Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Lestaf

Recenzja G-Shocka GW-9200 Riseman

Rekomendowane odpowiedzi

Jak napiszesz choc w połowie tak dobrą recenzje, którą będzie się chciało jeszcze po 5 latach czytać, plus poudzielasz się w kwesti tego zegarka na forum, tłumacząc co mniej zorientowanym nabywcą co i jak, to i 10 lat możemy cię chwalić. Tak więc do dzieła i odcinaj kupony

Kolega chyba nie wie co to ironia  ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega chyba nie wie co to ironia  ;)

Pozdrawiam

Fakt,wygląda na to, że mój błąd, przeczytałem za szybko Twój post i nie wyłapałem ironi. Następnym razem będe czytał dwa razy. Przepraszam i pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak napiszesz choc w połowie tak dobrą recenzje, którą będzie się chciało jeszcze po 5 latach czytać, plus poudzielasz się w kwesti tego zegarka na forum, tłumacząc co mniej zorientowanym nabywcą co i jak, to i 10 lat możemy cię chwalić. Tak więc do dzieła i odcinaj kupony

To że ta recenzja jest taka dobra nie jest moją zasługą tylko Waszą, bo to Wy tak rozbudowaliście ten temat, że na 41 stronach znalazła się odpowiedź na każde pytanie, jakie tylko można zadać i to nie tylko na temat tego zegarka, ale też na wszystkie tematy poboczne dotyczące mechaniki pomiaru ciśnienia, wysokości, czytania numerów na deklu i wielu wielu innych. Ja tylko zacząłem dyskusję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainspirowany lekturą, wstąpiłem całkowicie przypadkowo do TT w Wawie w Złotych Tarasach. Pomyslałem sobie że skoro od recenzji minęło już pare ładnych lat to i cena będzie atrakcyjna, a tu pani z uśmiechem na ustach oznajmiła mi że GW-9200 to bestseller i obecnie jego cena to 888PLN! Co prawda mogę otrzymać rabat 17% co podobno dało 730, ale to wciąż wiecej niż w 2009 dał kolega Lestaf.

Czy to prawda ze zaprzestali już produkcji tego modelu?bo jeśli tak to rzeczywiście cena może już tylko iść w górę skoro chętnych nie brakuje. Osobiście nie miałbym nic przeciwko GW-9400 gdyby nie fakt że na moim nadgarstku wygląda tak jakbym sobie cegłę przywiązał do ręki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainspirowany lekturą, wstąpiłem całkowicie przypadkowo do TT w Wawie w Złotych Tarasach. Pomyslałem sobie że skoro od recenzji minęło już pare ładnych lat to i cena będzie atrakcyjna, a tu pani z uśmiechem na ustach oznajmiła mi że GW-9200 to bestseller i obecnie jego cena to 888PLN! Co prawda mogę otrzymać rabat 17% co podobno dało 730, ale to wciąż wiecej niż w 2009 dał kolega Lestaf.

Czy to prawda ze zaprzestali już produkcji tego modelu?bo jeśli tak to rzeczywiście cena może już tylko iść w górę skoro chętnych nie brakuje. Osobiście nie miałbym nic przeciwko GW-9400 gdyby nie fakt że na moim nadgarstku wygląda tak jakbym sobie cegłę przywiązał do ręki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

730 to i tak dość dobra cena gw9200 staje się powoli modelem unikatowym większość moich g shock kupiłem na e bay dziś riseman kosztuje tam 720 więc warto kupić u nas ;) ps. obecnie mam rangeman-a i wcale nie jest aż taki duży

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam na początku wszystkich g maniaków. Jestem swierzakiem na forum ☺. Ryśka nabyłem tydzień temu za 808 juz po obniżce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W TT? Przecież widnieje cena 799.

Wymazane na Tetce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie nie w tt. Wczoraj przechodziłem obok TT i była ta sama cena 888. Może Wrocław jest taki drogi?

Take what you can give nothing back.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież tutaj jest "tanio" http://www.timetrend.pl/sklep-1,2,12591,12592,797-0-0-GW_9200_1ER.html więc z jakiej racji wzięli 808zł.

U Sequndusa od jakiegoś czasu znowu jest ten zegarek, ale już za 679zł, a na przełomie września/października była promocja 609.

PS: Kapitanred wrzuć zdjęcie numeru partii!

Wymazane na Tetce

Edytowane przez JacaC8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu Kolega kupił w sklepie stacjonarnym gdzie takich zniżek nie dają  :mellow:

Z drugiej strony dziwię się Komuś kto przepłaca za zegarek ponad 200 zł. jak może go mieć z tego samego źródła z dowozem gratis do domciu  :huh:

W sklepie internetowym TT dają spore upusty, sam wytargowałem za Risemana 539 zł. - tyle kosztował na alle. u bigbena a TT wysłał gratis :D    

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w lipcu jeszcze pisałem do nich przez "negocjuj cenę", podesłałem link z allegro, zaproponowali 10zł taniej (wtedy chyba 569? 559?) z dostawą gratis, oferta ważna przez tydzień, jak zdecyduję się dziś to jutro zegarek jest u mnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś tak stacjonarnym sklepom bardziej ufam. A co do nr partii nie jestem najmłodszych 201D333C.

Take what you can give nothing back.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój błąd :)

ale jak ktoś szuka to zapewne będzie czytał recenzję, więc może na to natrafi i się nie natnie.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę Cię to nawet nie ma co się przyglądać. Pierwsze zdjęcie od razu pokazuję jaki to szmelc. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wierz mi, że nie wszyscy się znają. Na forum były już pytania o podobne oferty. Zastanawiam się tylko dlaczego nie usunęli tego jeszcze z allegro.

Aby już nie wybiegać poza temat... Zanim kupiłem Ranga to kiedyś zrobiłem test bo zastanawiałem się nad trzema modelami, pokazałem 5 różnym kobietom osobno: G-9300, GW-9200 i GW-9400. Wszystkie od razu powiedziały, że Riseman jest najbrzydszy co mnie też zdziwiło. Najładniejszy okazał się Rangeman, później Mudman i na końcu Riseman.

Edytowane przez kamilspider

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wierz mi, że nie wszyscy się znają. Na forum były już pytania o podobne oferty. Zastanawiam się tylko dlaczego nie usunęli tego jeszcze z allegro.

Aby już nie wybiegać poza temat... Zanim kupiłem Ranga to kiedyś zrobiłem test bo zastanawiałem się nad trzema modelami, pokazałem 5 różnym kobietom osobno: G-9300, GW-9200 i GW-9400. Wszystkie od razu powiedziały, że Riseman jest najbrzydszy co mnie też zdziwiło. Najładniejszy okazał się Rangeman, później Mudman i na końcu Riseman.

A jak te Kobiety powiedziałyby że Riseman najładniejszy to wtedy tego byś kupił? 

Dziwne, ja kupuje to co mnie się podoba a nie komuś  ;)

A może pokazałeś im tą podróbę  :D  :P

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, wiedziałem, że ktoś tak napisze :D :D :D

I tak bym wziął Ranga, chociaż teraz go mam i uważam, że nie jest wart swoich pieniędzy. Myślę, że najlepszy stosunek ceny do parametrów i wyglądu ma Mudman. Chciałbym mieć te 3 zegary w kolekcji bo dla mnie każdy z nich jest wart uwagi, a poza tym każdego bym chciał mieć, więc może za jakiś czas się to uda.

Edytowane przez kamilspider

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pewną wątpliwość. Przed chwilą usłyszałem, że w środku Ryśka coś lata! Teraz nie wiem czy to żyroskop i tak powinno być, czy też może coś pękło. Poratujcie.

Edytowane przez JacaC8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi