WiktorL 9 #25726 Napisano 19 Stycznia 2023 Ciezko mi sie dostal, ale wedlug mnie najpiekniejszy zegarek kalsyczny. 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42585 #25727 Napisano 19 Stycznia 2023 Mam do Was pytanie. Kumpel ma prawilne Sumo. Porysowal szkło. Gdzie może teraz kupić szafir do niego❓️ Pomożecie ❓️ 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Calisia1 3644 #25728 Napisano 19 Stycznia 2023 (edytowane) 14 minut temu, Dorian06 napisał(-a): Mam do Was pytanie. Kumpel ma prawilne Sumo. Porysowal szkło. Gdzie może teraz kupić szafir do niego❓️ Pomożecie ❓️ Michał jesli o mnie piszesz, to dostałem namiary w temacie ktory założyłem, w Seiko. Z Fliegerem bedziemy próbowali zakupić...😉 Gdyby pojawiły się ,,schody" to przypomne sie tutaj Kolegom.. Dzięki..😉👍🏻 Edytowane 19 Stycznia 2023 przez Calisia1 0 ,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42585 #25729 Napisano 19 Stycznia 2023 Tak. O Tobie pisałem. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 20133 #25730 Napisano 20 Stycznia 2023 10 godzin temu, Dorian06 napisał(-a): Mam do Was pytanie. Kumpel ma prawilne Sumo. Porysowal szkło. Gdzie może teraz kupić szafir do niego❓️ Pomożecie ❓️ https://usa.crystaltimes.net/shop/products/ct039/ 3 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42585 #25731 Napisano 20 Stycznia 2023 Dzięki. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 20133 #25732 Napisano 20 Stycznia 2023 2 godziny temu, Dorian06 napisał(-a): Dzięki. Na bank naliczą VAT. Chyba, że będziesz miał szczęście i bic wibcyj w paczce nie będzie to może uda się prześlizgnąć mi z 2 tyg temu poczta dostarczyła blusharki za 2,5 stówki pln bez vatu/cła. Pure luck. 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9557 #25733 Napisano 21 Stycznia 2023 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slimturtle 7170 #25734 Napisano 21 Stycznia 2023 Pepsi gmtWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pan-tik-tak 587 #25735 Napisano 21 Stycznia 2023 Czy ktoś próbował zakładać bransoletę od 5 GMT (SSK) do 5KX (SRPD)? Czy dobrze ona pasuje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slimturtle 7170 #25736 Napisano 21 Stycznia 2023 Czy ktoś próbował zakładać bransoletę od 5 GMT (SSK) do 5KX (SRPD)? Czy dobrze ona pasuje?Ja spróbowałem i pasuje bardzo dobrze.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pan-tik-tak 587 #25737 Napisano 21 Stycznia 2023 @Slimturtle dzięki. Denerwuje mnie już pasek gumowy i chcę sobie zmienić na taką bransoletę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 20133 #25738 Napisano 23 Stycznia 2023 W dniu 21.01.2023 o 17:21, Slimturtle napisał(-a): Pepsi gmt Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Hype już troche opadl wiec napisz jak to sie nosi?? 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zakrzutek 978 #25739 Napisano 26 Stycznia 2023 do mnie dzisiaj przyleciał taki zegareczek, Lassale na 8j40, 40mm na 4,9mm...cukiereczek 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichTheOne 898 #25740 Napisano 26 Stycznia 2023 (edytowane) Koledzy, potrzebuję porady. Kupiłem sobie żółwia SRPC23K1. To jest moje pierwsze prawdziwe Seiko w życiu i mam do was ważne dla mnie pytanie: Gdzie najlepiej kupić jakościowy pasek z gumy FKM pasujący do tego zegarka? Chciałbym coś wysokiej jakości, miękkkiego, niełapiącego kurzu. No i żeby pasek było ściśle spasowany do koperty. A jakby jeszcze był taki wyprofilowany do dołu to już byłaby rewelacja. Sporo jest ofert w internecie na paski FKM, ale zazwyczaj są dedykowane do Seiko linii SKX, nowych żółwi, SRPD, SSK. I nie wiem czy to będzie pasowało do mojego SPRC. Patrzyłem na Uncle Seiko, Crafter Blue, Monstraps i wielu innych. Żaden z producentów pasków nie wymienia kompatybilności wprost takiego "starego" żółwia. Pomóżcie pls, jak się w tym odnaleźć? Dzięki! Ewentualnie jak nie ma gumy, to może jakieś wysokiej jakości zamienniki bransolety? Ale tu mam jeszcze większą obawę o problemy z idealnym spasowaniem. HELP, świat Seiko mnie przerasta. Edytowane 26 Stycznia 2023 przez MichTheOne 2 It's not a hobby, it's a sickness. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7218 #25741 Napisano 26 Stycznia 2023 Cześć Według mnie będą pasowały, bo zmieniają się tarcze, czasem bezele, ale nie rozmiary koperty. Nie zauważyłem także by otwory na teleskopy były w innym miejscu. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichTheOne 898 #25742 Napisano 26 Stycznia 2023 14 minut temu, Sol napisał(-a): Cześć Według mnie będą pasowały, bo zmieniają się tarcze, czasem bezele, ale nie rozmiary koperty. Nie zauważyłem także by otwory na teleskopy były w innym miejscu. O, dzięki. No to coś zaraz wybiorę z Crafter Blue. Od razu mi lepiej jak ktoś wiarygodny podpowie 0 It's not a hobby, it's a sickness. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81771 #25743 Napisano 28 Stycznia 2023 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14659 #25744 Napisano 28 Stycznia 2023 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amatsubu 466 #25745 Napisano 28 Stycznia 2023 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8256 #25746 Napisano 28 Stycznia 2023 Ciekawostka. W znanej witrynie sprzedażowej - Seiko Sportura Kinetic Divers, SKA 511. Wystawiony jest jako nowy, z rokiem produkcji 2021, nr 161161. Ostania cyfra u Seiko to rok, ale dekady Seiko nie koduje w numerze (?). Ten model jest raczej historyczny, więc raczej 2011 ? Coś ten Włoch chyba.... 😏. Do sprzedania Seiko Sportura Kinetic Air Divers 200m SKA511P2 NEW BOX &... za cene 3209 zł od Trusted Seller na Chrono24 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miliarder 162 #25747 Napisano 29 Stycznia 2023 Cześć. Wiem, ze to nie ten dział, ale może ktoś ma na sprzedaż Skx013? dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichTheOne 898 #25748 Napisano 30 Stycznia 2023 Przyszło do mnie dzisiaj moje pierwsze prawilne Seiko - SRPC23K1. Dotychczas miałem tylko dwa razy Seiko 5. Pierwszy to SNXG47K. Ale to była słabizna, byłem totalnie rozczarowany jakością, szczególnie po tym jak się nasłuchałem jakie to Seiko 5 jest kosmicznie dobre; a szkiełko rysowało się od samego patrzenia. Potem jeszcze krótko nosiłem SNZF17 (tzw. jeżowiec, czyli "sea urchin"). To już był lepszy zegarek, powiedzmy że przyzwoity, szczególnie z wyglądu. Ale wciąż, pardon my French, walił jakąś tanią blachą przepraszam miłośników, ale tak to było. Trzeci raz nie dałem się już nabrać na Seiko 5. Wiele razy się przymierzałem i byłem blisko nowego żółwia (z szafirowym szkiełkiem i lupką), potem blisko SPB147 i SPB151. Ale jednak nowa polityka cenowa Seiko w zestawieniu z moimi kiepskimi wspomnieniami o "piątkach" sprawiały, że nie mogłęm się przełamać. I w końcu trafiła się możliwość kupienia używki SRPC23K1 w bardzo przyzwoitej cenie (przypominającej stare dobre czasy). Wiedziałem, że lepszej okazji nie będzie, no i mam: Po jednym dniu noszenia i międlenia w rękach jestem z tego żółwia bardzo zadowolony. Bałem się trochę 45mm średnicy, ale jest zaskakująco spoko. Przyznaję, że dziwny jest kształt koperty, ale ma to wszystko jakiś szalony sens: te podcięcia, wyprofilowania. Postawienie na funkcjonalność i wygodę, a nie na piękno. I to paradoksalnie powoduje, że zegarek świetnie się prezentuje. Do tego szara tarcza i czarny bezel w najklasyczniejszym wzorze Seiko - super. Nawet bransoleta nie jest kompletnie tragiczna, a spodziewałęm się katastrofy. I przy tym chapter ring jest idealnie spasowany, a bezel, choć ma trochę luzu, to centruje ładnie. Także na razie fajnie jest. Jak ponoszę dłużej to jeszcze może coś napiszę. A za jakiś dłuższy czas pewnie zaproszę na bazarek 7 It's not a hobby, it's a sickness. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7218 #25749 Napisano 31 Stycznia 2023 (edytowane) Ja się przyznaję, że bardzo lubię żółwie i uważam, że to prosty, wygodny i udany zegarek. Zwłaszcza, że teraz można kupić taniej niż SKX-a Dobrze mu na bransoletach i na różnych paskach. A może jakieś jubilee dla tego pana? Edytowane 31 Stycznia 2023 przez Sol 2 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 73606 #25750 Napisano 31 Stycznia 2023 Rano i w południe 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach