Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

Szpare przy uchu widac w powiekszeniu x0. Klej nie wychodzi mi spod lumy w zadnym z posiadanych nurkow.

Jakby to byl zegarek za 400 EUR - moze bym i zrozumial ale w zegarku za 1.500 EUR to po prostu nie przechodzi.

Jesli sie godzimy jako konsumenci na takie babole - to na taki poziom jakosci zaslugujemy. 

Pomijam fakt, ze do zdjec prasowych mogli chyba wybrac najlepszy z mozliwych egzemplarz, nie?

PS. Tarcza jak to zwykle u Seiko ladna. Niech by go tylko na gumie wypuscili, dali cene adekwatna do jakosci i mechanizmu i fajny wakacyjny zegarek by byl.

Japońska precyzja 

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

Dlatego napisalem, zeby dali tylko na gumie byloby lepiej bo szpara by zniknela.

Co do mechanizmow to pelna zgoda - sam to powtarzam od dawna: 4Rxx da sie dobrze wyregulowac i potrafi byc dosc dokladny.

6R15 mial slaby izorchronizm wiec Seiko usprawnilo go do 6R35 z 70-godzinna rezerwa chodu pogarszajac tylko sytuacje.

Chyba narzekasz żeby ponarzekać 🙂

Jak komuś przeszkadza szpara, to zakłada gumę z zestawu albo kupuje alternatywną bransoletę (do tego modelu jest ich od groma).

A 6R35 pod względem izochronizmu jest lepsze chociażby od Longinesoweg L844.4 🙄

A kropka lumy... cóż przed zakupem wiedziałem, że taka jest, co nie zmienia faktu, że średnio to wygląda. Jestem ciekaw czy nowszych modelach bardziej się do tego elementu przyłożyli.

4 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

Rozmawiamy o limited old case recycled edition.

Ale ciągle LE 😁

3 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a):

Japońska precyzja 

Niewiele gorsza od Swiss Made 😉

Edytowane przez evilym

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, evilym napisał(-a):

A 6R35 pod względem izochronizmu jest lepsze chociażby od Longinesoweg L844.4 🙄

Chyba zartujesz? Az tak zle ci ten mechanizm idzie w Spiricie? 🤯

Przeicez L884.4 ma COSC i jesli dobrze kojarze  wlos krzemowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poranne 

image.thumb.png.637d90d721b968cc9f0889cf3ef90dde.png

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idealnie wpasowana "pomarancza" do koloru plazy. To chyba jego naturalne srodowisko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minutes ago, Funky_Koval said:

fajny pasek :)

Strapcode, polecam. Bardzo wygodny, świetnie wykonany. Szukać pod "Tropical-style Pro FKM".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie co. Ja naprawdę lubiłem Seiko. Pomijając inne, miałem 3 idealne Seikacze. SKX, tuńczyk mm300. 

20210924_105024.thumb.jpg.d81d54f28bebc2d6325d9494674fc9cd.jpg

Jednak im więcej spotykam zegarków, im więcej o nich wiem tym mniej mam akceptacji w sobie dla seikowych niedoróbek. Zegarek za osiem k niecentruje bezel, endlinki mają szparę klej się z kropki bezela wylewa i nawet nie mam ochoty zaczynać tematu +/- 45 sekund na dobę. 

Fun factor seiko jest niesamowity. Ich tarcze są świetne. Ale cena obecnie nie idzie z parą z QC. 

Tak napiszę to. Seiko ssie i nie polecam. 

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, m.kuch napisał(-a):

Dzień dobry,

Żona upatrzyła sobie takie coś: https://www.seikowatches.com/uk-en/products/presage/srp837j1

Szukam i nigdzie w PL nie widzę, chyba, że nie potrafię szukać. Ktoś wie gdzie najlepiej zakupić taki egzemplarz?

Dzięki.

Np. tu:

https://www.laguardajoiers.com/en/seiko-presage-srp837j1.html

Sklep pewny, sprawdzony, poproś o ofertę - jakiś upust się powinno udać uzyskać.

Wysyłają do DE więc i do PL powinni bez żadnego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.08.2024 o 18:55, adiblue2 napisał(-a):

PSX_20240803_185509.thumb.jpg.b0a9b30958ffb211c4bccb61b3d739f8.jpg

Chyba to czuję, tylko bardziej o poranku niż wieczorem i nie piwo tylko napalm 😉. Zegar wgląda fajnie na tym pasku, a jak oceniasz jakość wykonania i chód?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

wiecie co. Ja naprawdę lubiłem Seiko. Pomijając inne, miałem 3 idealne Seikacze. SKX, tuńczyk mm300. 

Jednak im więcej spotykam zegarków, im więcej o nich wiem tym mniej mam akceptacji w sobie dla seikowych niedoróbek. Zegarek za osiem k niecentruje bezel, endlinki mają szparę klej się z kropki bezela wylewa i nawet nie mam ochoty zaczynać tematu +/- 45 sekund na dobę. 

Fun factor seiko jest niesamowity. Ich tarcze są świetne. Ale cena obecnie nie idzie z parą z QC. 

Tak napiszę to. Seiko ssie i nie polecam. 

Dziękuję Ci za Twój post. Wniosłeś niesamowicie wiele do tego tematu i napewno wszyscy się z Tobą zgodzą. Dzięki Tobie śmiało możemy zamknąć ten wątek. Nie musisz mi dziękować za uznanie i odpowiadać na mój post. Ogólnie, to chyba nawet nie musisz wypowiadać się już w tym temacie. Powiedziałeś całą prawdę o tej marce. Miałeś cywilną odwagę powiedzieć wszystkim miłośnikom marki, to co było wiadomo już od lat, ale wszyscy bali się to przyznać. Teraz pora na Rolexa, Omegę, nie wspominając o innych gównianych markach ... nie zatrzymuj się! Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Macmac napisał(-a):

Dziękuję Ci za Twój post. Wniosłeś niesamowicie wiele do tego tematu i napewno wszyscy się z Tobą zgodzą. Dzięki Tobie śmiało możemy zamknąć ten wątek. Nie musisz mi dziękować za uznanie i odpowiadać na mój post. Ogólnie, to chyba nawet nie musisz wypowiadać się już w tym temacie. Powiedziałeś całą prawdę o tej marce. Miałeś cywilną odwagę powiedzieć wszystkim miłośnikom marki, to co było wiadomo już od lat, ale wszyscy bali się to przyznać. Teraz pora na Rolexa, Omegę, nie wspominając o innych gównianych markach ... nie zatrzymuj się! Dzięki.

wrzuciłem Twoj post w chata gtp z  prośbą żeby wygenerował ripostę :)) 

Screenshot_20240804-213836.thumb.png.8dabde912cff22e99c70b11b9d3799e8.png

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

wrzuciłem Twoj post w chata gtp z  prośbą żeby wygenerował ripostę :)) 

Jestem pod wrażeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Czolo napisał(-a):

Idealnie wpasowana "pomarancza" do koloru plazy. To chyba jego naturalne srodowisko :)

Jeśli to do mojego zdjęcia to prawda. Idealnie pasuje MO wygrzewanie się na plaży w słońcu.

Już nie jednokrotnie myślałem o sprzedaży MO ponieważ jest najrzadziej noszony. Jednak na wakacje zabieram go zawsze. Wówczas przechodzi mi ta myśl. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 hours ago, arthirius said:

Chyba to czuję, tylko bardziej o poranku niż wieczorem i nie piwo tylko napalm 😉. Zegar wgląda fajnie na tym pasku, a jak oceniasz jakość wykonania i chód?

Jakość szlifów, satyna, nawiercenie otworów, jakość tarczy, lumy czy wskazówek, wszystko na bardzo przyzwoitym poziomie, w mojej ocenie uzasadniającym cenę. Od nowości kaprysił mechanizm. Spieszył, potem spóźniał. Ostatecznie mechanizm został wymieniony na gwarancji. Teraz jest na dobrym chodzie bez niechcianych niespodzianek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, adiblue2 napisał(-a):

Jakość szlifów, satyna, nawiercenie otworów, jakość tarczy, lumy czy wskazówek, wszystko na bardzo przyzwoitym poziomie, w mojej ocenie uzasadniającym cenę. Od nowości kaprysił mechanizm. Spieszył, potem spóźniał. Ostatecznie mechanizm został wymieniony na gwarancji. Teraz jest na dobrym chodzie bez niechcianych niespodzianek.

Dzięki za info :) . Cieszy dobra jakość wykonania, ale o problemach z 6R35 już kilka razy czytałem i mam wrażenie, że ten kaliber nie ma dobrej opinii, a szkoda by było, bo to przecież średnia półka Seiko. Dobrze, że udało się wymienić na gwarancji. Niech się dobrze nosi :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi