Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fidelio

Teraz to nawet na awatarze masz bransoletę :)

Fakt, jak tylko Moon poszedł na avatara, to od razu na kajdanie ;-) Chyba normalnie znak jakiś ;-) A Angus Jubilee polecam. Bardzo :-) I raz jeszcze Konradowi dziękuję przy tej okazji. Thany You my friend :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest i konkurent (zdjęcie z WUS).

Wybór nie byłby (i może za jakiś czas nie będzie)  łatwy, oba przyciągają oko

Ten rzekomy konkurent to bardzo słaby produkt ze stajni Seiko w stosunkowo wysokich pieniądzach i proszę nie łudzić się że to Sbdx001 MM300 ze slabszym mechanizmem i zmiejszonym WR. Te zegarki nie mają z sobą wiele wspólnego poza mizerną namiastką

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny @Brzoza.

Dzięki . Taki prawdziwy facet jak mówi moja żona

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten rzekomy konkurent to bardzo słaby produkt ze stajni Seiko w stosunkowo wysokich pieniądzach i proszę nie łudzić się że to Sbdx001 MM300 ze slabszym mechanizmem i zmiejszonym WR. Te zegarki nie mają z sobą wiele wspólnego poza mizerną namiastką

Dziękuję za ostrzeżenie  :)  ale nie miałem przez chwilę takich złudzeń. 

Oba są w pewnym sensie porównywalne  (nie mówię o stylizacji bo oczywiście różnica jest), tj. podobna cena, 6R15, szafir no i chyba bezel trochę materiałowo (i wizualnie aczkolwiek tuj już gusta) lepszy niż w Sumo.

SBDC 053, który wywołał temat, na CreationWatches pojawił się premierowo na chwilę w cenie coś 400-kilkadziesiąt USD, żałuję, że za tę cenę jednak nie szarpnąłem. Teraz tam wystawiony z ceną 780 USD . Na Seyia 622 USD, też nie pociąga.

Gdyby jednego lub drugiego (tj. SBDC063) dało by się wyjąć za mniej niż 500 USD to ja bym pomyślał. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co, takie złote strzały pojawiają się w różnych zagranicznych sklepach na różne zegarki. Łowcy niskich cen obojętnie czy kupili dany zegarek czy nie, natychmiast przyjmują to za dogmat i klepią dziobem po wszystkich internetowych miejscach. A ta niska cena nie wraca już nigdy.

Ja to bardziej postrzegam jako promocję danego sklepu. Wrzucą 5-10szt. chodliwego modelu z zerową, albo ujemną marżą i zobacz jaką mają reklamę. Każdy zagląda, nie ma, niektórzy nie kupią nic inni w zamian kupią coś innego co w danej chwili wydaje się im mieć korzystną dla nich cenę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co, takie złote strzały pojawiają się w różnych zagranicznych sklepach na różne zegarki. Łowcy niskich cen obojętnie czy kupili dany zegarek czy nie, natychmiast przyjmują to za dogmat i klepią dziobem po wszystkich internetowych miejscach. A ta niska cena nie wraca już nigdy.

Ja to bardziej postrzegam jako promocję danego sklepu. Wrzucą 5-10szt. chodliwego modelu z zerową, albo ujemną marżą i zobacz jaką mają reklamę. Każdy zagląda, nie ma, niektórzy nie kupią nic inni w zamian kupią coś innego co w danej chwili wydaje się im mieć korzystną dla nich cenę...

W punkt, 100%.

Trafi się dany zegarek w super cenie lub w błędzie cenowym i jak nawet Komuś nie uda się kupić to przyjmuje to za cenę wyjściową i pieprzy trzy po trzy :D

Polska cebula tak działa, nie mogę dać więcej bo przecież Janusz kupił za połowę ostatnią sztukę że sklepu który się zamykał. To tak jak z Monsterami i innymi Seiko, potwora nowego można było kupić za 600 zeta a teraz wołają za używki 1,5k. i Polska cebula nie pozwala kupić :D

A Janusz nie może sprzedać bo nie odda po kosztach bo musi zarobić i pętla się zamyka

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa lata temu to ja sprzedałem dwa po 600 Zeta :D

Widzisz ile teraz jesteś do tylu :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak coś ma wzięcie a kończy się produkcja to wiadomo że cena będzie rosła.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To po co kupujesz takie drogie Monstery? ;)

I to w cebulandii. Tu się chinczyka w Biedronce kupuje a jak prestiż potrzebujesz to R bo na niem panie nie traci się "przecierz" tylko zyskać moczna

Ogólnie to ja bym wolał być dwa lata młodszy niż cebulić się na 1700zł po forach.

Policzcie sobie ile kasy zostawiacie w markecie, żeby to później tylko wysrać ;)

A Monster posłuży kilka lat.

Punkt liczenia zależy tylko od punktu siedzenia

Piotruś, może po tych słowach się sprzeda. Fakt że wybrałeś najbrzydszy kolor dla tego zegarka.

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns... Dużo wypiłeś?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns... Dużo wypiłeś?

Pewnie coś tam chlapnąłca929b049fb2c2683a9f0474b82fc367.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze że ja lubię zegarki które mam a nie te które mają inni c975602e857ed488723e0de9a996642a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze że ja lubię zegarki które mam a nie te które mają inni

Zdrowe podejście do zegarków i ich posiadania Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns... Dużo wypiłeś?

Chyba se naleje bo ile można wałkować to rozterki o cenie monstera - z 10 stron będzie.

Monster to zegarek dla biedaków, których nie stać na MM300... Prawda Piotr?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi