TeJot 113 #26 Napisano 29 Czerwca 2009 Winszuję pięknej kolekcji Tissot wyśmienity ! Do galerii z nim 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #27 Napisano 29 Czerwca 2009 @Klod100: ty to jestes pamietliwy . 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spinner 32 #28 Napisano 29 Czerwca 2009 Gratuluję - kolekcja niesmowita , kilka jak dla mnie super perełek... PzdrSpinner 0 SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgentBart 0 #29 Napisano 29 Czerwca 2009 Fajna kolekcja, zwłaszcza Cricket Nautical smakowity, choć inne też zacne bardzo 0 pozdrawiam - Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3887 #30 Napisano 29 Czerwca 2009 Mi się najbardziej podoba Sinn i Doxa No.1 a potem Speedmaster z Samurajem. Najgorszy Breitling jakos tanio wygląda ...Na co teraz polujesz ? Może Oriencik new mako ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_L 11 #31 Napisano 29 Czerwca 2009 Dzięki za miłe słowa. Klaudiusz, nieźle, sam zapomniałem. Sexmisja rządzi Muszę powiedzieć, że jedynym zegarkiem, co do którego nie miałem żadnych zastrzeżeń w kwestii jakości wykonania (z nowych), jest Breitling. Moje zastrzeżenia dotyczyły takich spraw jak: 1) cienko i nierówno położona luminova na wskazówkach - Sinn (w ciemnościach szczególnie widać), 2) chwiejąca się koronka po jej wykręceniu i wysunięciu, niezbyt precyzyjny gwint i niekomfortowe zakręcanie koronki (Seiko Samuraj, Seiko Monster, Christopher Ward) 3) data nie znajdująca się w centrum datownika (ML), 4) zabezpieczenie koronki w PAMie - nie jest idealnie spasowane (jakieś mikrony, ale zawsze), 5) w Omedze wskazówka minutowa chronografu w położeniu "wyzerowanym" nie wskazuje idelnie "na północ", tylko jest lekko odchylona w prawo (znów mikrony, ale zawsze), 6) nieprecyzyjny bezel w Seiko Samuraju (nie da się go idealnie ustawić na 12, tylko lekko "w te lub wewte"), 7) w Sinnie zastanawiające jest to, że "trockenkapsel" nigdy, od samego początku nie był biały, tylko zawsze lekko zielonkawy (podczas gdy w instrukcji jest napisane, że powinien być biały, a jak się zrobi zielony, to znaczy że go trzeba wymienić, bo "wyssał" jakąś wilgoć z koperty). 8) nawet co do Vulcaina, który jest idealny, też mógłbym się przyczepić do położenia luminovy (mogłaby być lepiej położona)... Z BREITLINGIEM wszystko jest i było OK, nie miałem i nie mam, żadnych zastrzeżeń (wskazówki ok, data idealna pomimo wielokrotnego tłuczenia i przestawiania, tarcza idealna, bezel bardzo precyzyjny, koperta świetnie dopieszczona, koronka wkręca się idealnie i nie lata na boki kiedy jest wykręcona i wyciągnięta). Breitling jest też najdokładniejszy (w końcu ma COSC...). Słowem - może to i dobrze opakowana ETA, ale jest naprawdę doskonałej jakości. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yariyh 3 #32 Napisano 29 Czerwca 2009 Wszystkie piękne! Gratuluję kolekcji i dobrego gustu PS. Ten orange monster ma satynowana kopertę? (kolega ma czarnego ale koperta jest na pełen połysk) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3887 #33 Napisano 29 Czerwca 2009 Wszystkie monstery są na połysk, prócz bezela. W czarnych chyba rzeczywiście nawet bezel jest na ''slisk''. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_L 11 #34 Napisano 29 Czerwca 2009 W moim koperta OM jest satynowana (szlif jest w pionie), polerowane są tylko miejsca na kopercie będące przedłużeniami wgłębień na bezelu... 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iko 618 #35 Napisano 30 Czerwca 2009 Piękne - zabierz w piątek "na stolik" PozdrawiamIko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach