Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Co do PADI . Ja jeszcze nie mam żadnego więc generalnie jak na nie patrzę to wszystkie mi się podobają . Może dlatego że jeszcze nie miałem żadnego w ręku i nie mam porównania na żywo .

Co do literki X  - właśnie , znowu jak poprzednio , mi się ten kierunek podoba . Az gustami to wiadomo , się nie dyskutuje. Co nie zmienia faktu że tych PADI i X narobili tyle że przez kilka lat można kupować by mieć je wszystkie. Różnice się zacierają .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według specyfikacji na stronie Prospexa, mój SPB nie ma powłoki, zatem już wiemy czym różni się od wersji na rynek japoński...

To ciekawa wiadomość, o ile jest pewna. Rozumiem, że SPB051/SBDC051 i odpowiednio SPB053/SBDC053 to te same zegarki, tylko na różne rynki.

Co do PADI . Ja jeszcze nie mam żadnego więc generalnie jak na nie patrzę to wszystkie mi się podobają . Może dlatego że jeszcze nie miałem żadnego w ręku i nie mam porównania na żywo .

Ja miałem przez 1 dzień Żółwia PADI, kupiłem na Ebayu, na żywo totalnie zawiódł, następnego dnia odesłałem i odstąpiłem od zakupu. Nie polecam.

/Sprzedam Grand Seiko/

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Co do literki X  - właśnie , znowu jak poprzednio , mi się ten kierunek podoba . Az gustami to wiadomo , się nie dyskutuje. Co nie zmienia faktu że tych PADI i X narobili tyle że przez kilka lat można kupować by mieć je wszystkie. Różnice się zacierają .

Powtórzę się. To nie jest literka X tylko skrzyżowane litery P oraz S.

Rozumiem, że SPB051/SBDC051 i odpowiednio SPB053/SBDC053 to te same zegarki, tylko na różne rynki.

Tak, SBDC są, znaczy były na Japonię. I widać mają powłokę, chyba, że na stronie globalnej nie chciało im się tego pisać, bo technikalia są jakby bardziej skąpe. Nie mniej w SDGM miałem Diashield i była do tego metka, a SPB053J1 nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Kilka postów wyżej już o tym rozmawialiśmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka postów wyżej już o tym rozmawialiśmy

No widzisz, przejrzałem tylko parę postów wstecz i się ucieszyłem, że taką nowinkę mam :D

Edytowane przez MasterMind

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, SBDC są, znaczy były na Japonię. I widać mają powłokę, chyba, że na stronie globalnej nie chciało im się tego pisać, bo technikalia są jakby bardziej skąpe. Nie mniej w SDGM miałem Diashield i była do tego metka, a SPB053J1 nie ma.

Mój ma metkę w komplecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

A masz na pewno SPB?

PS 

I nie mówimy i metce z referencją, tylko tę od powłoki Diashield.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SKX007 nie jest szczególnie wielkim zegarkiem i nie bałbym się zaryzykować na mały nadgarstek. To zegarek sportowy, a nie garniturowy, więc ma prawo być trochę większy.

/Sprzedam Grand Seiko/

Może być też garniturowy 38aa4cbaa9ca1ee55d5100aa6fc91c2a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Mam tylko 1 z 3 metek i pudełko też mam inne. Zwykłe, białe jak do każdego innego SEIKO. Czyli nie mam biedaMASa tylko wersję cebulakMAS :D Wstrętni Teutończycy metek nie dali! Skandal

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Meches 12h na ręce i 12h w pudełku na pleckach(dekielku) :) tak mniej więcej ;) rotuje na zmianę z tym drugim.

Edytowane przez dawid82

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się trafił Marinemaster ładnie fabrycznie wyregulowany (-2/3 sek/doba i na ręku i w rotomacie). :)

Niedawno zacząłem zabawę z regulacją kilku innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Meches 12h na ręce i 12h w pudełku na pleckach(dekielku) :) tak mniej więcej ;) rotuje na zmianę z tym drugim.

To chyba takie miarodajne jak wyniki spalania podawane przez firmy samochodowe.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

estetyczne zdjęcie :):D

Dzięki.Ja i mój iPhone 7+ staramy się jak możemy :)

️+Seiko bez x = spełniony dwuzegarkowiec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem przez 1 dzień Żółwia PADI, kupiłem na Ebayu, na żywo totalnie zawiódł, następnego dnia odesłałem i odstąpiłem od zakupu. Nie polecam.

A według mnie to najfajniejsza wersja żółwia, oraz najfajniejsze pepsi :)

Nawet mnie ten X na tarczy nie drażni, bo w tej wersji jakoś jest akceptowalny.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Chłopaki, szukam jakiegoś paska do biedaMASa, ale nie mam pomysłu kompletnie. Ta firmowa guma jednak lipna. Kurz łapie i na rantach już jest powycierana po tygodniu :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Takie właśnie dwie opcje biorę pod uwagę, ale nie chciałem sugerować ;)

Wysłane z mojego Pixel 2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi