Master Yoda 2171 #14801 Napisano 14 Marca 2019 Pytałem o rewię 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #14802 Napisano 14 Marca 2019 Pytałem o rewię A rewia, było wszystko co można założyć, bransoleta, skóra, guma, nato, a sznurka nie było 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #14803 Napisano 14 Marca 2019 Nieprawda, gumy nie było ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #14804 Napisano 14 Marca 2019 Ja noszę na bransolecie, gumie i spadochronowym, rozciąganym pasku , skórzany nawet mi przez myśl nie przemknął... Nieprawda, gumy nie było ;-)Za brak gumy.....500+ 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #14805 Napisano 14 Marca 2019 A mi nie tylko przemknął. Ale dość szybko powróciłem na jasną stronę mocy :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #14806 Napisano 14 Marca 2019 Może gumy nie było, a i tak wyszło że na bransolecie najlepiej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #14807 Napisano 14 Marca 2019 Ciężko mi to idzie, ale przyznaję, najlepiej na bransolecie :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16040 #14808 Napisano 14 Marca 2019 Coś mi oryginalny bezel średnio pasował Super! Teraz zazdroszczę 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23130 #14809 Napisano 14 Marca 2019 Pewnie, czemu nie ;-) Choć z perspektywy czasu muszę przyznać, że mój eksperyment z Monsterem na skórzanym pasku nie należał do najbardziej udanych :-)A ja nosiłem na skórkach i powiem że wyglądało to dobrze a nosiło się jeszcze lepiej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #14810 Napisano 14 Marca 2019 SKX jak dla mnie, na duży plus :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
streszo88 21 #14811 Napisano 14 Marca 2019 Fajny projekt:)a jakby go jeszcze "zabatmanować"? Świetny!Można takie cuda zrobić z mniejszym modelem Seiko czyli skx013 czy tylko do większego modelu są dostępne takie customowe części? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #14812 Napisano 14 Marca 2019 Świetny!Można takie cuda zrobić z mniejszym modelem Seiko czyli skx013 czy tylko do większego modelu są dostępne takie customowe części?https://lcbistore.com/collections/all 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41449 #14813 Napisano 14 Marca 2019 Cześć wszytkim! Niedawno trochę zaszalałem i kupiłem pierwszy mechaniczny zegarek (Seiko SPB051) i już widzę że nie będzie to ostatni.Z wysokiego C zacząłeś. Gratuluję. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dokanek 0 #14814 Napisano 14 Marca 2019 Witam serdecznie. Mam na imię Marek. Jestem nowym użytkownikiem forum. Jest to mój pierwszy post i od razu zapytam. Stoję przed dylematem zakupu zegarka i zastanawiam się pomiędzy żółwiem a samurajem. Żółw niby ma dodatkowo dzień tygodnia, a jest tańszy od samuraja. Z czego to wynika? I na pierwszy rzut oka w sklepie wydaje mi się że luma mocniej swieci też w żółwiu. Pomoże ktoś z +i- tych modeli? Z góry serdecznie dziękuję. Wysłane z mojego SM-A710F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41449 #14815 Napisano 14 Marca 2019 Luma świeci podobnie. Bierz który Ci się bardziej podoba. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol1329 31 #14816 Napisano 14 Marca 2019 (edytowane) Witam serdecznie. Mam na imię Marek. Jestem nowym użytkownikiem forum. Jest to mój pierwszy post i od razu zapytam. Stoję przed dylematem zakupu zegarka i zastanawiam się pomiędzy żółwiem a samurajem. Żółw niby ma dodatkowo dzień tygodnia, a jest tańszy od samuraja. Z czego to wynika? I na pierwszy rzut oka w sklepie wydaje mi się że luma mocniej swieci też w żółwiu. Pomoże ktoś z +i- tych modeli? Z góry serdecznie dziękuję. Główna różnica między tymi zegarkami to wygląd, więc weź ten który lepiej leży na ręce i wygląda według Ciebie lepiej. Edytowane 14 Marca 2019 przez Karol1329 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dokanek 0 #14817 Napisano 15 Marca 2019 Ok. Dziękuję za pomoc. Prawdopodobnie będzie to żółw. Wysłane z mojego SM-A710F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Nomos #14818 Napisano 15 Marca 2019 Moim zdaniem żółw ma lepszą kopertę, bardziej dopracowaną. Nowy samuraj wygląda marnie w porównaniu do starszej wersji gdzie boki i krawędzię były bardzo dobrze zrobione. Miałem wersje blue lagon i tam wyglądało to średnio. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
streszo88 21 #14819 Napisano 15 Marca 2019 https://lcbistore.com/collections/all Niestety wszystkie dostępne części tylko dla większych modeli. Pewnie dlatego, że skx013 jest mniej popularny od skx007 i skx009. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiekt 2 #14820 Napisano 15 Marca 2019 Z wysokiego C zacząłeś. Gratuluję.Dzięki! Zdaję sobie sprawę, że jak na początek to może lekka przesada. Rozważałem też inne opcje. Nawet byłem już kiedyś blisko zakupu sarba 033, ale niestety brakło odwagi i patrząc na ceny teraz trochę żałuję No i w końcu spodobał mi się ten diver. Póki co jest na ręce na tyle długo, że rotor wystarcza do utrzymania chodu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Horizon 542 #14821 Napisano 15 Marca 2019 (edytowane) SARX045. Zafascynowany linią SARB (mam 017, czekam na 033) trochę przez przypadek zakupiłem tego SARX-a. Chciałem mieć zegarek z granatową tarczą, no i spodobał mi się w recenzjach. Nie jestem fachowcem, nie widziałem na żywo wielu zegarków ale mogę zapewnić, że to co oferuje ten model, za tę cenę (538 USD), to jest po prostu miazga. Jest znakomicie wykonany, moim zdaniem przydomek "Baby Grand Seiko" jaki gdzieś widziałem jest w pełni zasłużony. Piękna tarcza, przechodząca od czerni w granat. Delikatna "boazeria", która w odpowiednim świetle daje efekt szlifu słonecznego. Bardzo ciekawa i solidna bransoleta - jedyny minus to brak mikroregulacji. Niestety nie mam odpowiedniego sprzętu do sensownej fotografii, więc wstawiam tylko poglądowo dwa zdjęcia. Lepsze na stronie: http://www.gnomonwatches.com/presage-automatic-blue-quot-tuxedo-quot-ref-sarx045, ale to i tak nie oddaje siły tego zegarka. Serdecznie polecam. Edytowane 15 Marca 2019 przez Horizon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #14822 Napisano 15 Marca 2019 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #14823 Napisano 15 Marca 2019 Mierzyłem dziś MM200 i chyba mnie się podoba jedno ale to bardzo ostre krawędzie bransolety. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #14824 Napisano 15 Marca 2019 Zegarek, którego istnienie podważa dla mnie sensowność zbierania na Grand Seiko: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #14825 Napisano 15 Marca 2019 Z powodu? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach