Yahagi 2305 #651 Napisano 2 Grudnia 2023 Co tu dużo gadać... ... 'był'. Cena wystawiona - 185 EUR. Niestety możliwości logistyczne zakupu - ograniczone. Mam nadzieję, że w dobre ręce poszedł... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #652 Napisano 2 Grudnia 2023 oszz kurcze pieczone 😢 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2305 #653 Napisano 3 Grudnia 2023 15 godzin temu, PM1122 napisał(-a): oszz kurcze pieczone 😢 nooo... :((( 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #654 Napisano 31 Maja 2024 (edytowane) Kupiłem niedawno, trochę kolorowy zawrót głowy ostatnio u mnie , więc dopiero teraz się biorę za niego. W całkiem ładnym stanie. Troszkę skrzynia wymaga wyczyszczenia i dopieszczenia ale to drobiazgi ... Dodam że zegar z Wlenia nr 827. a tarcza z numerem ...1 😉 po umyciu podeśle zdjęcia mechanizmu. Edytowane 31 Maja 2024 przez LESKOS 7 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #655 Napisano 31 Maja 2024 Pogoda dziś nie za bardzo ... no i w związku z tym mechanizm ogarnięty, pracuje na wadze 750g ... przy zakupie była waga 1375g. Mycie, parę poprawek, umyty, dopieszczony, nowa sprężynka dorobiona i hula aż miło 😉 5 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #656 Napisano 31 Maja 2024 (edytowane) Z ciekawostek ... stare wskazówki , nie miały przeciwwagi co było raczej typowe dla Eppnerów. No i ciekawa nakrętka na okuciu wahadła do regulacji z podziałką... gwint M4 drobnozwojowy. Edytowane 31 Maja 2024 przez LESKOS 6 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #657 Napisano 31 Maja 2024 Wyjątkowo piękny zegar Miałem go okazję oglądać na żywo w Srebrnej Górze. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #658 Napisano 31 Maja 2024 Wyjątkowo delikatny opis na wychylniku. Wymiary - 1,5x6 cm. 7 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2305 #659 Napisano 4 Czerwca 2024 Taki mech jest na zatoce. Cena... wydaje się, że dość mocna, ale też numer mech robi wrażenie... i napis nad nim. Co sądzić o wskazówkach (?) .... nie wiem... Na photo podpisany 'sprzedawacz'.... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #660 Napisano 4 Czerwca 2024 (edytowane) Nie, no nawet z tym numerem z marsa się gość urwał 😉. Tym bardziej, że numer mechanizmu wprawdzie niski ale bywały niższe zdecydowanie, poza tym moje wątpliwości budzi (nie mogę jednak stwierdzić że rozwiązania nie orginalne) mimośród na osi koła wychwytowego, i nietypowy MPZ. Niestety nieudolnie dorobiony montażu/wieszak. jak i zawiesie, a wsumie chyba całe wahadlo wygląda na przezczep z GB. Tarcza też budzi wątpliwości moim zdaniem, ale tyłu nie pokazuje ... Wisi już trzy dni, ludziska oglądają i ... wisi dalej. Z wysyłką 6 tyś... trochę przesada (!). Edytowane 4 Czerwca 2024 przez LESKOS 2 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #661 Napisano 9 Czerwca 2024 (edytowane) W sumie delikatna korekta skrzyni , wyrównanie wstawek forniru, powierzchnią jak i barwą/kolorem. ujednolicenie tonacji po punktowych szlifach . Była też korekta położenia politury, jeszcze trzeba leciutko "zgasić", ale to tak za dwa trzy dni. Zostały jeszcze szyby. Przednia piękna stara, jedna boczna też, trzeciej brak. Mam jedną starą ale ciut szerszą, ale trzeba na 75 cm odciąć 8mm . Trochę sie boję, choć w nowych potrafię to zrobić - w starej trochę się boję. Idę do mojego mistrza szklarskiego... pewnie też się będzie bał ale ma większe szanse 😉 zdecydowanie Edytowane 9 Czerwca 2024 przez LESKOS 2 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #662 Napisano 9 Czerwca 2024 Próbnie w skrzyni ... 3 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #663 Napisano 9 Czerwca 2024 (edytowane) Wahadło wychyla się na 2,5 działki na wadze 800g . Wydaje się, że praca mechanizmu jest idealna ... Edytowane 9 Czerwca 2024 przez LESKOS 4 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #664 Napisano 10 Czerwca 2024 (edytowane) No i w zasadzie koniec pracy. Zegar zawisł w bardzo honorowym miejscu, obok "kolegi", który wyszedł spod ręki wspaniałego zegarmistrza W. HORNA... I cieszyć będzie moje oko przed snem 😉 ✌️ Edytowane 10 Czerwca 2024 przez LESKOS 6 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #665 Napisano 10 Czerwca 2024 Ładnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach