Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Tobie właściciele żółwi mogą wreszcie zobaczyć, jak to wygląda, gdy ktoś równo wszystko poskłada. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rewelacyjnie wygląda ten mod. Odkąd tarcza od skx-a 171 jest praktycznie niedostępna, to tarcza z żółwia chyba najlepiej nadaje sìę do poprawienie skx-a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem takie oto zdjęcia. Przyznaję, że pasek bardzo mi się podoba, ale MM300 tylko na bransolecie.

47251684_2429734103722740_29330058719212

47101549_2429734087056075_68026088153352

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek super. MM rewelacja. Ale razem qpa po jagodach.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem takie oto zdjęcia. Przyznaję, że pasek bardzo mi się podoba, ale MM300 tylko na bransolecie.

Totalna profanacja dla MM, szkoda że zegarek nie może tego zaopiniować  :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Tobie właściciele żółwi mogą wreszcie zobaczyć, jak to wygląda, gdy ktoś równo wszystko poskłada. :D

:lol::D 

To zostawię tu jeszcze Żółwia z tarczą od 009, żeby właściciele mogli sobie lepiej to zwizualizować :P

bSPwTYJ.jpg

Niestety już go nie mam, mogłem nie sprzedawać :unsure:

Rewelacyjnie wygląda ten mod. Odkąd tarcza od skx-a 171 jest praktycznie niedostępna, to tarcza z żółwia chyba najlepiej nadaje sìę do poprawienie skx-a.

Dzięki, tarcza od Żółwia wydaje się być najlepszym wyborem, ale jest jeszcze kilku potencjalnych dawców twarzy - nowy MiniTurtle, BiedaMAS, SRP585 czy stary Alpinist (059). Nie zapominajmy też o Sumo i Samuraju :)

Kiepskie połączenie z tą płaszczką... tak jak piszesz, tylko bransoleta. Ewentualnie Crafter Blue ;)

Edytowane przez dodge66

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jeszcze nagiął rzeczywistość, że skoro płaszczka to stworzenie wodne to może jej skóra ma szczególną moc nosić divera, ale z tymi szlufkami to przegiął ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jeszcze nagiął rzeczywistość, że skoro płaszczka to stworzenie wodne to może jej skóra ma szczególną moc nosić divera, ale z tymi szlufkami to przegiął ;)

Lubię skórę na diverach, ale płaszczka jest za mocno 'biżuteryjna' żeby zakładać ją do poważnych nurków :P 

Odnośnie modowania, zostawię jeszcze tutaj takie znalezisko:

E9bNHVW.jpg

1KD6Qjy.jpg

Nosiłbym oba :D Link: https://imgur.com/r/watches/oAO3r

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Marcin, ta wiadomość Cię na pewno uraduje. Plastikowe puszki będą koło 5 grudnia w PL :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, gdzie najlepiej kupić mini turtle SRPC35J1 w Unii? Ceny w Azji akurat dla tego modelu nie są jakoś szczególnie korzystne, biorąc po uwagę ew. podatek VAT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skx na częściach sbdc027 wyszedł bardzo dobrze.

Wyszedł super.

Nosiłbym.

Dodge66 zrób mi takiego moda :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, gdzie najlepiej kupić mini turtle SRPC35J1 w Unii? Ceny w Azji akurat dla tego modelu nie są jakoś szczególnie korzystne, biorąc po uwagę ew. podatek VAT.

Kupowałbym w europie, nawet w polskiej dystrybucji, masz gwarancje itd.

https://www.zegarek.net/zegarki/seiko/zegarek_seiko_srpc35k1.html?gclid=Cj0KCQiAxZPgBRCmARIsAOrTHSZZ2DZsMhBCPGSQQ69Ggogzs2IqKG9ukQqLjNlTU3HN-BqBn6HoPUMaAuobEALw_wcB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszedł super.

Nosiłbym.

Dodge66 zrób mi takiego moda :)

Bardzo chętnie, tylko sama tarcza od SBDC027 kosztuje jedyne... 149€ :lol:https://www.watchpartsplaza.com/us/seiko-sbdc027-watch-parts.html?id=104399600

Taka parka  :D 

x2Ln1bL.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i tak wyjdzie taniej niż podstawowe Sumo. SKX przyjmie 6r15?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i tak wyjdzie taniej niż podstawowe Sumo. SKX przyjmie 6r15?

Chcesz z SKX zrobić Sumo? Nie lepiej za 385$ kupić nowego? Chyba że chcesz być na czasie z modą, taki trąd, wszyscy robią tuningi (Syrena na BMW), u nas to się nazywa "zmodowany", super :o  :D  :D  :D  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie kumasz. Najpierw wpisz sbdc027, następnie spróbuj znaleźć nowego, później spójrz zazwyczaj na prawo - powinna tam być cena. Jak bedziesz miał tyle w portfelu to możesz tu wrócić i przeprosić na kolanach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracam i nie na kolanach. Z tego co "kumam" chcesz zrobić  kopie (podróbę) sbdc027, tak jak na OLX sprzedają Omegi i Roleksy, to będzie replika, czy kopia (może podróba?). Wstydziłbym się nawet taki temat poruszać i dyskutować na forum JAK ZROBIĆ PODRÓBĘ!!! :( :( :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróba czego innego Seiko na częściach Seiko. To każdy kto ma moda to nosi podróbę. Bana im trzeba dać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróba czego innego Seiko na częściach Seiko. To każdy kto ma moda to nosi podróbę. Bana im trzeba dać :)

Zmodowany, przerobiony, a nie podciągany pod coś czym nie jest. To jest podróba, czy się mylę? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O czym Ty do mnie gadasz. Miałem 027, nie lubię modów i nigdy żadnego nie miałem. Seiko dostało po uszach za części od limitek właśnie z powodu o jakich piszesz i na chwilę obecną już się ich nie kupi. Natomiast gdybym miał kaprys za 1600 zrobić sobie skx ala 027 to bym sobie zrobił bez względu na koniunkturę OLX - dla siebie. Na dzień dzisiejszy spływa to po mnie. Obiektywnie albo subiektywnie przyznałem tylko, że skx ala 027 wyszedł ciekawie a Ty robisz aferę i doszukujesz się drugiego dna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie doszukuje drugiego dna, czytam ze zrozumieniem to co napisałeś, i teraz odwracasz kota ogonem, rób sobie podróby Twoja sprawa, i montuj do skx mechanizmy 6R15, tarcze i wskazówki, będzie zmodowany  :D  :D  :D Nie podrobiony :) :) :)

Edytowane przez PiotrX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi