Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Marcin_L

Mały przegląd armii :)

Rekomendowane odpowiedzi

Winszuję pięknej kolekcji :) Tissot wyśmienity ! Do galerii z nim :)

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Klod100: ty to jestes pamietliwy :) .

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję - kolekcja niesmowita :) , kilka jak dla mnie super perełek...

Pzdr

Spinner

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna kolekcja, zwłaszcza Cricket Nautical smakowity, choć inne też zacne bardzo :)

pozdrawiam - Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się najbardziej podoba Sinn i Doxa No.1 a potem Speedmaster z Samurajem. Najgorszy Breitling jakos tanio wygląda :)...Na co teraz polujesz ? Może Oriencik new mako ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za miłe słowa.

Klaudiusz, nieźle, sam zapomniałem. Sexmisja rządzi :)

Muszę powiedzieć, że jedynym zegarkiem, co do którego nie miałem żadnych zastrzeżeń w kwestii jakości wykonania (z nowych), jest Breitling.

Moje zastrzeżenia dotyczyły takich spraw jak:

1) cienko i nierówno położona luminova na wskazówkach - Sinn (w ciemnościach szczególnie widać),

2) chwiejąca się koronka po jej wykręceniu i wysunięciu, niezbyt precyzyjny gwint i niekomfortowe zakręcanie koronki (Seiko Samuraj, Seiko Monster, Christopher Ward)

3) data nie znajdująca się w centrum datownika (ML),

4) zabezpieczenie koronki w PAMie - nie jest idealnie spasowane (jakieś mikrony, ale zawsze),

5) w Omedze wskazówka minutowa chronografu w położeniu "wyzerowanym" nie wskazuje idelnie "na północ", tylko jest lekko odchylona w prawo (znów mikrony, ale zawsze),

6) nieprecyzyjny bezel w Seiko Samuraju (nie da się go idealnie ustawić na 12, tylko lekko "w te lub wewte"),

7) w Sinnie zastanawiające jest to, że "trockenkapsel" nigdy, od samego początku nie był biały, tylko zawsze lekko zielonkawy (podczas gdy w instrukcji jest napisane, że powinien być biały, a jak się zrobi zielony, to znaczy że go trzeba wymienić, bo "wyssał" jakąś wilgoć z koperty).

8) nawet co do Vulcaina, który jest idealny, też mógłbym się przyczepić do położenia luminovy (mogłaby być lepiej położona)...

Z BREITLINGIEM wszystko jest i było OK, nie miałem i nie mam, żadnych zastrzeżeń (wskazówki ok, data idealna pomimo wielokrotnego tłuczenia i przestawiania, tarcza idealna, bezel bardzo precyzyjny, koperta świetnie dopieszczona, koronka wkręca się idealnie i nie lata na boki kiedy jest wykręcona i wyciągnięta). Breitling jest też najdokładniejszy (w końcu ma COSC...). Słowem - może to i dobrze opakowana ETA, ale jest naprawdę doskonałej jakości.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie piękne! Gratuluję kolekcji i dobrego gustu :D

PS. Ten orange monster ma satynowana kopertę? (kolega ma czarnego ale koperta jest na pełen połysk) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie monstery są na połysk, prócz bezela. W czarnych chyba rzeczywiście nawet bezel jest na ''slisk''.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:D W moim koperta OM jest satynowana (szlif jest w pionie), polerowane są tylko miejsca na kopercie będące przedłużeniami wgłębień na bezelu...

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne - zabierz w piątek "na stolik"

Pozdrawiam

Iko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.