Gość olek #451 Napisano 22 Lutego 2007 http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=51057 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maro66 60 #452 Napisano 22 Lutego 2007 Ma coś, co powinien mieć każdy SKX007, czyli przewiercone uszy! 0 Time is meaningless, and yet it is all that exists. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s3pp 2 #453 Napisano 24 Lutego 2007 Witam wszytkich. Od jakiegos czasu zainteresowalem sie tymi cykajacymi dzielami sztuki i chcialbym wreszcie zakupic moj pierwszy, w miare porzadny zegarek. Wybor padl prawdopodobnie na Seiko. Zapraszam wszystkich zorientowanych w temacie do wypowiedzi w topiku zalozonym przeze mnie i z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=12241 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 55 #454 Napisano 25 Lutego 2007 Ma coś, co powinien mieć każdy SKX007, czyli przewiercone uszy! Od jakiegos czasu gleboko zastanawiam sie nad ta modyfikacja. Obawiam sie jednak, ze nie znajde w okolicy zegarmistrza, ktory sprosta temu wyzwaniu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maro66 60 #455 Napisano 25 Lutego 2007 Jakbyś znalazł takiego "MISTRZA", albo takiego który podjąłby się naprawy Monsterka, to daj znać :wink: 0 Time is meaningless, and yet it is all that exists. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dipsy007 8 #456 Napisano 2 Marca 2007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kmiernik #457 Napisano 4 Marca 2007 Niedawno zakupiłem mój pierwszy mechaniczny zegarek - automat Seiko 5 (SNK793K1). Zegarek sprawuje się zupełnie dobrze, późni się regularnie o 25 sekund na 24 godziny - ale ponieważ jest nowy chcę jeszcze poczekać z regulacją. Niepokoi mnie jedno zjawisko: otóż pukając palcem w zegarek słyszę brzęcząco-grzechoczący dźwięk. Może pytanie jest śmieszne, ale czy jest to normalne dla tych zegarków? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibber 0 #458 Napisano 4 Marca 2007 Przed chwila na Discovery byl material o zegarku narecznym na przykladzie zegarkow Seiko. Wlasciwie calkowicie skupiono sie na mechanizmie kwarcowym Kinetic, przez ulamek sekundy przewinal sie tez Seiko Orange Samurai Titanium. Mnie najbardziej w reportazu ucieszyla jedna rzecz...konstrukcja mechanizmu jest realizowana przy pomocy programu Catia V4 (starszy) ale obecnie Seiko prawdopodobnie konstruuje przy pomocy Catia V5. Moglbym pracowac w Seiko :roll: 0 Seiko SNM011...w codziennej pogoni za dokładnością, w powietrzu, na lądzie, po wodą. PMy nie dochodza (czasem), kontakt via email. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 7 #459 Napisano 4 Marca 2007 Przed chwila na Discovery byl material o zegarku narecznym na przykladzie zegarkow Seiko. Wlasciwie calkowicie skupiono sie na mechanizmie kwarcowym Kinetic, przez ulamek sekundy przewinal sie tez Seiko Orange Samurai Titanium. Mnie najbardziej w reportazu ucieszyla jedna rzecz...konstrukcja mechanizmu jest realizowana przy pomocy programu Catia V4 (starszy) ale obecnie Seiko prawdopodobnie konstruuje przy pomocy Catia V5. Moglbym pracowac w Seiko :roll: Masz na myśli "Jak to się robi"? Jeżeli tak, to pojawia się tam także skx007 podczas testów szczelności 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 7 #460 Napisano 6 Marca 2007 Znalazłem przez przypadek ciekawą stronę dotyczacą nazewnictwa (oficjalnego i nieoficjalnego) zegarków Seiko (z podaniem numeru ref.), polecam http://www.orientalwatchsite.com/forum/viewtopic.php?t=1091 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24361 #461 Napisano 11 Marca 2007 Świetne zdjęcia Grand Seiko:http://forums.timezone.com/index.php?t=tre...72937&rid=0 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Barton #462 Napisano 13 Marca 2007 Skoro to temat zbiorczy, ze wszystkimi wątkami o Seiko, to zapraszam do galerii mojego nowego SGG715:http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=12755 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24361 #463 Napisano 13 Marca 2007 Fajny kwarc. Jakbyś popracował jeszcze nad tłem, byłoby nieźle, bo sam zegarek dobrze ująłeś, na niektórych zdjęciach naprawdę dobrze rozłożyłeś światło 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Barton #464 Napisano 14 Marca 2007 Fajny kwarc.Odpisałem Ci w tamtym temacie, żeby tu nie śmiecić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plavi 0 #465 Napisano 16 Marca 2007 Mam pytanko:Czy w SEIKO SNZD67K1 Sports 23 Jewels 100M http://www.importercorp.com/product_info.php?products_id=626jest ten sam mechanizm co w SEIKO SAMORAJU ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek98rs 0 #466 Napisano 23 Marca 2007 Czesc mam pytanie pisalście ze Samuraje nie maja stop sekundy czy chodziło o to ze sekundnika nie mozna wogule zarzymac czy o calkowity stop po wyciagnieciu koronki bo ja zatrzymuje w swoim Samuraju wskazówkie sekundową przez obrót koronką do tyłu czy to normalne??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 215 #467 Napisano 23 Marca 2007 tak 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek98rs 0 #468 Napisano 23 Marca 2007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterFan 976 #469 Napisano 26 Marca 2007 GORKI 08[/color]]czy Seiko wypuscilo na rynek jakies tansze modele? mam takie od spodu złotawy kolorek ale odłazi? jak dorwie aparat to wkleje foto 0 "Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka" Samuel Butler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1625 #470 Napisano 4 Kwietnia 2007 jestem szczęsliwym posiadaczem Samuraia, ale przyszedł bez oryginalnego pudełka sprzedawca wyjasnił, że Seiko liczy sobie osobno za pudełko :shock: Samurai jest świetny i rekompensuje brak pudełka ale swoją drogą to dziwny proceder :evil: 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24361 #471 Napisano 4 Kwietnia 2007 To normalny proceder, sprzedawcy ebayowi zamawiają w fabryce zegarki ale nie kupują pudełek bo osoby kupujące seiko na ebayu chcą zapłacić jak najmniej. Wszystkie moje seiko miałem bez pudełek i ani trochę nie umniejszyło to mojej radości 8) 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1625 #472 Napisano 4 Kwietnia 2007 nie wiedziałem, że firma tak znana i lubiana oszczędza na pudełkach, pomijając fakt, że kupujący chce zapłacić jak najmniej.Oczywiście nie przyćmiło to mojej radości z zegarka jest cudowny 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 55 #473 Napisano 4 Kwietnia 2007 Firmą w tym przypadku jest Twoj sprzedawca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek98rs 0 #474 Napisano 6 Kwietnia 2007 Pozatym zegarek zapakowany w ładne pudełko z kompletem dokumentówmógł by zainteresować też celnika ,który zakwestjonował by jego wartość,a wtedy koszty były by większe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturlep 1540 #475 Napisano 8 Kwietnia 2007 co polecicie do 800 pln? u kogo najlepiej kupic? najlepiej cos sportowego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach