Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dompa

prawdziwa chińska precyzia

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zwócić wam uwagę na jedną z aukcji w popularnym serwisie aukcjowym oraz na wspaniałą precyzję wykonania tego czasomierza :wub: . Zwrócie uwage na idealność dopasowania otworów w tarczy do mechanizmu. Trzeba zauwarzyć że są to zdjęcia reklamowe ciekawy jestem jak to wszystko wygląda na żywo.

post-27733-0-91294200-1331224200.jpg

można sie troche pośmiać szkoda tylko że brak napisu swiss made jak to zazwyczaj bywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

ale zes zabłysnał :wub:

a na zywo wyglada do bani jakby ktos chciał wiedziec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ale zes zabłysnał :wub:

a na zywo wyglada do bani jakby ktos chciał wiedziec

niewątpię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze że na tej focie widać przez otwór w tarczy fragment tekstu made in china, więc chyba nikt się nie natnie

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w opisie aukcji stoi jak byk że automat :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz konkurs na spostrzegawczość ;) zwróćcie uwagę na znikający pod wskazówką minuty napis ;) ktoś zasugeruje coś?? ;) Mnie się pewien pomysł nasuwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzuciliście się na temat sprzed 6 lat! Teraz werk jest produkowany w "poprawnej politycznie " wersji ;)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"poprawnie polityczna"? znaczy nie jeżdżą po nich czołgami?? ;) Tenzwzór jest sprzedawany cały czas :) jako skeleton oczywiście ;)

Jedno jest pewne - na żywo jednak wygląda lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak:

post-6402-0-67014400-1423346623_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam to marka Winner robi ten model chyba rownież Jagar cena ok 12 usd wykonanie całkiem spoko jest to automat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

proszę o kpiny i gwizdy

post-41858-0-10821000-1423605855.jpg

post-41858-0-13270600-1423606513_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BRESLAUER - po co kpiny i gwizdy to akurat SEAGULL, sam bym takiego kupił jak jest w dobrej cenie - porównaj to zdjęcie producenta z tym które wyżej wrzucał [LX]CDII   tu jakby cały sens dyskusji skupia się na spasowaniu (różnice widać w końcu na zdjęciu nawet), materiałach ( jest różnica przyznasz między stalą polerowaną a chromowanym co nieco stopem Bóg Jedyny wie czego) oraz mechanizmie który został wykorzystany - a SeaGull ma niezłe jak na ten przedział cenowy mechanizmy - spójrz i na te na zdjęciach ;)

Nie mam nic przeciwko chińskim zegarkom, mam przeciwko (bez względu na kraj produkcji) kiepskiej jakości wykonaniom, słabym materiałom i agresywnemu marlketingowi mówiącemu jakaż niebywała okazja cię spotkała - właśnie kupujesz WYJĄTKOWY  ORYGINALNY produkt, który mimo sugerowanej ceny fafnaście setek bagsów, dostajesz za jedyne dwieście, czysta, pińćset zlociszy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

a gdyby tak pokazać odpustowy przysłowiowy >blaszany zegarek<

i wyśmiać go mówiąc to Polski

tak kpisz z chinoli

a oni produkują dziadostwo dla dziadów i zegarki drogie dla bogatych

na każdym coś starają się zarobić

to tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wyście tak się uparli na wyszydzanie zegarków których cena zakupu jest niższa od ceny porządnej ręcznie wykonanej klamerki do paska od zegarka... 

proszę o kpiny i gwizdy

A prezentowany przez ciebie na pierwszym zdjęciu Seagull m190sk to akurat bardzo przyzwoicie wykonany zegarek z tym że jego cena to okolice 1100$ i sądzę że spokojnie wytrzymałby porównanie z podobnymi produktami swiss made w wyższym segmencie cenowym ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

jeden i drugi to drogie zegarki

to taka podpucha była

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeden i drugi to drogie zegarki

to taka podpucha była

Tego drugiego nie kojarzę niestety...

Ale znalazłem takie coś i ciekaw jestem co to - wie ktoś?

Seagull_ST36SK_Werkansicht.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

ten drugi to

813.384

ten ze zdjęcia to

st8000gk

post-41858-0-14583300-1423680262_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się mój Winner całkiem podoba. Nie mógł być w tej cenie lepiej wykonany. Zapominacie chyba jak wyglądała spora część taniej produkcji szwajcarskiej w latach 60 i 70. Tandetnie niklowane koperty, jedno- lub bezkamieniowe werki, nawet w chronografach. Był popyt na takie i...potrzeba walki z japońską kwarcową taniochą.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

breslauer - ja nie kpię  z chińczańskich zegarków - przeczytaj raz jeszcze mojego poprzedniego posta, napisałem wyraźnie że jestem przeciwko produkcji  rzeczy podszywających się pod coś czym nie są....

Te dwa cudeńka przez Ciebie pokazane bardzo mi się podobają zwłaszcza SEAGULL - ciekawe to firma która nic nie udaje, podpisuje się pod tym co robi etc... Niestety Seagull to nie mój przedział cenowy  zwłaszcza e które mi się podobają ;)

Jako ciekawostkę mogę powiedzieć że lata temu, firma ta produkowała naprawdę świetne lustrzanki manualne, pełna mechanika z bagnetem mocowania obiektywu Minolta MD model podobny do minoltowskiego M-300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uściślając wypowiedź kolegi  Seagull kupił licencję od Minolty na nieprodukowany już aparat minolta x-300 i produkował pod własną nazwą jako seagull df-300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Bogdanie - SeaGull kupił nie tylko licencję na nieprodukowany korpus X-300 - który zresztą jakiś czas pojawiał się także podczas produkcji SeaGulla ale także dostęp do bagnetów i  produkcję szkieł na nich opartych ;)

Eeeech tyle lat pracy w branży ;) nie poszło na marne i coś się pamięta ;) okazuje się jednak że wkradła się pomyłka literówka - oczywiście to seria X.

A wykonanie aparatu nie odbiegało od oryginału ;) Tutaj jednakże SeaGull stosuje swoją własną mechanikę w zegarkach, a podobno jeszcze ją sprzedaję do firm bardziej na zachód od Wielkiego Muru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze że na tej focie widać przez otwór w tarczy fragment tekstu made in china, więc chyba nikt się nie natnie

znam wiele tzw. chińczyków lepszych niż ich swajcarskie namiastki- Panowie oceniajcie werki nie napisy, tak bym chciała bom se tak pomyślała

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.