sokolow 153 #3426 Napisano 13 Czerwca 2016 gdzie na tym zdjęciu jest zegarek? 0 Eterny Eterny Kontiki Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maariusz 403 #3427 Napisano 13 Czerwca 2016 Ja tez nie widze tam zadnego zegarka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41606 #3428 Napisano 13 Czerwca 2016 Piękne ma usta. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcfly 5 #3429 Napisano 13 Czerwca 2016 Dobę trwało podniesienie oczu, żeby zobaczyć usta... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 719 #3430 Napisano 13 Czerwca 2016 Dobę trwało podniesienie oczu, żeby zobaczyć usta...mi też podoba się ta bransoleta Piękne ma usta.true true 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #3431 Napisano 13 Czerwca 2016 trollu, jesteś pewien, że to jest tylko zdjęcie ??? sprawdź proszę może to jest jednak gif ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 719 #3432 Napisano 13 Czerwca 2016 niestety to tylko jpg 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #3433 Napisano 14 Czerwca 2016 SARB vs SDGM vs SARX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 719 #3434 Napisano 14 Czerwca 2016 fajny filmik. Niestety nie miałem okazji żadnego z tych zegarków mieć w/na ręce więc moje zdanie jest wyrobione na podstawie filmów i zdjęć. Przed obejrzeniem jak i po dalej moim faworytem jest SDGM. SARB jest ok ale nawet nie zastanawiam się nad jego zakupem bo wolę poczekać i dorzucić do SDGM - a teraz dlaczego SDGM a nie SARX SDGM wg mnie ma ciekawszą, smuklejszą kopertę, tarcza również dużo ciekawsza - gdyby była srebrna to pewnie byłoby jeszcze lepiej. SDGM ma najładniejsze indeksy z w/w trójki, smukłe, nie ciążą na tarczy. SDGM ma też jak dla mnie lepsze proporcje na tarczy - w SARXie indeksy rozłożone na większej średnicy, mniejszy pierścień z podziałką - w połączeniu z czystą tarczą wygląda jak kawałek białej kartki na ręce. Niebieskie wskazówki - wolę mały akcent w postaci niebieskiego sekundnika w SDGM, wskazówkę minutową i godzinową wolałbym widzieć w naturalnym kolorze stali z różnymi wersjami wykończenia poszczególnych powierzchni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Meches 439 #3435 Napisano 16 Czerwca 2016 Trollu widzę to bardzo podobnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trebor 66 0 #3436 Napisano 16 Czerwca 2016 Ja tez uważam ze niebieskie wskazówki w sarx zepsuły efekt , natomiast na plus koronka która w sdgm mi się nie podoba ze względu na onyks.sarb cały czas świetny i nie widać tego ze jest 2 mm mniejszy choć wole biała wersje i niewiem dlaczego ta nie była w porównaniu skoro pozostałe dwa zegarki maja biały blat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #3437 Napisano 16 Czerwca 2016 Sdgm za to że jest charakterystyczny Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #3438 Napisano 16 Czerwca 2016 Choć SARX od trolla też jest charakterystyczny Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 719 #3439 Napisano 16 Czerwca 2016 gdyby był tam SDGM to byłoby idealnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #3440 Napisano 17 Czerwca 2016 Onyks rzeczywiście mi się nie podobał, w 003 jeszcze jakoś pasował do czarnej tarczy, w 001 wygląda bardzo dziwnie. Ale to tylko koronka, łatwy mod. Uszy są trochę za wąskie przy kopercie, bardziej masywne w SARX/SARB wyglądają lepiej. Na pewno niekwestionowanym mistrzostwem jest ilość szlifów na kopercie SDGM i bransoleta. Czarna koktailowa tarcza jest fajna, na chwilę, albo na zdjęciach, na dłuższą metę trochę męczy, wolałbym piano black. Pewnie to kwestia postrzegania ale wąskie uszy, czarna tarcza i czarny onyks wizualnie wyszczuplały SDGM003, wydawał mi się mały i wysmukły. Koktailowa tarcza bardzo dobrze wygląda za to na SDGM001.SARX033 moim zdaniem jest mało udany, bezpłciowa tarcza, zbyt grube i zbyt niebieskie wskazówki. Za to koperta nowych SARX zaczyna mi się coraz mocniej podobać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4483 #3441 Napisano 17 Czerwca 2016 mistrzowskie koperty to są w nieprodukowanych już Brightz: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 719 #3442 Napisano 17 Czerwca 2016 Jaki ref? Sdgm czy sarx to jednak troche garniturowce, ten wyżej juz nie bardzo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #3443 Napisano 17 Czerwca 2016 Limitka Bacardi, SDGC017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4483 #3444 Napisano 17 Czerwca 2016 ale było tego więcej numerków łącznie z limitkami StarWars a teraz z innej beczki:http://www.seiyajapan.com/collections/divers-collections/products/seiko-prospex-200m-diver-solar-sbdj013 i jak już mówiłem moje domniemania o Chinach stały się już w wielu modelach faktem, z którym się nawet nie kryją: i nawet takie Sumo z datą produkcji mniejszą od 2014 w porównaniu z tymi klepniętymi po 2015 to pod względem odwzorowania niebo a ziemia ! ma ktoś informacje ile fabryk ma Seiko i w jakich krajach są rozmieszczone ? Najlepiej gdyby udało się odkopać daty rozpoczęcia ich działalności, ale pewnie to marzenia ściętej głowy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 182 #3445 Napisano 17 Czerwca 2016 Odnośnie kopert to dla mnie ostatnio SAEN001 bezkonkurencyjne. Za robote odpowiedzialne Shizuku-ishi Watch Studio czyli mijscówa od grand seiko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #3446 Napisano 17 Czerwca 2016 No to się pochwalę Jest taki jak piszą : zajeb.sty Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 719 #3447 Napisano 17 Czerwca 2016 świetny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #3448 Napisano 17 Czerwca 2016 Seiko robi fajne zegarki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4483 #3449 Napisano 17 Czerwca 2016 ile można o SARXach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 719 #3450 Napisano 17 Czerwca 2016 chciałbym kiedyś mieć możliwość obejrzeć na żywo GS z snow flake - dla mnie zegarek idealny. Tarcza jest świetna, szlify i ich mnogość na wskazówkach i indeksach, czcionka napisów na tarczy, ich ułożenie, to jak korespondują ze sobą kolorystycznie - wszystko jest przemyślane i dopracowane.Mechanicznie to też majstersztyk i przez szkiełko od spodu można podziwiać małe dzieło sztuki zegarmistrzowskiej.Tylko w niektórych ujęciach jakiś kurz na szkle wygląda jakby był na wskazówkach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach