Burns 4760 #5751 Napisano 23 Marca 2017 (edytowane) lub to samo z innym ref. sbdc051 i 053 - dostępne dopiero od listopada, cena będzie oscylowała na poziomie lekko wyższym od SDGMa - czyli ~3500 obstawiam Edytowane 23 Marca 2017 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19169 #5752 Napisano 23 Marca 2017 (edytowane) Dzięki Jacek. Fajny jest, ale nic na temat ceny nie znalazłem. Albo jestem ślepy albo nic do wiadomości jeszcze nie podali?EDIT: dzięki Burns. Za tyle to mogą się bujać Edytowane 23 Marca 2017 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #5753 Napisano 23 Marca 2017 lub to samo z innym ref. sbdc051 i 053 - dostępne dopiero od listopada, cena będzie oscylowała na poziomie lekko wyższym od SDGMa - czyli ~3500 obstawiamReferencje pewnie różne w zależności od rynków. Presage tak ma na przykład. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16542 #5754 Napisano 23 Marca 2017 Ciekawe czy wersja biedniejsza ma równie bidny dekielek co wersja droższa Sekundnik jest w całości czarny? 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_prezesso_ 245 #5755 Napisano 23 Marca 2017 Zobaczcie na mocowanie bransolety na zdjęciu biednej wersji... poza tym cena....Masakra. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #5756 Napisano 23 Marca 2017 Dzięki Jacek. Fajny jest, ale nic na temat ceny nie znalazłem. Albo jestem ślepy albo nic do wiadomości jeszcze nie podali?EDIT: dzięki Burns. Za tyle to mogą się bujać W US bransa $1k, guma $800. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4760 #5757 Napisano 23 Marca 2017 powtarzam wielokrotnie że era tanich i prostych Seiko jest jak era dinozaurów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 3139 #5758 Napisano 23 Marca 2017 Winowajca sprzedaży siedmiu zegarków z kolekcji. Pogryzł je i wypluł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16542 #5759 Napisano 23 Marca 2017 Naprawdę jest tak dobrze wykonany? Chodził mi po głowie, właśnie z czarną tarczą, ale nie mogę przekonać się do czcionki "AUTOMATIC", zakłóca klasyczną tarczę. Szkoda też, że pożałowali lumy... 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4443 #5760 Napisano 23 Marca 2017 Naprawdę podobają się wam te żenujące wersje 62mas za ~1k$ ??? nie wierzę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 3139 #5761 Napisano 23 Marca 2017 Naprawdę jest tak dobrze wykonany? Chodził mi po głowie, właśnie z czarną tarczą, ale nie mogę przekonać się do czcionki "AUTOMATIC", zakłóca klasyczną tarczę. Szkoda też, że pożałowali lumy... SDGM001 ma gładką powierzchnię indeksów. SDGM003 ma z kolei prostopadłe żłobienia, tak jak to jest w Grand Seiko. Powiedz, który zegarek za 3k ma takie rzeczy? Jeśli obawiasz się czcionki, zainteresuj się SARX035. Ja wolę jednak kopertę w SDGM. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #5762 Napisano 23 Marca 2017 (edytowane) Koledzy mam pytanie może trochę głupie aleCzy model Seiko SARB065 ten z błękitną tarczą czy to jest jakaś edycja limitowana czy stały asortyment??czy nadal jest produkowany i z jakiego jest rokuDzięki za wszelkie odpowiedzi Dzisiaj model został odświeżony o kolory i werk(-i)http://www.seiko-presage.com/lineup/ @Istvan, co dokładnie wygryzł ? Edytowane 23 Marca 2017 przez vitriol 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 3139 #5763 Napisano 23 Marca 2017 @Istvan, co dokładnie wygryzł ? M. in. 2 OS, FC, SARB, ML. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19169 #5764 Napisano 23 Marca 2017 Dzisiaj model został odświeżony o kolory i werk(-i)http://www.seiko-presage.com/lineup/ SRPB41J1- wof, wof 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16542 #5765 Napisano 23 Marca 2017 (edytowane) SDGM001 ma gładką powierzchnię indeksów. SDGM003 ma z kolei prostopadłe żłobienia, tak jak to jest w Grand Seiko. Powiedz, który zegarek za 3k ma takie rzeczy? Jeśli obawiasz się czcionki, zainteresuj się SARX035. Ja wolę jednak kopertę w SDGM. Koperta i tarcza w SDGM003 wygrywa, tylko czcionka mi przeszkadza Muszę go w końcu zobaczyć na żywo. SRPB41J1- wof, wof Wygląda świetnie Edytowane 23 Marca 2017 przez dodge66 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4760 #5766 Napisano 23 Marca 2017 Dzisiaj model został odświeżony o kolory i werk(-i)http://www.seiko-presage.com/lineup/ @Istvan, co dokładnie wygryzł ? Sarb065 downgrade mechanizmu w wersji SRPB43J1 do 4R35 - za***iście ch*jowo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12859 #5767 Napisano 23 Marca 2017 Winowajca sprzedaży siedmiu zegarków z kolekcji. Pogryzł je i wypluł. No proszę, nie myślałem, że aż tak przypadnie Ci do gustu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 3139 #5768 Napisano 23 Marca 2017 (edytowane) Grand Seiko by mi jeszcze bardziej przypadło do gustu, ale na razie wymiękam. Edytowane 23 Marca 2017 przez Istvan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #5769 Napisano 23 Marca 2017 Nie bój się, jak zamieniać SARX/SDGM to już tylko na Grand Seiko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pharmacon 172 #5770 Napisano 23 Marca 2017 Koperta i tarcza w SDGM003 wygrywa, tylko czcionka mi przeszkadza Muszę go w końcu zobaczyć na żywo. Mi na szczęście czcionka w ogóle nie przeszkadza. A luma zniszczyłaby ten zegarek. Ta w sarbach (jej ilość) i tak do niczego się nie nadaje. A tutaj przynajmniej są piękne indeksy (nie widzę, żeby się specjalnie różniły od tych z GS) i wskazówki . Nie mam lepszego aparatu, niż ten w komórce, więc już lepszych zdjęć nie dam rady zrobić, ale cyknąłem parę, żeby pobudzić wyobraźnię . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiTT 48 #5771 Napisano 23 Marca 2017 piękny zegarek, ten albo sarx035, musiałbym na żywo porównać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #5772 Napisano 23 Marca 2017 Pharmacon Ty lepiej powiedz jako to komórka takie zdjęcia robi ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pharmacon 172 #5773 Napisano 23 Marca 2017 Brzoza2, może się zdziwisz, ale prawie 4-letni nexus 5, który już wtedy miał nienajlepszy aparat . Tata ma galaxy s6, to niebo a ziemia jak porównywałem. Jak będę miał okazję to spróbuję zrobić jakieś lepsze makro sdgm tym jego telefonem . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16542 #5774 Napisano 23 Marca 2017 Świetne ujęcia detali pharmacon, wydają się niemożliwe do wykonania bez nakładki macro na obiektyw Detale SDGM są imponujace, może faktycznie da się przeżyć tą czcionkę... nie mam wyjścia, muszę zobaczyć go na własnym nadgarstku 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_prezesso_ 245 #5775 Napisano 23 Marca 2017 To jest bez nakładki? Szok... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach