Paulus57 127747 #24451 Napisano 29 Marca 2022 5 minut temu, pisar napisał(-a): Bez dwóch zdań się zmieniła na plus i widzę to ale jednak w dalszym ciągu to jest słabiutko w porównaniu do Krk, Wro, Poznania czy 3City. Byłem ostatnio u znajomych. Centrum łodzi o 21:30 wyglądało jak ulice w Warszawie o 4 rano Symptomatyczne jest, że tylko nazwę mojego miasta napisałeś z małej litery... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4335 #24452 Napisano 29 Marca 2022 5 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Symptomatyczne jest, że tylko nazwę mojego miasta napisałeś z małej litery... Literówka, nie bądź taki drażliwy 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127747 #24453 Napisano 29 Marca 2022 10 minut temu, pisar napisał(-a): Literówka, nie bądź taki drażliwy Może podświadomość? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4335 #24454 Napisano 29 Marca 2022 9 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Może podświadomość? Może trauma tych 6 lat w Łodzi 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Desert Fish 23 #24455 Napisano 29 Marca 2022 (edytowane) W połowie stycznia stałem się szczęśliwym posiadaczem Baby Alipinst'a na 6R35. Był to mój trzeci Seiko po "5" na 7S26 (nosiłem ją ponad 5 lat) i krótkiej przygodzie z Presage Cocktail na 4R35 (zbyt duży i elegancki na co dzień). Jestem typowym jednozegarkowcem, który latami używa jednego zegarka. Chciałem coś porządniejszego na co dzień z szafirem i podwyższonym WR. Padło więc na SPB155 Zegarek nieco mnie rozczarował. Mimo, że jako jedyny z całej trójki ma gwarantowaną odchyłkę (-15s/+25s), spodziewałem się, że będzie najdokładniejszy. Tymczasem okazał się być najmniej dokładny 😕 Odchyłkę mierzyłem przez pierwsze dwa tygodnie, a później dałem sobie spokój. Dzień w dzień robił +21s/dobę (w porywach +19s/dobę). Olałem temat i stwierdziłem, że jak bedzie mi przeszkadzać albo przekroczy widełki producenta to oddam do regulacji. Mijały kolejne tygodnie, a ja zauważyłem, że koryguję wskazania coraz rzadziej. Właśnie stuknęło dwa i pół miesiąca od zakupu, a ja od tygodnia znowu robię pomiary. Odchyłka waha się od +4s/dobę, do +5s/dobę. Z zegarkiem nie robiłem absolutnie nic (poza codziennym noszeniem). Teraz to najdokładniejszy Seiko z całej, mojej trójki Jestem mega zadowolony. Mój przypadek tylko potwierdza, że warto trochę poczekać z regulacją po zakupie. Nie zawsze to wina źle wyregulowanego w fabryce mechanizmu. Edytowane 29 Marca 2022 przez Desert Fish 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 69145 #24456 Napisano 29 Marca 2022 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9553 #24457 Napisano 29 Marca 2022 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41492 #24458 Napisano 29 Marca 2022 7 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gio 2583 #24459 Napisano 29 Marca 2022 2 minuty temu, Dorian06 napisał(-a): To jest porównywalne do szczucia cycem 😜 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41492 #24460 Napisano 29 Marca 2022 Oj tam. Zawsze można spróbować korumpować. Choć łatwo nie będzie, ponieważ szukałem go kilka lat. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #24461 Napisano 29 Marca 2022 7 minut temu, Dorian06 napisał(-a): Ile masz w nadgarstku? Bo chodzą opinie, że on trochę maławy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41492 #24462 Napisano 29 Marca 2022 Około 17,5 cm. Jest większy od SARBa 033/035. Tu całkowicie inna koperta. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Desert Fish 23 #24463 Napisano 30 Marca 2022 Oglądanie Sejkaczy to czysta przyjemność. Piękne gagatki, gratulacje! Zapomniałem wkleić zdjęcie swojego. Czyż on nie jest uroczy? 🥰 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127747 #24464 Napisano 30 Marca 2022 16 minut temu, Desert Fish napisał(-a): Oglądanie Sejkaczy to czysta przyjemność. Piękne gagatki, gratulacje! Zapomniałem wkleić zdjęcie swojego. Czyż on nie jest uroczy? 🥰 Piękny model, choć ja i tak wolę swojego . 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Desert Fish 23 #24465 Napisano 30 Marca 2022 Przepiękny! Można powiedzieć, że ojciec i syn 😀 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127747 #24466 Napisano 30 Marca 2022 18 minut temu, Desert Fish napisał(-a): Przepiękny! Można powiedzieć, że ojciec i syn 😀 Zieleń ze złotem ma w sobie to coś. Jak dolary i sztabki złota. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Desert Fish 23 #24467 Napisano 30 Marca 2022 Hehe, racja... z tej strony na to nie spojrzałem 😆 Wrzucam jeszcze mojego emerytowanego już SNXS79. W tym roku stuknie mu 6 lat. Trzeba przyznać, że to niezły pancernik. Nic nie robi na nim wrażenia, a łatwo nie miał 😅 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18613 #24468 Napisano 30 Marca 2022 31 minut temu, Desert Fish napisał(-a): Hehe, racja... z tej strony na to nie spojrzałem 😆 Wrzucam jeszcze mojego emerytowanego już SNXS79. W tym roku stuknie mu 6 lat. Trzeba przyznać, że to niezły pancernik. Nic nie robi na nim wrażenia, a łatwo nie miał 😅 Jedna z ładniejszych piąteczek 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Desert Fish 23 #24469 Napisano 30 Marca 2022 2 minuty temu, Funky_Koval napisał(-a): Jedna z ładniejszych piąteczek Oj, tak... Zakochałem się w niej od pierwszego wejrzenia. Kilka razy zostałem zapytany (w tym również przez obcą osobę) co to za zegarek. Jeden znajomy nawet złapał mnie za przedramię i przyciągnął żeby mógł się lepiej przyjrzeć 😆 Na żywo, nawet z bliższej odległości ten zegarek wygląda jak jakiś Rolex. W dodatku ten niewielki rozmiar potęguje to wrażenie. Tylko ta bransoleta jak w zegarku ze sklepu "wszystko za 4zł" 😅 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127747 #24470 Napisano 30 Marca 2022 2 minuty temu, Desert Fish napisał(-a): Oj, tak... Zakochałem się w niej od pierwszego wejrzenia. Kilka razy zostałem zapytany (w tym również przez obcą osobę) co to za zegarek. Jeden znajomy nawet złapał mnie za przedramię i przyciągnął żeby mógł się lepiej przyjrzeć 😆 Na żywo, nawet z bliższej odległości ten zegarek wygląda jak jakiś Rolex. W dodatku ten niewielki rozmiar potęguje to wrażenie. Tylko ta bransoleta jak w zegarku ze sklepu "wszystko za 4zł" 😅 Bransoletki piątek tak mają, ale w tym modelu można znaleźć chyba lepszy zamiennik. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Desert Fish 23 #24471 Napisano 30 Marca 2022 1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a): Bransoletki piątek tak mają, ale w tym modelu można znaleźć chyba lepszy zamiennik. Dokładnie. Jakaś lepsza bransoleta i zupełnie inna rozmowa. Wiem, że wiele osób nie wytrzymało i już w pierwszy dzień po zakupie zmieniło bransoletę w swoich Piątkach 😅 Ja byłem twardy i jechałem na fabrycznej cały czas, hehe A co do tego Baby Alpinista to nie poruszyłem najważniejszej kwestii! Jest to prezent urodzinowy, który dostałem od rodziców. Przez co tym bardziej jest dla mnie wyjątkowy 😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127747 #24472 Napisano 30 Marca 2022 3 minuty temu, Desert Fish napisał(-a): Dokładnie. Jakaś lepsza bransoleta i zupełnie inna rozmowa. Wiem, że wiele osób nie wytrzymało i już w pierwszy dzień po zakupie zmieniło bransoletę w swoich Piątkach 😅 Ja byłem twardy i jechałem na fabrycznej cały czas, hehe A co do tego Baby Alpinista to nie poruszyłem najważniejszej kwestii! Jest to prezent urodzinowy, który dostałem od rodziców. Przez co tym bardziej jest dla mnie wyjątkowy 😀 Wspaniały prezent i tym samym zegarek skazany na dożywocie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Desert Fish 23 #24473 Napisano 30 Marca 2022 2 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Wspaniały prezent i tym samym zegarek skazany na dożywocie. Dzięki! Nic dodać, nic ująć 😃 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18613 #24474 Napisano 30 Marca 2022 1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a): Bransoletki piątek tak mają, ale w tym modelu można znaleźć chyba lepszy zamiennik. jeżeli ktoś chce zamiennik z dopasowanymi endlinkami to niestety takowych nie ma 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127747 #24475 Napisano 30 Marca 2022 1 minutę temu, Funky_Koval napisał(-a): jeżeli ktoś chce zamiennik z dopasowanymi endlinkami to niestety takowych nie ma Nawet blaszkowych? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach