trollu 721 #17026 Napisano 20 Sierpnia 2019 plastik plastik. G są plastikowe i nikt nie marudzi. Miałem w ręce SNE535P1 i jak dla mnie - całkiem spoko. Jeśli ktoś jest nastawiony na "nie" dla połączenia "seiko" + "plastic is fantastic" to wiadomo, że będzie kwas. A Arnie - z tymi koronkami na pusherach ciekawie ja czekam na spotkanie z wersją z miedzianym bezelem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #17027 Napisano 21 Sierpnia 2019 Mnie plastik nie przeszkadza, zegarek wyglada całościowo super, ale jego wielkość już mi przeszkadza. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #17028 Napisano 21 Sierpnia 2019 A co to za wielkość? Bo chyba zbliżone jak wszystkie tuńczyki do 300m. Takie koło inaczej się nosi niż wskazują parametry. Ja tam słowa super bym nie użył, za mało dowalony czyli taki se... jedzie na magi Arnie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #17029 Napisano 21 Sierpnia 2019 Marcin po prostu mi się podoba. Co do wielkości to Tuńczyk, którego rozpatruję ma kopertę 47,7mm i już mi się wydaje kolosem. Arni zdawało mi się, że ma jeszcze 1mm więcej, ale jednak nie, bo 47,8mm.To, że koło się nosi inaczej, wiem. Nie mniej z wrażeń Marcina aka Kwiatka wynika, że "prawie" brak uszu potęguje jego wielką kopertę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #17030 Napisano 21 Sierpnia 2019 Co do braku uszu jestem odmiennego zdania niż Kwiatek.Arnie jeżeli będzie kosztował do 360$ jak w USA będzie spoko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #17031 Napisano 21 Sierpnia 2019 W Niemczech cena SNJ025P1 to 449 euro SNJ028P1 to 479 euro. Miałem tuńczyka i krótkie uszy powodują, że na ręku sprawia wrażenie mniejszego niż jest. Mam nadgarstek 19,5 cm i nosił się na bransolecie komfortowo . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41823 #17032 Napisano 21 Sierpnia 2019 ...wynika, że "prawie" brak uszu potęguje jego wielką kopertę.Wg mnie jest dokładnie odwrotnie. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #17033 Napisano 21 Sierpnia 2019 Wg mnie jest dokładnie odwrotnie. Kwiatek powie wszystko, żeby utwierdzić tylko samego siebie w wyższości wypłocha nad tuńczykiem ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #17034 Napisano 21 Sierpnia 2019 Mi tuńczyk po prostu nie leży. To klocek duży. Nie chodzi o to, że to brzydki zegarek bo jest zajebiaszczy, wykonanie miazga i nie ma się do czego przyczepić, ale taki typ koperty mi nie odpowiada i już.Nie napisałem, że jest lepszy od kotleta. Mi po prostu kotlet bardziej leży niż tuńczyk. Wiadomo, gdyby tuńczyk miał uszy to byłby w ogóle ogromy, ale bez uszu to klocek i już! Zdania nie zmienię i sobie gadajcie co chcecie! Specjalnie dla Was kilka zdjęć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #17035 Napisano 21 Sierpnia 2019 Pamiętać trzeba jeszcze o tzw " sposobie bycia, ubierania", tu tuńczyk może kompletnie nie pasować....Jako któryś tam z kolei zegarek ok, ale na codzienny może się kompletnie nie nadawać.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #17036 Napisano 21 Sierpnia 2019 Dokładnie, wczoraj chciałem założyć tuńczyka do pracy... nie zmieścił się pod mankiet. Wiem, wiem, saruarwiwr nie pozwala nosić takiego zegarka do koszuli! Ale to zegarek bardziej do noszenia na co dzień i to do krótkiego rękawka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #17037 Napisano 21 Sierpnia 2019 .. a kto tu ma jeden zegarek ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41823 #17038 Napisano 21 Sierpnia 2019 (edytowane) Ja mam 3. I bardzo dobrze mi z tym. Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez Dorian06 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #17039 Napisano 21 Sierpnia 2019 Nie można mieć też wszystkiego i wtedy trzeba iść na jakieś kompromisy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #17040 Napisano 21 Sierpnia 2019 Ale widzę, że chcesz mieć 4 ... oczywiście każdy ma swój gust, jednym tuńczyk pasuje innym nie ..normalna rzecz, inaczej wszyscy byśmy mieli te same zagarki i nie tylko W przypadku tuńczyka kolegi @Kwiiatka problem wielkości zegarka może być też spowodowany przez źle dobrany pasek. Źle dobrane są proporcje, na bransolecie wygląda zupełnie inaczej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #17041 Napisano 21 Sierpnia 2019 Gdzieś już pisałem, że na bransolecie mógłby wyglądać zupełnie inaczej i wtedy mógłbym zmienić zdanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #17042 Napisano 21 Sierpnia 2019 No i dobrze.To Tobie ma być wygodnie i przyjemnie jak na zegarek spojrzysz.Noszenie czegoś na siłę jest bez sensu. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #17043 Napisano 21 Sierpnia 2019 (edytowane) Dobrze robi @Kwiatek rezygnując, nie leży mu i kropka, nie ma co się poddawać owczemu pędowi "bo inni mają i noszą" Zresztą widać to na bazarku, Koledzy kupują bo... Są zegarki A później pełno ofert zegarków których nikt nie chce..No i odnoszę wrażenie że cześć idzie na ilość, bo nowy wypust, bo promocja, traktując zegarki jak bułki kajzerki Tłumacząc zakupy pasja , a nie zwykłym, bezmyslnym kupowaniem "jak leci".. Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24403 #17044 Napisano 21 Sierpnia 2019 Ale ten zegarek nie jest na sprzedaż ja mu go tylko pożyczyłem i to z mojej inicjatywy 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #17045 Napisano 21 Sierpnia 2019 https://twitter.com/i/status/837418380873322498 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #17046 Napisano 21 Sierpnia 2019 Na forum są użytkownicy, kolekcjonerzy i wreszcie ci, którzy lubią próbować nowości.To, że podchodzisz do zegarków użytkowo, nie znaczy, że członkowie pozostałych grup są głupsi.To tylko świadczy o braku zrozumienia. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #17047 Napisano 21 Sierpnia 2019 (edytowane) Dobrze robi @Kwiatek rezygnując, nie leży mu i kropka, nie ma co się poddawać owczemu pędowi "bo inni mają i noszą"Zresztą widać to na bazarku, Koledzy kupują bo... Są zegarki A później pełno ofert zegarków których nikt nie chce..No i odnoszę wrażenie że cześć idzie na ilość, bo nowy wypust, bo promocja, traktując zegarki jak bułki kajzerki Tłumacząc zakupy pasja , a nie zwykłym, bezmyslnym kupowaniem "jak leci".. Na forum są użytkownicy, kolekcjonerzy i wreszcie ci, którzy lubią próbować nowości.To, że podchodzisz do zegarków użytkowo, nie znaczy, że członkowie pozostałych grup są głupsi.To tylko świadczy o braku zrozumienia.Gdzieś zasugerowałem że są "głupsi"?Pisałem o uzależnieniu od zakupów - znak dzisiejszych czasów, kupujemy dużo, często i niepotrzebne nam rzeczy. Będę wdzięczny za sprostowanie Twojej wypowiedzi. Nie napisałem też że zegarki traktuje tylko użytkowo.. Zdaje się że to nie ja niezrozumiałem.. Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #17048 Napisano 21 Sierpnia 2019 (edytowane) Gdzieś napisałem, że to do Ciebie? Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez Sol 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #17049 Napisano 21 Sierpnia 2019 Gdzieś napisałem, że to do Ciebie? No dobra, wybaczam Ci 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #17050 Napisano 21 Sierpnia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach