Istvan 2965 #13176 Napisano 27 Listopada 2018 Nie, już od kilku lat razem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #13177 Napisano 27 Listopada 2018 Nie, już od kilku lat razem.Nie chwaliłeś się, nie widziałem, młody to się dziwi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hard Rockin' Amigo 1785 #13178 Napisano 27 Listopada 2018 Piękny, zazdroszczę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Corwin 46 #13179 Napisano 27 Listopada 2018 No czadzior . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Meches 439 #13180 Napisano 27 Listopada 2018 @Istvan,za duży. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #13181 Napisano 27 Listopada 2018 Info od Seiko Polska.Wkrótce pojawi się w sprzedaży nowa seria zegarków Seiko Prospex Street Series!W serii znajdują się trzy modele o różnej kolorystyce obudowy.SNE537P1, kolor szary. (Gray).SNE535P1, kolor oliwkowy. (Olive).SNE533P1, kolor niebieski. (Navy).Średnica koperty wynosi 46,2 mm. Grubość koperty wynosi 12,7 mm. Szkło mineralne Hardlex. Indeksy i wskazówki pokryte masą świecącą LumiBrite. Jednostronnie obrotowy bezel aluminiowy. Kwarcowy mechanizm solarny Seiko V157. Silikonowy pasek. WR200. Wysłano z Google Pixel 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #13182 Napisano 27 Listopada 2018 Wyglądają jak ICE WATCH'e dla dużych chłopców 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 28327 #13183 Napisano 27 Listopada 2018 Tylko 3 kolory? Jestem zawiedziony A Padi gdzie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #13184 Napisano 27 Listopada 2018 Wyglądają jak ICE WATCH'e dla dużych chłopców Bo ja wiem Wysłano z Google Pixel 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #13185 Napisano 27 Listopada 2018 (edytowane) Dodać należy, że shroud (pierścień wokół koperty) to na 99% plastik fantastik - więc ja nie wiem czy jest na co zwracać uwagę Edytowane 27 Listopada 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #13186 Napisano 27 Listopada 2018 Bo ja wiem Wysłano z Google Pixel 2Sam nie wiesz jak skomentować "Bo ja wiem", właśnie co o nich powiedzieć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42153 #13187 Napisano 27 Listopada 2018 ...A Padi gdzie?Nic się nie martw. Za "chwilę" będzie. I kilkanaście innych limitek również. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #13188 Napisano 27 Listopada 2018 Dodać należy, że shroud (pierścień wokół koperty) to na 99% plastik fantastik - więc ja nie wiem czy jest na co zwracać uwagę Przynajmniej się nie będzie rysował jak 316 Wysłano z Google Pixel 2Sam nie wiesz jak skomentować "Bo ja wiem", właśnie co o nich powiedzieć Wiem. Mnie się po prostu podoba i myślę za jako lekki wakacyjny zegarek będzie super. Wysłano z Google Pixel 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #13189 Napisano 27 Listopada 2018 No jak plastik nie rysuje się to brawo Ty. Dodatkowo matowieje i łuszczy się... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #13190 Napisano 27 Listopada 2018 (edytowane) No jak plastik nie rysuje się to brawo Ty. Dodatkowo matowieje i łuszczy się...Jakie to jest dokładnie tworzywo? I nie mam na myśli rysowania nożem żebyśmy się dobrze zrozumieli, ale normalne użytkowanie. Polerowane elementy w stalowym zegarku po roku każdy wie jak wyglądają ile byś się nie starał i nie dbał. Co do odbarwiania i łuszczenia....mam w magazynie trochę takich leciwych plasticzaków za 99zl z metki i jakoś tego nie widzę, tym bardziej nie sądzę żeby i tu tak było, no chyba Marcin że Ty już masz jakieś doświadczenia z plastikiem w Seiko? PS Marcin miałeś kiedyś jakieś Casio z tworzywa? Porysowalo ci się albo oblazlo? Mnie nigdy Wysłano z Google Pixel 2 Edytowane 27 Listopada 2018 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #13191 Napisano 27 Listopada 2018 (edytowane) Ty tak na poważnie będziesz teraz wykazywał wyższość plastiku nad stalą? Jak się znamy naprawdę nie chcę mi się z Tobą dyskutować na ten temat i nie kupię jutro zegarka Q&Q. Tak miałem również Casio i dzieje się to co piszę robią się albo matowe albo wybłyszczone, jeżeli są złote lub srebrne to schodzi z nich ten sztuczny chrom. A co do Seiko miałem srp031k1 z plastikową narośla i jeszcze pierwszego baby tuna, ale ref teraz nie pamiętam srp4xx albo srp5xx - popatrz sobie jak teraz wyglądają te zegarki używane a nie te zakładane do obiadu. Z mojej strony koniec tematu bo i tak nie odpiszę Edytowane 27 Listopada 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #13192 Napisano 27 Listopada 2018 Marcin, ale gdzie ja piszę o wyższości. Mógłbym ale wtedy faktycznie musiałbym wiedzieć jaki typ tworzywa został użyty, bo umówmy się, czegoś takiego jak plastik nie ma. Więcej mi się pisać nie chce, bo jak nie odpisujesz to ja się nie będę produkował Wysłano z Google Pixel 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 724 #13193 Napisano 27 Listopada 2018 to chyba nie jest tworzywo z którego robi się chłodnice Ja na przykładzie G 9300,9400 czy 5610 - tworzywo szczególnie na jakichś narożach wyciera się i tyle. Z matowego robi się szkliste. Ale jako lekki wakacyjny zegarek będzie super. to może mieć sens chociaż dla mnie - mojego wakacyjnego orange Raya cenowo nie przebije 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #13194 Napisano 28 Listopada 2018 (edytowane) Nie wiem z czego robi się chłodnice, ale równie dobrze element może być wykonany z włókna węglowego. Widziałem kilkuletnie Trasery których koperty są z tego tworzywa i wyglądają praktycznie jak nowe. Co do G miałem tylko Risemana i GWM5610 i o ile w tym pierwszym wyblyszczyl się pasek w drugim nic się nie działo. Wysłano z Google Pixel 2 Edytowane 28 Listopada 2018 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #13195 Napisano 28 Listopada 2018 G pokryty jest gumą chociaż nazywają to chyba uretanem, więc znowu inna bajka... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 724 #13196 Napisano 28 Listopada 2018 poliuretany sa b.twarde dlatego robią z nich np elementy do zawieszenia w samochodach. Włókno węglowe to wypełniacz, musi być czymś oblany (np żywice). Wątpię, żeby ten bezel był z węgla, jeśli tak to tylko żeby wzmocnić go pod kątem np pękania ale prędzej czy później będzie na nim widać ślady użytkowania. Ale koniec końców - z tworzywem mają większe pole (albo łatwiejszą drogę) do popisu z fakturą bezela, kolorem czy mniejszą wagą. Nie każdy lubi odważnik na ręce. A bezel ze stali zawsze można dorobić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #13197 Napisano 28 Listopada 2018 poliuretany sa b.twarde dlatego robią z nich np elementy do zawieszenia w samochodach.Miałem buty (Ecco-truckery), na podeszwie z poliuretanu, po dwóch latach podeszwa zaczęła kruszyć się i rozpadać, szlag mnie trafiał bo były bardzo wygodne a tu podeszwa znika w oczach. Wyczytałem że poliuretan po pewnym czasie utlenia się i ulega destrukcji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xMuss 22 #13198 Napisano 28 Listopada 2018 Nowe Tuny skierowane do młodzieży jako alternatywa do G-shocków i uzupełnienie "streetwearowego outfitu", a tu ostre rozkminy z jakiego tworzywa jest ochraniacz- nie powiem ciekawie się to czyta, ale te zegarki raczej nie maja być tool-watchami. Mają głównie przyciągać wzrok i ładnie wyglądać/dobrze komponować się ze strojem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #13199 Napisano 28 Listopada 2018 pra,pra,pradziadek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #13200 Napisano 28 Listopada 2018 pra,pra,pradziadek Dużo lepiej wygląda od plastikowych wnucząt 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach