Burns 4494 #15326 Napisano 18 Kwietnia 2019 wy***rdalać ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #15327 Napisano 18 Kwietnia 2019 Zapraszam do głosowania http://zegarkiclub.pl/forum/topic/174537-wyzwanie-vintage-tigerbear-vs-master-yoda/ http://zegarkiclub.pl/forum/topic/174543-wyzwanie-jedzenie-masu-vs-lysolek007-rewan%C5%BC/ 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41837 #15328 Napisano 18 Kwietnia 2019 A to nie jest ten stworek ze Spanczboba kanciastoportego? Patryk rozgwiazda Ten może być. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość raphael1215 #15329 Napisano 18 Kwietnia 2019 (edytowane) Pisałem o tej pletwie parę stron temu. Problem w tym, że przypomina ona bardziej płetwe grzbietową delfina a nie rekina białego. Edytowane 18 Kwietnia 2019 przez raphael1215 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #15330 Napisano 19 Kwietnia 2019 Szybkie pytanko: mam baby tune z mechem 4r36. Zegarek sie zatrzymal w momencie jak zmieniala sie data. Chcac go ponownie ustawic nieopatrznie zmienilem najpierw date i dzien tyg (w tym zakazanym w instrukcji przedziale godzin). Zegarek dziala normalnie... Mam sie czym martwic? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #15331 Napisano 19 Kwietnia 2019 Jak działa poprawnie to nie.Powinieneś tego unikać, ale to nie znaczy, że musiałeś coś popsuć. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #15332 Napisano 19 Kwietnia 2019 Szybkie pytanko: mam baby tune z mechem 4r36. Zegarek sie zatrzymal w momencie jak zmieniala sie data. Chcac go ponownie ustawic nieopatrznie zmienilem najpierw date i dzien tyg (w tym zakazanym w instrukcji przedziale godzin). Zegarek dziala normalnie... Mam sie czym martwic?Jak wyżej, nie.Ale następnym razem pomachaj zegarkiem i odczekaj Pokaż tą Tunę. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #15333 Napisano 19 Kwietnia 2019 (edytowane) Ufff uspokoiliście mnie. Wgl poczytałem o tej zmianie daty i znalazłem taką ciekawostkę: w werkach Rolexa nie ma problemu okna, w którym nie można zmieniać szybko daty Acha i wyczytałem jeszcze, że jeżeli po wyciągnięciu koronki zegarka do pozycji ustawiania czasu i kręceniu nią data i dzień tygodnia zmieniają się normalnie to zegarek nie został uszkodzony. W moim wszystko działa normalnie więc chyba nieczego nie zepsułem i nie muszę czekać do jutra czy data się zmieni Master Yoda: there you go Edytowane 19 Kwietnia 2019 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość _gosc_ #15334 Napisano 19 Kwietnia 2019 Mój pierwszy (mikro) mod Seiko rozwiązał jedyny problem SKXa - bezbłędny zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #15335 Napisano 19 Kwietnia 2019 @up Wymieniłeś mu wskazówkę sekundnika? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość _gosc_ #15336 Napisano 19 Kwietnia 2019 @up Wymieniłeś mu wskazówkę sekundnika? Akurat sekunda została normalna, ale minutowa i godzinowa wymienione (też na produkcji Seiko) - oryginalne zbyt mało czytelne, za krótkie i z innym odcieniem lumy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #15337 Napisano 19 Kwietnia 2019 A jak po takiej zmianie wygląda dokładność chodu? Wymagana była regulacja? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość _gosc_ #15338 Napisano 19 Kwietnia 2019 W praktyce się okaże, ale generalnie o ile zegarmistrz nie upuści mechanizmu, to wpływ na dokładność powinien być zerowy - do tego zegarmistrz lepiej wyregulował chwilę zmiany daty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #15339 Napisano 19 Kwietnia 2019 Czyli same korzysci 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
traczu 6813 #15340 Napisano 19 Kwietnia 2019 Kolejny Seikacz do kolekcji jedynie szkoda że pokombinowali i zrobili uszy 21mm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flaming 105 #15341 Napisano 19 Kwietnia 2019 Wiosna idzie, nowe zegarki się wykluwają... 0 "So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist." Stephen Hawking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #15342 Napisano 19 Kwietnia 2019 https://www.seiko-watch.co.jp/collections/en/prospex/SBDY037 Case Stainless steel case with super-hard coating Case back: stainless steel@Jash, masz dostęp do jakiejś szerszej specyfikacji?Co to za powłoka i czy jest też na bransolecie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #15343 Napisano 19 Kwietnia 2019 Póki co nic nie mam ponad to co w sieci Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
surovy77 5253 #15344 Napisano 19 Kwietnia 2019 Pany gdzie najlepiej wyrwać spb077? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #15345 Napisano 19 Kwietnia 2019 Pany gdzie najlepiej wyrwać spb077?Zależy ile chcesz wydać Odezwij się na PW Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #15346 Napisano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) Ufff uspokoiliście mnie. Wgl poczytałem o tej zmianie daty i znalazłem taką ciekawostkę: w werkach Rolexa nie ma problemu okna, w którym nie można zmieniać szybko daty '..Współczesne zegarki wyposażone w funkcję szybkiej zmiany strefy czasu (m.in. Rolex, Omega, Panerai) mają o wiele bardziej skomplikowane i funkcjonalne mechanizmy. Pozwalają na zmianę czasu w trakcie działania przekładni chodu zegarka o dowolną sekwencję w przód czy tył będącą wielokrotnością godziny, a w konsekwencji zmianę daty. Takie rozwiązania pozbawione są najczęściej szybkiej korekty datownika co jest pewnym kompromisem gdyż aby zmienić kalendarz o jeden dzień wskazówka godzinowa musi w najmniej korzystnym położeniu wykonać pełne dwa obroty. Wydłuża to nieco proces nastawy w zamian oferując pełną swobodę korygowania daty ponieważ jego dysk pracuje w połączeniu ze wskazówką godzinową natomiast wskazówki minutowa i sekundnik nie są z kalendarzem sprzężone odmierzając czas w systemie ciągłym.' Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #15347 Napisano 23 Kwietnia 2019 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #15348 Napisano 23 Kwietnia 2019 Sumo 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kapitanik 2266 #15349 Napisano 23 Kwietnia 2019 Ostatnio nie schodzi z ręki, przez 3 tygodnie zrobił -5s (korekta przyśpieszenia przez odkładanie na noc koronką w dół). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #15350 Napisano 23 Kwietnia 2019 Wietrzenie pudełka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach