evilym 7348 #27851 Napisano 5 Marca W dniu 4.03.2025 o 19:04, Funky_Koval napisał(-a): Tak, bo: 1. d*pa mu się odkręca, nie ma monokoka 2. data upchnięta między wódkę a zakąskę 3. X To ja odpowiem tak. Pełna koperta to większy problem niż zaleta a data na 3 bez indeksu powoduje brak zgodności z certyfikatem iso. Więc taki z niego majster jak z koziej d*py trąbka 😜 PS. Oczywiście żarty. Co nie zmienia faktu, czasami drażni mnie w wątkach Seiko to gęgolenie o prawilnych, koszernych i królach 🙂 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18516 #27852 Napisano 5 Marca (edytowane) Nie no pewex, dyskutujemy sobie. Oryginalny marinemaster to wielki, nieporęczny kloc ze źle rozłożonym ciężarem. Koperta jest za cięzka w stosunku do bransolety. A sama bransa ma za długie ogniwa, niewygodne. Rozszerzenie nurkowe też jest grube i źle się układa. Monokok to oczywiście przeszkoda w serwisowaniu. Nowy mm300 naprawia te błedy. Bransoleta ma mniejsze, wygodniejsze ogniwa. Koperta jest mniejsza. Spoko. Ale i tak wole starego Taki superhero diver, ma to coś w sobie PS Niestety nawet droższe referencje są trapione problemami z kontrolą jakości i to jest moim zdaniem dyskwalifikacja w zegarku za tyle kasy. Edytowane 5 Marca przez Funky_Koval 2 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meeehau 2438 #27853 Napisano 6 Marca First seiko 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sisqo 5995 #27854 Napisano 6 Marca 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18516 #27855 Napisano 6 Marca Idzie parę nowych modeli, w tym nowy MM600 https://www.seikowatches.com/se-en/news/2025/pr/20250306_psx60th 6 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Johnny15 379 #27856 Napisano 6 Marca Grubasek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18516 #27857 Napisano 6 Marca (edytowane) wielkie bydle prawie 46 mm. Zapięcie w koncu odświeżyli to na plus. Edytowane 6 Marca przez Funky_Koval 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Johnny15 379 #27858 Napisano 7 Marca Tak, zapomniałem o tym zapięciu. Ciekawe jak na żywo i czy nada się na przeszczep 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 80948 #27859 Napisano 7 Marca 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7348 #27860 Napisano 7 Marca W dniu 5.03.2025 o 22:31, Funky_Koval napisał(-a): Nie no pewex, dyskutujemy sobie. Oryginalny marinemaster to wielki, nieporęczny kloc ze źle rozłożonym ciężarem. Koperta jest za cięzka w stosunku do bransolety. A sama bransa ma za długie ogniwa, niewygodne. Rozszerzenie nurkowe też jest grube i źle się układa. Monokok to oczywiście przeszkoda w serwisowaniu. Nowy mm300 naprawia te błedy. Bransoleta ma mniejsze, wygodniejsze ogniwa. Koperta jest mniejsza. Spoko. Ale i tak wole starego Taki superhero diver, ma to coś w sobie PS Niestety nawet droższe referencje są trapione problemami z kontrolą jakości i to jest moim zdaniem dyskwalifikacja w zegarku za tyle kasy. Mimo jakichś tam wad to i tak jeden z najlepszych nurków Seiko. Natomiast nie deprecjonowałbym nowych wupustów, tylko dlatego że mają X na tarczy... 20 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a): Idzie parę nowych modeli, w tym nowy MM600 https://www.seikowatches.com/se-en/news/2025/pr/20250306_psx60th Fajny ten MM600! 18 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a): wielkie bydle prawie 46 mm. Zapięcie w koncu odświeżyli to na plus. No właśnie to zapięcie mnie najbardziej interesuje. Ciekawe czy będą zmieniać też w innych modelach. 1 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meeehau 2438 #27861 Napisano 8 Marca (edytowane) Cieszy Edytowane 8 Marca przez meeehau 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur74 51747 #27862 Napisano 8 Marca 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 45953 #27863 Napisano 8 Marca 10 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
traczu 6693 #27864 Napisano 9 Marca Ah, gdyby nie ta data... 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #27865 Napisano 9 Marca ... to musiałbym kupić 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slimturtle 6794 #27866 Napisano 9 Marca Ja chyba wolałabym ją mieć tradycyjnie na trzeciej godzinie.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14480 #27867 Napisano 9 Marca Co za różnica , wiesz gdzie jest to tam patrzysz 😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
traczu 6693 #27868 Napisano 9 Marca W moim wypadku dzieki temu że wiem, to staram sie nie patrzeć zdecydowanie preferowałbym wersję no date 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14480 #27869 Napisano 9 Marca 33 minuty temu, traczu napisał(-a): W moim wypadku dzieki temu że wiem, to staram sie nie patrzeć zdecydowanie preferowałbym wersję no date Ja używam daty choć czasem jej szukam po tarczy 🫣 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
traczu 6693 #27870 Napisano 9 Marca Akurat w tych Twoich data jest fajnie wkomponowana. Mnie nie do konca podchodzi to śmieszne kółeczko pomiędzy indeksami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12781 #27871 Napisano 9 Marca Ah, gdyby nie ta data...A ja mam słabość do tego (i podobnych) projektu tarczy od Seiko. Pozbyłem się SPB 143, bo mnie wpieniała jego „dokładność”. Ale pod względem projektu nie znajduje lepszego divera do 10k. Zaczynam patrzeć w kierunku SPB453 może jakoś ścierpię ten wujowy mechanizm. Swoją drogą Seiko mogłoby się nieco przyłożyć do tego aspektu, bo im jednak konkurencja odjechała. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 26959 #27872 Napisano 10 Marca 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 26959 #27873 Napisano 11 Marca 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur74 51747 #27874 Napisano 11 Marca 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czolo 1408 #27875 Napisano 11 Marca No chyba jednak to nie ten dzial 😕 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach