Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
LukasS

Klub Miłośników Zegarków STOWA

Rekomendowane odpowiedzi

Nowa kolekcja Fieldwatch-Terra - trzy modele: Soil, Forest i Desert

Three different environments. Three expressions. The Fieldwatch Terra series is built to adapt t.jpg

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Laco Stuttgart Pro 43 mm | Steinhart Ocean One Vintage Military 42 mm | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Tissot Chemin des Tourelles Gen2 42 mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nadgarstka na ścianę :) Dziś zaprezentowana nowość Stowy - zegar ścienny:

wrc-wanduhr-01-_x4000.jpg

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Laco Stuttgart Pro 43 mm | Steinhart Ocean One Vintage Military 42 mm | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Tissot Chemin des Tourelles Gen2 42 mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupię beczkę do STOWA vintage cal.145 (A.Schield 145).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejrzałem właśnie ofertę Stowy i muszę powiedzieć, że coś nie tego.

Fieldwatch słaby biorąc pod uwagę, że mają coś takiego.

stowa.JPG

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Grand1 napisał(-a):

Po długich poszukiwaniach wymarzonego modelu zegarka nawiązującego do chronometrów okrętowych, oto jest - Stowa Marine 41 mm silver roman dial na Unitasie. Prosto z Pforzheim.

Piękny klasyk. I to "S" w logo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Grand1 napisał(-a):

Po długich poszukiwaniach wymarzonego modelu zegarka nawiązującego do chronometrów okrętowych, oto jest - Stowa Marine 41 mm silver roman dial na Unitasie. Prosto z Pforzheim.

IMG_2223.jpeg

IMG_2242.jpeg

Piękny. Masz gust :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Grand1 napisał(-a):

IMG_2223.jpeg

IMG_2242.jpeg

Rowniez rozwazam ten zegarek i to z tego samego powodu.

Jaki masz rozmiar nadgarstka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, o.m.e.g.a napisał(-a):

Przy okazji mogę i ja się wypowiedzieć, bo miałem przez parę lat Stowę Marine na Unitasie na swoim nadgarstku 17-17,5 cm. Ten zegarek dobrze się układa nawet na przeciętnych nadgarstkach, ale jednak jest duży jak na garniturowca. Za to świetnie się sprawdzi jako zegarek casualowy, szczególnie wersja z arabskimi cyframi, na pasku z odrobiną sportowego pazurka. Kiedyś producent sprzedawał ją na cielęcym matowym pasku z białą nicią i to był doskonały zestaw (jak na fotce). Rzymianka jest trochę bardziej formalna.

Świetny zegarek, czuć jakość, gdybym nie zakupił Nomosa, to pewnie dalej bym miał Stowę.

STOWA_MARINE_FACE1.jpg

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, o.m.e.g.a napisał(-a):

18,5 cm. U Stowy to nadal pasek w wersji ,,N". Wersja z zapięciem motylkowym.

2 godziny temu, Mirosuaw napisał(-a):

Przy okazji mogę i ja się wypowiedzieć, bo miałem przez parę lat Stowę Marine na Unitasie na swoim nadgarstku 17-17,5 cm. Ten zegarek dobrze się układa nawet na przeciętnych nadgarstkach, ale jednak jest duży jak na garniturowca. Za to świetnie się sprawdzi jako zegarek casualowy, szczególnie wersja z arabskimi cyframi, na pasku z odrobiną sportowego pazurka. Kiedyś producent sprzedawał ją na cielęcym matowym pasku z białą nicią i to był doskonały zestaw (jak na fotce). Rzymianka jest trochę bardziej formalna.

Świetny zegarek, czuć jakość, gdybym nie zakupił Nomosa, to pewnie dalej bym miał Stowę.

STOWA_MARINE_FACE1.jpg

U mnie pod mankiet koszuli swobodnie wchodzi, choć ja nie zapinam nigdy koszul na maxa. Nomos jest zbyt powszechny w tej chwili, poza tym mnie nie podobają się jego uszy, jako za mało masywne. Jeśli kiedyś pójde półkę wyżej w chronometrach okrętowych, to arabski Dornbluth to jest szczyt wykonawstwa w tej materii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi