Gość Jash #8451 Napisano 28 Listopada 2017 Według specyfikacji na stronie Prospexa, mój SPB nie ma powłoki, zatem już wiemy czym różni się od wersji na rynek japoński... https://www.seiko-prospex.com/sea/spb053j1 a tu SBDC053 na Japonię https://www.seiko-watch.co.jp/collections/en/prospex/SBDC053 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Staszek60 4 #8452 Napisano 28 Listopada 2017 Co do PADI . Ja jeszcze nie mam żadnego więc generalnie jak na nie patrzę to wszystkie mi się podobają . Może dlatego że jeszcze nie miałem żadnego w ręku i nie mam porównania na żywo .Co do literki X - właśnie , znowu jak poprzednio , mi się ten kierunek podoba . Az gustami to wiadomo , się nie dyskutuje. Co nie zmienia faktu że tych PADI i X narobili tyle że przez kilka lat można kupować by mieć je wszystkie. Różnice się zacierają . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27355 #8453 Napisano 28 Listopada 2017 (edytowane) Według specyfikacji na stronie Prospexa, mój SPB nie ma powłoki, zatem już wiemy czym różni się od wersji na rynek japoński...To ciekawa wiadomość, o ile jest pewna. Rozumiem, że SPB051/SBDC051 i odpowiednio SPB053/SBDC053 to te same zegarki, tylko na różne rynki. Co do PADI . Ja jeszcze nie mam żadnego więc generalnie jak na nie patrzę to wszystkie mi się podobają . Może dlatego że jeszcze nie miałem żadnego w ręku i nie mam porównania na żywo .Ja miałem przez 1 dzień Żółwia PADI, kupiłem na Ebayu, na żywo totalnie zawiódł, następnego dnia odesłałem i odstąpiłem od zakupu. Nie polecam. /Sprzedam Grand Seiko/ Edytowane 28 Listopada 2017 przez Mirosuaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #8454 Napisano 28 Listopada 2017 Co do PADI . Ja jeszcze nie mam żadnego więc generalnie jak na nie patrzę to wszystkie mi się podobają . Może dlatego że jeszcze nie miałem żadnego w ręku i nie mam porównania na żywo .Co do literki X - właśnie , znowu jak poprzednio , mi się ten kierunek podoba . Az gustami to wiadomo , się nie dyskutuje. Co nie zmienia faktu że tych PADI i X narobili tyle że przez kilka lat można kupować by mieć je wszystkie. Różnice się zacierają . Powtórzę się. To nie jest literka X tylko skrzyżowane litery P oraz S. Rozumiem, że SPB051/SBDC051 i odpowiednio SPB053/SBDC053 to te same zegarki, tylko na różne rynki. Tak, SBDC są, znaczy były na Japonię. I widać mają powłokę, chyba, że na stronie globalnej nie chciało im się tego pisać, bo technikalia są jakby bardziej skąpe. Nie mniej w SDGM miałem Diashield i była do tego metka, a SPB053J1 nie ma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12681 #8455 Napisano 28 Listopada 2017 Mini żółwie nadciągają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #8456 Napisano 28 Listopada 2017 Kilka postów wyżej już o tym rozmawialiśmy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid82 1710 #8457 Napisano 28 Listopada 2017 się pochwale 0 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12681 #8458 Napisano 28 Listopada 2017 (edytowane) Kilka postów wyżej już o tym rozmawialiśmy No widzisz, przejrzałem tylko parę postów wstecz i się ucieszyłem, że taką nowinkę mam Edytowane 28 Listopada 2017 przez MasterMind 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john.doe 359 #8459 Napisano 28 Listopada 2017 Tak, SBDC są, znaczy były na Japonię. I widać mają powłokę, chyba, że na stronie globalnej nie chciało im się tego pisać, bo technikalia są jakby bardziej skąpe. Nie mniej w SDGM miałem Diashield i była do tego metka, a SPB053J1 nie ma. Mój ma metkę w komplecie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #8460 Napisano 28 Listopada 2017 (edytowane) A masz na pewno SPB? PS I nie mówimy i metce z referencją, tylko tę od powłoki Diashield. Edytowane 28 Listopada 2017 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john.doe 359 #8461 Napisano 28 Listopada 2017 Tak była metka Diashield. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81291 #8462 Napisano 28 Listopada 2017 SKX007 nie jest szczególnie wielkim zegarkiem i nie bałbym się zaryzykować na mały nadgarstek. To zegarek sportowy, a nie garniturowy, więc ma prawo być trochę większy. /Sprzedam Grand Seiko/Może być też garniturowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Meches 439 #8463 Napisano 28 Listopada 2017 (edytowane) Co do metki https://uhrforum.de/seiko-prospex-diver-spb053-reedition-62mas-sbdc053-t330070 @dawid82 bardzo ładne wyniki, w jakiej pozycji ? Edytowane 28 Listopada 2017 przez Meches 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #8464 Napisano 28 Listopada 2017 (edytowane) Mam tylko 1 z 3 metek i pudełko też mam inne. Zwykłe, białe jak do każdego innego SEIKO. Czyli nie mam biedaMASa tylko wersję cebulakMAS Wstrętni Teutończycy metek nie dali! Skandal Edytowane 28 Listopada 2017 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john.doe 359 #8465 Napisano 28 Listopada 2017 jutro wrzucę fotkę całego kompletu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid82 1710 #8466 Napisano 28 Listopada 2017 (edytowane) @Meches 12h na ręce i 12h w pudełku na pleckach(dekielku) tak mniej więcej rotuje na zmianę z tym drugim. Edytowane 28 Listopada 2017 przez dawid82 0 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Meches 439 #8467 Napisano 29 Listopada 2017 Mnie się trafił Marinemaster ładnie fabrycznie wyregulowany (-2/3 sek/doba i na ręku i w rotomacie). Niedawno zacząłem zabawę z regulacją kilku innych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #8468 Napisano 29 Listopada 2017 @Meches 12h na ręce i 12h w pudełku na pleckach(dekielku) tak mniej więcej rotuje na zmianę z tym drugim.To chyba takie miarodajne jak wyniki spalania podawane przez firmy samochodowe. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
golumiasty 77 #8469 Napisano 29 Listopada 2017 Leży jak przyklejony od rana. 0 ♎️+Seiko bez x = spełniony dwuzegarkowiec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #8470 Napisano 29 Listopada 2017 estetyczne zdjęcie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
golumiasty 77 #8471 Napisano 29 Listopada 2017 estetyczne zdjęcie Dzięki.Ja i mój iPhone 7+ staramy się jak możemy 0 ♎️+Seiko bez x = spełniony dwuzegarkowiec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #8472 Napisano 29 Listopada 2017 Ja miałem przez 1 dzień Żółwia PADI, kupiłem na Ebayu, na żywo totalnie zawiódł, następnego dnia odesłałem i odstąpiłem od zakupu. Nie polecam. A według mnie to najfajniejsza wersja żółwia, oraz najfajniejsze pepsi Nawet mnie ten X na tarczy nie drażni, bo w tej wersji jakoś jest akceptowalny. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #8473 Napisano 29 Listopada 2017 Chłopaki, szukam jakiegoś paska do biedaMASa, ale nie mam pomysłu kompletnie. Ta firmowa guma jednak lipna. Kurz łapie i na rantach już jest powycierana po tygodniu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamBanan #8474 Napisano 29 Listopada 2017 - https://www.blusharkstraps.com/collections/alphashark/products/alphashark-navy-blue- mesh ? - ręcznie szyty jasno brązowy pasek z delikatnym przeszyciem, taki jak tu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #8475 Napisano 29 Listopada 2017 Takie właśnie dwie opcje biorę pod uwagę, ale nie chciałem sugerować Wysłane z mojego Pixel 2 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach