Lestaf 452 #6026 Napisano 25 Lutego 2020 Super połączenie militarnego i klasycznego stylu. Luma długo trzyma? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 18797 #6027 Napisano 26 Lutego 2020 Super połączenie militarnego i klasycznego stylu. Luma długo trzyma?Niestety nie,ale wynagradza to całą resztą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #6028 Napisano 26 Lutego 2020 No widzisz, a w tej recenzji napisali, że świeci wyśmienicie Pewnie sponsorowana przez Orienta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 27681 #6029 Napisano 26 Lutego 2020 Potwierdzam zegarek wyśmienicie się prezentuje na nadgarstku. IMO jest ciekawy, ale nie przekombimnowany, ja akurat wybrałem z jasną tarczą do letniej koszuli. Co do logo Orienta, zapewne, dlatego że jestem z Gdańska, to te lwy mi się podobają :-) Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #6030 Napisano 26 Lutego 2020 Szkoda że taki archaiczny werk i brak szafiru... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #6031 Napisano 26 Lutego 2020 ... ja akurat wybrałem z jasną tarczą do letniej koszuli.... Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu TapatalkaWrzucisz zdjęcie jak prezentuje się na nadgarstku? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 27681 #6032 Napisano 26 Lutego 2020 (edytowane) Mówisz-masz :-) w pełnym słońcu Sporty i Voyager. Voyager jest dual time GMT i ma szafir. Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Lutego 2020 przez Miszkolc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #6033 Napisano 26 Lutego 2020 Jednak białe tarcze to nie mój klimat, ale ten czarny super 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krist-off 4654 #6034 Napisano 26 Lutego 2020 I taki doszedł gift od małżonki, to się pochwalę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #6035 Napisano 26 Lutego 2020 Fajny. Widziałem go na żywo.Może kiedyś kupię 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miłosz Pakulski 641 #6036 Napisano 26 Lutego 2020 I taki doszedł gift od małżonki, to się pochwalę. Ładny ,ja chciałem kupić ale używanego od zegarmistrza za 350 zł w innym kształcie po przymierzeniu i okazało się że jest za duży na mój nadgarstek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krist-off 4654 #6037 Napisano 26 Lutego 2020 Fakt. Mały nie jest, ale "patelnie" nigdy takie nie były. Chyba taki ich urok. Poszukaj a nóż... Ten z linku poniżej to chyba najmniejszy ze współczesnych. No chyba, że kostka, ale chyba ciężka jest do zdobycia.https://zegarownia.pl/zegarek-meski-orient-automatic-multi-year-calendar-feu0a004bh 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40090 #6038 Napisano 1 Marca 2020 :-) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 18797 #6039 Napisano 1 Marca 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pit83 26777 #6040 Napisano 1 Marca 2020 Też na niebiesko :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pav 247 #6041 Napisano 2 Marca 2020 Koledzy zapraszam do dyskusji, takze w oryginalnym watku. Zastanów się nad zakupem, bo temu Orientowi blisko do zegarków Diesla "Big Daddy" Powtórz proszę jeszcze raz: "lepsze mechanizmy i wykonanie Orientów"? ROFL Nie wierz proszę w bajki, że Orient ceny utrzymuje na poziomie chińszczyzny, ale produkuje zegarki w Japonii. Tak było przed dwudziestu laty. Seiko nie bez powodu zaprzestaje produkcji swoich legendarnych zegarków i wypuszcza ich 3 razy droższe repliki. Chcesz mieć porządny zegarek, który przyznaje się do swojego chińskiego pochodzenia - kup Guanqina GJ16034. Chcesz mieć zegarek, który nie przyznaje się do chińskiego pochodzenia, ale przynajmniej przeszedł kontrolę jakości w Szwajcarii (i ma bez wątpienia lepszy werk) - kup Adriaticę lub Roamera: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/183356-roamer-soleure-automatic-545660-41-56-05/ Albo kup zegarek, o którym nie wiesz nic, ale bezpodstawnie wierzysz, że jest lepszy. Orienty OFEROWAŁY korzystny stosunek ceny do jakości. Tak jak Seiko. 10 lat temu, zanim Chińczycy nie zaczęli takich zegarków sprzedawać pod własną marką. Nic do Orienta nie mam, oprócz tego, że można takie same zegarki kupić taniej: Lorus, Timex, Guanquin. Za 130 Euro możesz mieć Invictę z WR200, półszafirem i werkiem Seiko (werk technicznie podobny, ale przynajmniej wygląda lepiej). A kiczowata komplikacja "Sun & Moon" sprawia, że Orient z nią kosztuje tyle co Swiss Made z szafirem i werkiem 28 800 bph, a nie 21 600. Ja wiem: #seikolepsze, "nie ma sensu przepłacać za Swiss Made", ale - jak się sprawdzi - to tak nie do końca jest to prawda... 0 Noszenie zegarka na który mnie nie stać to taki sam przypał jak noszenie podróby. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #6042 Napisano 2 Marca 2020 Uwierz mi, że szkoda czasu 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 27681 #6043 Napisano 3 Marca 2020 A ja szanuję wypowiedź kolegi, jest taka nowatorska i wyznaczająca nowe trędy na rynku ozdób męskich nadgarstków. Widzę w niej wielki potencjał zmiany mentalności zaścianka i domorosłych trendseterów. Tym bardziej z przyjemnością założyłem dzisiaj Tritona :-) a OSa Haritage zostawię na weekend :-) Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Gwizd 0 #6044 Napisano 4 Marca 2020 (edytowane) HejTo i ja się pochwalę. Aktualnie czekam na nowy (wrzucę później jak dojdzie) ale aktualnie noszę taki klasyk kupiony kiedyś tu http://zegarki-jaworowski.pl Edytowane 4 Marca 2020 przez Marek Gwizd 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #6045 Napisano 5 Marca 2020 Marek, coś jeszcze od Jaworowskiego nam polecisz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmibaton 15170 #6046 Napisano 5 Marca 2020 Lubię go... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 27681 #6047 Napisano 5 Marca 2020 A kto nie lubi Jokera? :-) Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #6048 Napisano 5 Marca 2020 taki klasykPrzez tą dziurę w tarczy daleko mu do klasyka. Sent from my SM-A750FN using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nuarb 7 #6049 Napisano 7 Marca 2020 Mój pierwszy Orient... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
valhali 9 #6050 Napisano 7 Marca 2020 @Szyszkops, co to dokładnie za model z niebieską lumą? Sam mam białego Mako II USA i wydawało mi się, że wszystkie wersje świecą na zielono. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach