clusca 4903 #25001 Napisano 2 Lipca 2022 16 godzin temu, marcin s napisał(-a): https://www.plus9time.com/blog/2022/7/1/all-2022-h1-seiko-announcements Jakoś nie byłem przekonany do nowych Seiko 5 odkąd się pojawiły na rynku, ale te niżej są naprawdę całkiem ciekawe MZ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miłośnik_Piękna 1150 #25002 Napisano 2 Lipca 2022 23 godziny temu, zakrzutek napisał(-a): niestety nie NOS, ale w bardzo ładnym stanie 😍 A jak działa moduł kalendarza? Niestety to pięta achillesowa tego mechanizmu 8f56, bo jak padnie to nie ma jak naprawić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zakrzutek 978 #25003 Napisano 2 Lipca 2022 14 minut temu, Miłośnik_Piękna napisał(-a): A jak działa moduł kalendarza? Niestety to pięta achillesowa tego mechanizmu 8f56, bo jak padnie to nie ma jak naprawić. Wiesz co właśnie dzisiaj zresetowałem i ustawiłem datę, bo sekundnik chodził w 5 sekundowym interwale i możliwe, że kolega z Indonezji po zmianie baterii nie umiał tego po prostu ogarnąć i sprzedał, więc tak naprawdę jestem na etapie przyglądania jak działa. Czas pokaże... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miłośnik_Piękna 1150 #25004 Napisano 2 Lipca 2022 1 minutę temu, zakrzutek napisał(-a): Wiesz co właśnie dzisiaj zresetowałem i ustawiłem datę, bo sekundnik chodził w 5 sekundowym interwale i możliwe, że kolega z Indonezji po zmianie baterii nie umiał tego po prostu ogarnąć i sprzedał, więc tak naprawdę jestem na etapie przyglądania jak działa. Czas pokaże... To trzymam kciuki by działał dobrze. W moim egzemplarzu jest z nim problem. A zorientowałem się dopiero przy próbie jego ustawienia. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2272 #25005 Napisano 2 Lipca 2022 (edytowane) Edytowane 2 Lipca 2022 przez y60 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zakrzutek 978 #25006 Napisano 3 Lipca 2022 dzisiaj trochę lepsze zdjęcia po ustawieniu perpetual calendar 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7470 #25007 Napisano 3 Lipca 2022 Chwilowy powrót do oryginalnej bransolety 5 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19884 #25008 Napisano 4 Lipca 2022 To ten nowy nuras (koperta ala żółw) 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #25009 Napisano 4 Lipca 2022 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4772 #25010 Napisano 5 Lipca 2022 Hej, czy można już w Polsce przymierzyć i kupić nowe Seiko 5 GMT? 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10280 #25011 Napisano 5 Lipca 2022 18 minut temu, Smycel napisał(-a): Hej, czy można już w Polsce przymierzyć i kupić nowe Seiko 5 GMT? Na stronie dystrybutora jeszcze ich nie ma, więc raczej inne sklepy też nie mają. 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 59739 #25012 Napisano 5 Lipca 2022 Tylko tu widziałem, ale to nie Polska (sklep pewny) https://www.zegarkowygigant.pl/seiko-5-sports-gmt-automatic-ssk003k1?gclid=EAIaIQobChMIzvvotsDi-AIV0BV7Ch3_cwiyEAQYASABEgJiyPD_BwE 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19884 #25013 Napisano 5 Lipca 2022 Wycenione jak cie moge, szkoda, ze zapiecie bite i qc lezy 😕 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4772 #25014 Napisano 5 Lipca 2022 15 minut temu, Jogi napisał(-a): Na stronie dystrybutora jeszcze ich nie ma, więc raczej inne sklepy też nie mają. No właśnie fajnie byłoby jednak przymierzyć najpierw. 13 minut temu, petruss napisał(-a): Tylko tu widziałem, ale to nie Polska (sklep pewny) https://www.zegarkowygigant.pl/seiko-5-sports-gmt-automatic-ssk003k1?gclid=EAIaIQobChMIzvvotsDi-AIV0BV7Ch3_cwiyEAQYASABEgJiyPD_BwE To znalazłem, ale dzieki za info, że sklep bezpieczny. 1 minutę temu, Funky_Koval napisał(-a): Wycenione jak cie moge, szkoda, ze zapiecie bite i qc lezy 😕 Ostatecznie to Seiko 5, więc cudów nie oczekuję w kwestii jakości. Mam żółwia i cóż - ma swoje niedociągnięcia, ale i tak jest drugim co do stażu zegarkiem u mnie w kolekcji (5 lat i ciagle daje frajdę). I jeszcze jedno pytanie - czy orientujecie się czy tarcze mają jakiś szlif? To co sobą prezentuje żółw Padi to jak dla mnie mistrzostwo świata i jestem ciekaw czy tu byłby podobny efekt? 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4387 #25015 Napisano 5 Lipca 2022 Niemcy i GB już odbierają preordery, to i u nas może będzie wcześniej niż w sierpniu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10047 #25016 Napisano 6 Lipca 2022 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #25017 Napisano 6 Lipca 2022 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19884 #25018 Napisano 6 Lipca 2022 23 minuty temu, clusca napisał(-a): Fajny, jedyne co mnie powstrzymało to problem z gumowym paskiem i czarnym hardwarem (w sensie jak się zużyje to wymienic ni ma na co). Niemniej fajna pucha, poka na łapie 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #25019 Napisano 6 Lipca 2022 Maluszek, pomimo słusznego rozmiaru na papierze (46,7 mm) mam wrażenie, że ma nie więcej niż 42mm 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7156 #25020 Napisano 6 Lipca 2022 Pewnie jadłeś dużo clusek i łapka Ci spuchła... Ile masz w obwodzie, bo leży w sam raz? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #25021 Napisano 6 Lipca 2022 (edytowane) Jakieś 18,5cm, no może teraz 19cm, bo rzeczywiście trochę zaniedbałem swoją wagę Dodam, że sekundnik trafia w indeksy w stopniu zadowalającym (a jestem dość wybredny w tej kwestii), a bezel chodzi super i centruje jak nie w Seiko. Jeszcze w kwestii rozmiaru - to mój pierwszy "tuńczykowaty" Seiko, nigdy nie miałem wcześniej zegara z tzw. "shroud" i może dlatego postrzegam jego wielkość przez pryzmat bezela, tarczy i szkła, które są znacznie mniejsze. Niemniej, gdybym wcześniej rzucił okiem na specyfikację i zobaczył 46,7mm, to pewnie bym się obawiał rozmiaru, a teraz myślę, że mógłby być nieco większy Edytowane 6 Lipca 2022 przez clusca 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19884 #25022 Napisano 6 Lipca 2022 10 minut temu, clusca napisał(-a): Jakieś 18,5cm, no może teraz 19cm, bo rzeczywiście trochę zaniedbałem swoją wagę Dodam, że sekundnik trafia w indeksy w stopniu zadowalającym (a jestem dość wybredny w tej kwestii), a bezel chodzi super i centruje jak nie w Seiko. A tak z ciekawości - jak rozwiążesz problem zużytego paska? Nie dotrzyma do tego czasu i pójdzie w świat czy wywalone na kolor zapięcia?? 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #25023 Napisano 6 Lipca 2022 Na razie się tym nie przejmuję. Jedyny problem, to fakt, że zazwyczaj po zakupie zegarka zdejmuję ori pasek i zakładam coś innego. Tutaj na razie jestem "skazany" na oryginalną gumę, która jest na szczęście na tyle fajna, że nie czuję potrzeby zmiany. Później pewnie albo przełożę sprzączkę i szlufkę, albo będę szukał czegoś aftermarketowego pasującego kolorem do "puchy". Albo, jak słusznie zauważyłeś, będzie to problem nowego właściciela 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42459 #25024 Napisano 6 Lipca 2022 W dniu 20.06.2022 o 21:43, benek1 napisał(-a): ... ile warto za to zapłacić? ... Nie ma na to pytanie jednoznacznej odpowiedzi. Nie da się już kupić nowego. Jest ich na sprzedaż niewiele i rzadko się pojawiają. Dla mnie to najlepszy SARB (no może odrobinę lepsze są kredensy). SARBy 033/035 (które są gorsze) dziś są wystawiane nawet po 3,5k pln. Napisz do gościa bo cena do negocjacji. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42459 #25025 Napisano 6 Lipca 2022 W dniu 28.06.2022 o 10:59, evilym napisał(-a): ... Niech zmienią jeszcze nazwę firmy i logo to pogadamy 😜 Mam dokładnie tak samo. Nie mogę zdzierżyć rykowiska na jeleniu. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach