarka - zacząłbym od sprawienia jej takiego orienta PS:Paznokcie pod zegarek, czy zegarek pod paznokcie? Edytowane 4 Grudnia 2019 przez Pit83 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #5886 Napisano 4 Grudnia 2019 (edytowane) Moja kiedyś właśnie wspomniała, co mnie zdziwiło bo zawsze tylko Swatch i Swatch. Wybrała sobie, kupiliśmy i - to zaskoczyło już nie tylko mnie ale i ją - Orient stał się jej ulubionym zegarkiem. Koperta ta sama co w B.M. (okrutnie nieporęczna jest ta koronka tak swoją drogą). Ktoś tu już takiego Blue Moona kupował. Mogą żona w sumie też sobie zażyczyła (chyba na następną rocznicę. Edytowane 4 Grudnia 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BaronRicks 6 #5887 Napisano 4 Grudnia 2019 (edytowane) Niedawno ( październik) wskoczyłem w świat automatów za pośrednictwem Ray II który to okazał się strzałem w 10! Powiem wręcz że stał się pierwszym krokiem w tworzeniu „kolekcji”, zasiał myśl. Obecnie towarzyszy mu SARB017 i rozglądam się za kolejnym zegarkiem. Założyłem że nie chce mieć 2 zegarków tego samego producenta zacząłem przeglądać ofertę OS. Mają niesamowite modele...a w zasadzie mieli, bo nie wiem czy koledzy się ze mną zgodzą, ale obecnie nie mają w ofercie godnych następców Standard Date, Seekers czy WZ0071DJ. Te 3 modele, oczywiście w mojej ocenie, wybijały się jakością i designem za ułamek ceny konkurencji. Oczywiście nie twierdzę że istniejące na rynku OS są słabe, po prostu nie mówią do mnie „Wow!”. Zastanawia mnie czy producent wypuści duchowych spadkobierców w/w. Edytowane 4 Grudnia 2019 przez BaronRicks 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam_P 0 #5888 Napisano 4 Grudnia 2019 Myślałeś nad klasycznym bambino? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BaronRicks 6 #5889 Napisano 4 Grudnia 2019 Jasne, zaraz po zakupie Ray II 2nd generation Bambino (FAC00008W0 lub FAC00009N0) miał być drugim zegarkiem - skończyło się normalnie dla tego forum - budżet 5x tyle i Seiko SARB017 . Bambino jest spoko ale raz, Orienta już mam, dwa OS to jednak trochę inna liga. Niestety te dla mnie najciekawsze obecnie dostępne jedynie wirtualnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam_P 0 #5890 Napisano 4 Grudnia 2019 Ja po oriencie kupiłem davose i powiem ci... jest super ale to zupełnie inne klimaty Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8205 #5891 Napisano 5 Grudnia 2019 Po dłuższym noszeniu bronze przyszła kolej na stal, więc orienty 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #5892 Napisano 5 Grudnia 2019 XL 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 45958 #5893 Napisano 6 Grudnia 2019 Jesteś chyba pierwsza spośród kobiet.Ktoś przecież musi zacząć Fajny jest, ma swój - kobiecy - styl. Ech....gdyby moja żona choc raz wspomniała o chęci posiadania "prawdziwego" zegarka - zacząłbym od sprawienia jej takiego orienta PS:Paznokcie pod zegarek, czy zegarek pod paznokcie? Najpierw był zegarek, później paznokcie Moja kiedyś właśnie wspomniała, co mnie zdziwiło bo zawsze tylko Swatch i Swatch. Wybrała sobie, kupiliśmy i - to zaskoczyło już nie tylko mnie ale i ją - Orient stał się jej ulubionym zegarkiem. Koperta ta sama co w B.M. (okrutnie nieporęczna jest ta koronka tak swoją drogą). Piękna kolekcja. Pochwal się nią proszę w temacie Damskich zegarków:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/87791-damskie-zegarki-kolekcje/page-11 A co do koronki to po prostu Orient uznał, że robi tak dokładne zegarki, że często nią operować nie trzeba a stylem do zegarka pasuje. 0 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daroko 369 #5894 Napisano 7 Grudnia 2019 Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #5895 Napisano 7 Grudnia 2019 M-Force 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8205 #5896 Napisano 8 Grudnia 2019 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perkoz1959 69 #5897 Napisano 8 Grudnia 2019 RA-AR0005Y10B Niby taki zwykły Orient ale..... to kameleon totalny. Raz tarcza jest czarna. Innym razem pięknie brązowa. Jeszcze innym w kolorze koniaku. Do tego cudowne nakładane indeksy i wskazówki w kolorze różowego złota oraz świetna ( jak na Orienta) i długo świecąca luma. Wisienką na torcie jest szafir oraz dokręcanie koronką i stop sekunda Co więcej chcieć za tysiąc złotych? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam_P 0 #5898 Napisano 9 Grudnia 2019 RA-AR0005Y10B Niby taki zwykły Orient ale..... to kameleon totalny. Raz tarcza jest czarna. Innym razem pięknie brązowa. Jeszcze innym w kolorze koniaku. Do tego cudowne nakładane indeksy i wskazówki w kolorze różowego złota oraz świetna ( jak na Orienta) i długo świecąca luma. Wisienką na torcie jest szafir oraz dokręcanie koronką i stop sekunda Co więcej chcieć za tysiąc złotych? 79289846_2602433646543988_5327259528792637440_o.jpgLogo tez jest nakładane? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezary1976 3361 #5899 Napisano 9 Grudnia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam_P 0 #5900 Napisano 9 Grudnia 2019 Zawsze mnie zastanawiało takie przekombinowanie na tarczy. Fakt wielu kombinacji jest super, aleIm dłużej patrzę na zegarki tym bardziej podobają mi się minimalistyczne tarcze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach