Gość Jash #20926 Napisano 2 Września 2020 Widziałem dziś go chyba na IG, świetny jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7228 #20927 Napisano 2 Września 2020 20 godzin temu, Meches napisał: Tam z tym Porsche to trochę @Sol dramatyzujesz 🤔 😉 Gdybym nie miał już czarnego z żółtym to bym prawdopodobnie rozważył. Serio tak to widzisz? No to popatrzmy dokładniej: Seiko 62MAS foto z sieci Kapitan Willard foto z sieci A teraz sam popatrz jak wyglądają reedycje. Czyli, że co? Poprzednio widzieli potrzebę wstawienia ramki, a teraz już nie? Coś się zmieniło w tym czasie w projektowaniu zegarków? Co mamy na 147? Piękną czekoladową tarczę, złote indeksy z kremowym wypełnieniem i... biały datownik, który żeby nie odstawał od reszty wystarczyło ująć w ramkę (np. złotą jak indeksy, która by go skutecznie oddzielała i kontrast nie biłby tak po oczach. Według mnie lecą w wuja i tyle. 5 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #20928 Napisano 2 Września 2020 To zdecydowanie celowe działanie, żeby opróżnić nasze kieszenie jak tylko się da. Takie smaczki jak ramka zostawiono dla zegarków premium, jak np. SLA017. Kto by go kupił, jakby nie odbiegał od tańszego SPB147. Mechanizm mechanizmem, jego nie widać, trzeba również atrybutami wizualnymi przekonać klienta, którego na to stać, że jest za co zapłacić ponad cztery razy więcej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1914 #20929 Napisano 2 Września 2020 Kurka wodna, już sam bym sobie tę ramkę dorobił, w ramach nomen omen tuningu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #20930 Napisano 2 Września 2020 A po co dorabiać? Jak komuś brakuje ramki to jest SLA017 albo SLA037. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1914 #20931 Napisano 2 Września 2020 Ponad wszelką wątpliwość taniej wychodzi dorobić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4399 #20932 Napisano 2 Września 2020 Jak dla mnie, to ramka nie jest żadnym smaczkiem. Ktoś projektując zegarek specjalnie go wizualnie kastruje. Dziada bym z firmy na zbity pysk wywalił. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Meches 439 #20933 Napisano 2 Września 2020 Godzinę temu, Sol napisał: Serio tak to widzisz? No to popatrzmy dokładniej: Seiko 62MAS foto z sieci Kapitan Willard foto z sieci A teraz sam popatrz jak wyglądają reedycje. Czyli, że co? Poprzednio widzieli potrzebę wstawienia ramki, a teraz już nie? Coś się zmieniło w tym czasie w projektowaniu zegarków? Co mamy na 147? Piękną czekoladową tarczę, złote indeksy z kremowym wypełnieniem i... biały datownik, który żeby nie odstawał od reszty wystarczyło ująć w ramkę (np. złotą jak indeksy, która by go skutecznie oddzielała i kontrast nie biłby tak po oczach. Według mnie lecą w wuja i tyle. Zgadzam się że ramkę powinni dać. Nie neguję. Koledzy wyżej zdążyli napisać dlaczego nie ma Lecz jest jaki jest i jako taki mimo wszystko wart rozważenia. A z dramatyzowaniem to mnie chodziło o ten przykład z Porsche strictly 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1914 #20934 Napisano 2 Września 2020 Nie da się ukryć, ze w oryginalnym 62MAS ramka nie tylko była, ale też stanowiła mocno podkreślony element wizualny tarczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #20935 Napisano 2 Września 2020 W oryginalnym 62mas ramka była i w reedycjach czyli SLA017 i teraz 037 tez jest.Natomiast nie oszukujmy się ze SPB143,145,147 i 149 to bieda reedycje wiec ramki nie ma, proste. Chcesz ramki kup prawdziwa reedycje i płac siano PSNa poważnie tez bym wolał żeby była, ale nie ma i mi nie przeszkadza tym bardziej ze wycięcie jest zrobione ładnie i równo. I biały datownik tez jest super i nie chciałbym ciemnego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1914 #20936 Napisano 2 Września 2020 Na pewno powstaną firmy tuningujące, które zaoferują ramki 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #20937 Napisano 2 Września 2020 Jash gdzie kupowałeś swojego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #20938 Napisano 2 Września 2020 W Polsce To co jeszcze cieszy to ze o pełnych godzinach wskazówka godzinowa jest tam gdzie być powinna, a nie jak w poprzedniku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #20939 Napisano 2 Września 2020 Ja też kupiłem w PL. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #20940 Napisano 2 Września 2020 Tzn. gdzie konkretnie? Byłem dziś w dwóch TT i nie mieli. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #20941 Napisano 2 Września 2020 Nie mieli, bo przyszło do Polski 5 sztuk i wszystko sprzedane. Chyba w ogóle tego modelu w TT nie było Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10501 #20942 Napisano 2 Września 2020 (edytowane) Chyba nie wszystko. Demus ma jeszcze 1 sztukę na stanie. Edytowane 2 Września 2020 przez Jogi 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #20943 Napisano 2 Września 2020 Ja bardziej pisałem o tym ze to Zibi wszystko co miało to sprzedało dlatego nic z tego modelu nie poszło na ich sklepy tyle było zamówień od ich klientów hurtowych. A to ze w sklepie detalicznym gdzieś może leżeć to inna sprawaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10501 #20944 Napisano 2 Września 2020 A to w takim razie źle zrozumiałem. 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #20945 Napisano 3 Września 2020 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42967 #20946 Napisano 3 Września 2020 W dniu 2.09.2020 o 06:57, Jash napisał: Spb147j1 Nosiłbym, pomimo braku ramki. Rozumiem, że to nowa wersja BiedaMas'a. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #20947 Napisano 3 Września 2020 Dokładnie. Nowa, lepsza Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #20948 Napisano 3 Września 2020 Cena w Zibi była taka jak w Demus? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7952 #20949 Napisano 3 Września 2020 Im dluzej na nie patrze tym bardziej ta zielona tarcza do mnie gada: 1.000 USD MSRP, 39,3 mm srednicy wiec fajny meski rozmiar, dostepne od wrzesnia. https://timeandtidewatches.com/introducing-seiko-presage-sharp-edged-series/ https://watchtime.me/news/article/1525/introducing-the-seiko-presage-sharp-edged-series https://www.ablogtowatch.com/seiko-debuts-presage-sharp-edged-series/ https://www.watchtime.com/wristwatch-industry-news/high-time-seiko-unveils-a-new-collection-inspired-by-hemp-leaves/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #20950 Napisano 3 Września 2020 Niechciałbym psuć skojarzeń przyszłym posiadaczom, ale dla mnie ta tarcza wygląda jak zmięta cerata - tanio i tandetnie. I nie piszę tego żartobliwie, jak w przypadku kutasików na tarczy GS-a, którego chętnie widziałbym u siebie na nadgarstku. Tutaj naprawdę piszę serio. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach