wanderer1975 795 #20726 Napisano 18 Sierpnia 2020 10 godzin temu, levy75 napisał: Jakieś duże.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
levy75 70 #20727 Napisano 18 Sierpnia 2020 moja czarno-złota kolekcja Seiko: 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #20728 Napisano 18 Sierpnia 2020 Ciekawie kolorystycznie nazbierałeś, rzadko kto zbiera do koloru. Ty masz nawet o jednego więcej jak potrzeba, he, he 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlis 1688 #20729 Napisano 19 Sierpnia 2020 Robię kolejne podejście do Seiko, po chwilowym zauroczeniu modelem Alpinist z niebieską tarczą (poszedł dalej w świat) przyglądam się teraz tym 3 kandydatom: spb153 spb143 szsb007 Każdy mi się na swój sposób podoba... może coś się z tego urodzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7885 #20730 Napisano 19 Sierpnia 2020 Na dosc rozne w charakterze zegarki patrzysz, ciezko je tak do konca porownywac. Ja bym bral SPB 143 i SZSB 007, obydwa to swietne EDC, pierwszy bardziej casualowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tbn #20731 Napisano 19 Sierpnia 2020 SPB143j1 polecam, pomimo, że właśnie sprzedałem. Zegarek robi świetne wrażenie na żywo, i wygląda drożej niż metka. Przypomina mi stylem suba pięciocyfrowego. Klasyczny diver, rewelacyjna moim zdaniem koperta i rozmiar, ładnie wykonane detale. Poszedł dalej tylko dlatego, że zielony Willard wydawał mi się bardziej unikalny jako jedyny diver w kolekcji. Fotka sprzed paru dni: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #20732 Napisano 19 Sierpnia 2020 11 godzin temu, MieszkoMieszko napisał: Przede mną trzecie podejście do MM200... Mam nadzieje że to dobry pomysł.. Co tym razem? Great blue hole? Third's the charm jak to się z angielska mawia, powodzenia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #20733 Napisano 19 Sierpnia 2020 Mial być leśnik ale... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #20734 Napisano 19 Sierpnia 2020 trzymam kciuki za dobrą sztukę 🤞 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin s 137 #20735 Napisano 19 Sierpnia 2020 Kurcze nigdy nie miałem divera ale ich rozmiary mnie trochę przerażają(lubię zegarki do 40mm) wczoraj w TT kilka przymierzałem coś mnie ciągnie w ich stronę najmniejszy rozmiarowo ale i fajny wydaje się SPB071 zaczyna mnie też intrygować SARB017 i też mam taki mały dylemat do tego od lat podobał mi się granatowy SDGM ale to chyba plan na dalszą przyszłość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tbn #20736 Napisano 19 Sierpnia 2020 To popatrz właśnie na 143j i ogólnie tę serię. Koperta 40.5 mm, l2l 47 jakoś. Jak ci się podoba to 151/153j1 też mają mniejsze wymiary i fajnie leżą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin s 137 #20737 Napisano 19 Sierpnia 2020 TBN bardzo dziękuje za podpowiedź właśnie przeglądam, zawsze myślałem że one są większe najfajniejszy SPB147 🙂 i 149 czy są jeszcze jakieś inne divery od Seiko w takim rozmiarze?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlis 1688 #20738 Napisano 19 Sierpnia 2020 3 godziny temu, cordi7 napisał: Na dosc rozne w charakterze zegarki patrzysz, ciezko je tak do konca porownywac. Ja bym bral SPB 143 i SZSB 007, obydwa to swietne EDC, pierwszy bardziej casualowy Chcę tylko jedno Seiko. Mam w kolekcji i EDC i nurki innych marek. Ideałem jest SLA017 ale jakoś nie widzi mi się płacić jego ceny wywoławczej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #20739 Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) I to jest kolaboracja o którą nic nie robiliśmy. Seiko 5 & street fighter 🙈🙉🙊 https://www.seikowatches.com/global-en/products/5sports/special/streetfighter/chun-li.html Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #20740 Napisano 19 Sierpnia 2020 Przetestowany w górach i lasach. Na tym pasku jest tak wygodny, że go wcale nie zdejmowałem. Do tego całkiem dobra luma, która daje radę w nocy. Obawiam się, że może wygryźć konkurencję 2 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7885 #20741 Napisano 19 Sierpnia 2020 2 godziny temu, orlis napisał: Chcę tylko jedno Seiko. Mam w kolekcji i EDC i nurki innych marek. Ideałem jest SLA017 ale jakoś nie widzi mi się płacić jego ceny wywoławczej. To zalezy czego masz w kolekcji wiecej, jesli przewaga nurkow to probuj czegos innego, Jakbym musial wybrac 1 z 3 to ja bym bral SPB 143. Co do SLA017 sie zgadzamy, fajny jest ale cena troche przegieta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tbn #20742 Napisano 19 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, Sol napisał: Przetestowany w górach i lasach. Na tym pasku jest tak wygodny, że go wcale nie zdejmowałem. Do tego całkiem dobra luma, która daje radę w nocy. Obawiam się, że może wygryźć konkurencję Fajny pasek, jaka firma ? Szukam właśnie czegoś takiego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #20743 Napisano 19 Sierpnia 2020 tbn - Erika's Originals Marine Nationale 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #20744 Napisano 19 Sierpnia 2020 @tbn https://www.blusharkstraps.com/collections/alphashark/products/alphashark-marine-nationale-jv-watch-band-strap https://erikasoriginals.com/mn-straps/original.php 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tbn #20745 Napisano 19 Sierpnia 2020 Dzięki. Drogo jak na szmaciaka ta Erika, ale może warto. Podoba mi się to wzornictwo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #20746 Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) @tbn Drogo ale warto. Docina do rozmiaru Twojej łapy, możesz wybrać kolory nici, grawer, sprzączkę. Poza tym ona wymyślila te paski. Jak za drogo to polecam te: https://www.luffwatchstrap.com/collections/elastico-g2 Jeszcze ew. zobacz na watchgecko. Paski MN z ali natomiast to straszne paździeże. Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7552 #20747 Napisano 19 Sierpnia 2020 Jeszcze są chwalone nickmankeydesigns.com - najbardziej rozciągliwe paski tego typu, ale ponoć są ok, o ile odważnika nie zaczepisz do niego. 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #20748 Napisano 19 Sierpnia 2020 Na nie długo sie czeka (i nie mówię o wysyłce) a ponad to są przekombinowane moim zdaniem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #20749 Napisano 19 Sierpnia 2020 Paskowe przymiarki... Sam już nie wiem co by mu pasowało... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #20750 Napisano 19 Sierpnia 2020 2 minuty temu, Kwiatek napisał: Paskowe przymiarki... Sam już nie wiem co by mu pasowało... Kfiatushku a co tu się stanęło no jak z nim kombinujesz to znaczy, że nie przypasował. Na czarne nato seatbelt go i jesteś ustawiony. Jak stealth to stealth. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach