Burns 4559 #2676 Napisano 8 Lutego 2016 (edytowane) pewnie jest przesunięty o pół kliknięcia co nie zmienia faktu, że powszechnie znane nam divery Seiko wyprodukowane po 2015r mają olbrzymi problem ze spasowaniem indeksów (wszystkich a nie tylko bezela) i wskazówek... a skoro mówię to ja tzn., że naprawdę kolorowo nie jest Edytowane 8 Lutego 2016 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość German76 #2677 Napisano 8 Lutego 2016 Skoro mówisz to Ty, bo znaczy z firmą Seiko dzieje sie coś bardzo złego... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2678 Napisano 8 Lutego 2016 Ten na zdjęciu przesunięty, ale faktycznie SEIKO z niecetrującymi bezelami dogoniło Omegę i Rolexa Cena 1759zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 13299 #2679 Napisano 8 Lutego 2016 Dzięki. Ciekawe, na gumie droższy niż na kajdanie. To by chyba oznaczało, że ktoś się machnął przy ustalaniu ceny SRP773... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2680 Napisano 8 Lutego 2016 Nie machnął. Opcje są dwie. SEIKO od 15.02 podnosi ceny na zegaki, więc ten na gumie może juz być w nowej cenie i wtedy niebieski na kajdanie też podrożeje (15%). Druga opcja to kwestie walutowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4559 #2681 Napisano 8 Lutego 2016 albo trzecia ew. że zrobienie bransolety w Chinach to koszt zbliżony do paska (tutaj jest jeszcze metalowa szlufka) - Seiko jakoś szczególnie tego nie rozgranicza i wiele na to wskazujezakup Monster czy SKX to różnica średnio i często ~10$ resztę dopełniło to o czym pisze Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1470 #2682 Napisano 8 Lutego 2016 Bezel nie centruje, czy takie zdjęcie? Witam,bezel to jedno, wygląda, że indeks na godz. 6-tej nie leży na linii łączącej indeks 12 i oś wskazówek > jest przesunięty w prawo.Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 13299 #2683 Napisano 8 Lutego 2016 Nie machnął. Opcje są dwie. SEIKO od 15.02 podnosi ceny na zegaki, więc ten na gumie może juz być w nowej cenie i wtedy niebieski na kajdanie też podrożeje (15%). Druga opcja to kwestie walutowe.Podwyzka wyjaśniałaby sprawę. Co do braku różnic w cenie, to IMO można by to tak tłumaczyć, gdyby te 5 dych było w drugą stronę. Tak sądzę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4559 #2684 Napisano 8 Lutego 2016 pal licho pieniądze, ale jak to tłumaczyć, że to oni za nas decydują, która wersja jest na bransolecie ?powinna być wersja K1 i K2 danego koloru 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2685 Napisano 8 Lutego 2016 Powinna, ale jak jakoś mają. Z pomarańczowym Sumo było to samo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 13299 #2686 Napisano 8 Lutego 2016 Taki "chłyt" co byś kupił dwa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #2687 Napisano 8 Lutego 2016 Witam,bezel to jedno, wygląda, że indeks na godz. 6-tej nie leży na linii łączącej indeks 12 i oś wskazówek > jest przesunięty w prawo.Pzdr.Trudno oczekiwać perfekcji w zegarkach produkowanych przez głodne dzieci w Malezji czy Singapurze,albo przez osadzonych w chińskich obozach pracy przymusowej,.Dla tych ,którzy nie skąpią grosza na zegarek,godnie opłacani pracownicy produkują oryginalne zegarki SEIKO w japońskich zakładach o bogatych tradycjach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jan.b 0 #2688 Napisano 8 Lutego 2016 Nie machnął. Opcje są dwie. SEIKO od 15.02 podnosi ceny na zegaki, więc ten na gumie może juz być w nowej cenie i wtedy niebieski na kajdanie też podrożeje (15%). Druga opcja to kwestie walutowe.A wiadomo coś więcej o tych podwyżkach? SARBy tez podrożeją?... Nosze się z zamiarem kupna ale ciągle nie zdecydowałem miedzy SARB033 a SARB017.. Sent from my iPad using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4559 #2689 Napisano 8 Lutego 2016 A wiadomo coś więcej o tych podwyżkach? SARBy tez podrożeją?... Nosze się z zamiarem kupna ale ciągle nie zdecydowałem miedzy SARB033 a SARB017.. Sent from my iPad using TapatalkSARB035 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2690 Napisano 8 Lutego 2016 A wiadomo coś więcej o tych podwyżkach? SARBy tez podrożeją?... Nosze się z zamiarem kupna ale ciągle nie zdecydowałem miedzy SARB033 a SARB017.. Sent from my iPad using TapatalkSARBy nie są dedykowane na Europę więc nie pomogę w tej kwestii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jan.b 0 #2691 Napisano 8 Lutego 2016 SARB035Najbardziej elegancki z trzech chyba. Trochę się obawiam czy nie za poważny do pół formalnego ubioru. Sent from my iPad using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość German76 #2692 Napisano 8 Lutego 2016 Bierz 033 bardziej pasuje na casuala. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4559 #2693 Napisano 8 Lutego 2016 To nie dział na takie rozmowy więc kończymy OT, dodam tylko od siebie że czarny w tym zegarku pozbawia go smaczków jakie posiada ten model... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #2694 Napisano 9 Lutego 2016 Aaa- wrzucę też tu zdjęcia swej nowości- pewnie zbyt często na ręce nie będzie lądował, ale jest przekozakiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 13299 #2695 Napisano 9 Lutego 2016 Szybki jesteś, Rysiek :-) Gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 354 #2696 Napisano 9 Lutego 2016 Rzeczywiście ładniejszy od niebieskiego? 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #2697 Napisano 9 Lutego 2016 (edytowane) Jak dla mnie tak, ale ja mogę być nieobiektywny Dzięki Edytowane 9 Lutego 2016 przez ricardo216 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2698 Napisano 9 Lutego 2016 Potwierdzam, dodam, że dodatkowo smaku dodaje mu pasek. na nim milion razy lepiej niż na kajdanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 13299 #2699 Napisano 9 Lutego 2016 Ja na żywo nie widziałem, ale IMO czarny na gumie zdecydowanie bardziej klimatyczny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42596 #2700 Napisano 9 Lutego 2016 Zawsze można dokupić gumę. Albo tak jak zrobił Rychu.Podejrzewam, że tańsza od kajdana. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach