Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość sszwedo

Pokażmy nasze chińskie zegarki

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Big Z napisał(-a):

Chciałem podejrzeć, ale nie mogę znaleźć. Sprzedany?

sprzedany bo ja kupiłem 

27 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

Post wyżej, Jacek zajumał zapewne za pu ceny ?

Tomasz dobrze prawi .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, tomaliusz napisał(-a):

Post wyżej, Jacek zajumał zapewne za pu ceny ?

Tak myślałem ?

4 godziny temu, revolta4 napisał(-a):

IMG_8103.jpeg

Ile on ma w bezelu?

Orły latają samotnie. Barany chodzą stadami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.12.2023 o 09:34, alpaczino napisał(-a):

Ta wersja kolorystyczna bardzo trafia w mój gust. emoji1305.pngemoji3059.pngemoji170.png
20231222_090310.thumb.jpg.9864c27091b2bb7a86cf07d5c70f0f0a.jpg

Pozostałe dwie koronki to ozdoba, czy mają jakieś zastosowanie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie nowy a uzywany

nie z alli tylko z e-baya

ale chinski mechanizm st1902

s-l1600 (2).jpg

s-l1600 (3).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.12.2023 o 16:29, alpaczino napisał(-a):

To są przyciski i obsługują chronograf.
Wesołych Świąt

Tak go sobie oglądam i się czaję aż tu widzę, że to kwarc. Twój też, czy znalazłeś gdzieś mechanika?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.12.2023 o 07:58, Paulus57 napisał(-a):

IMG_20231219_084635.jpg

Ile on ma w bezelu? I czy bezel aby nie jest ciut mniejszy od koperty?

W dniu 25.12.2023 o 11:14, revolta4 napisał(-a):

IMG_8167.jpeg

Fajny kruca bomba, jednak dla mnie za mały....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Big Z napisał(-a):

Są dwie możliwości ….

albo masz łapę jak niedźwiedź .

alebo wyrośniesz z tego . Z tej wielkości zegarka 

ja zaczynałem o 45-47 mm zegarów 

później 43-44 mm

teraz 42mm i 44 mm zegarki noszę 

choc najlepiej takie 43 mm ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Big Z napisał(-a):

Tu masz podstawowe dane: 

S28976370a59142feb2493be2f9cb5043e.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Tu masz podstawowe dane: 

S28976370a59142feb2493be2f9cb5043e.jpg

Super, tylko to co sprzedawca pisze, nie zawsze jest zgodne z prawdą. Kupiłem sobie jakiś miesiąc temu zegar spinnaker, oczywiście według danych producenta miał 44mm. Owszem miał, koperta miała te marne 44mm, ale sam bezel był dwa milimetry mniejszy niż koperta, więc cały misterny plan poszedł, cytując Siarę Siarzewskiego "w pizdu", bo dla mnie 42mm to wartość absolutnie nieakceptowalna, zwłaszcza w przypadku divera, stąd teraz wolę zapytać zanim wyłożę kasę po raz drugi na wielkie rozczarowanie :)

2 godziny temu, revolta4 napisał(-a):

Są dwie możliwości ….

albo masz łapę jak niedźwiedź .

alebo wyrośniesz z tego . Z tej wielkości zegarka 

ja zaczynałem o 45-47 mm zegarów 

później 43-44 mm

teraz 42mm i 44 mm zegarki noszę 

choc najlepiej takie 43 mm ?

Zaraz tam jak niedźwiedź :P jakieś 19-20cm ( w nadgarstku oczywiście ?) do tego 190cm wzrostu i 130kg wagi. Plus osobiste preferencje. Mówię tu wyłącznie o zegarkach dypu diver. Zamówiłem sobie pagani ala aquarcer, 43mm i myślę, że będzie ok, jak nie to na bazarek, jak mówiłeś za "pu ceny" :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Big Z napisał(-a):

Super, tylko to co sprzedawca pisze, nie zawsze jest zgodne z prawdą. Kupiłem sobie jakiś miesiąc temu zegar spinnaker, oczywiście według danych producenta miał 44mm. Owszem miał, koperta miała te marne 44mm, ale sam bezel był dwa milimetry mniejszy niż koperta, więc cały misterny plan poszedł, cytując Siarę Siarzewskiego "w pizdu", bo dla mnie 42mm to wartość absolutnie nieakceptowalna, zwłaszcza w przypadku divera, stąd teraz wolę zapytać zanim wyłożę kasę po raz drugi na wielkie rozczarowanie :)

Zaraz tam jak niedźwiedź :P jakieś 19-20cm ( w nadgarstku oczywiście ?) do tego 190cm wzrostu i 130kg wagi. Plus osobiste preferencje. Mówię tu wyłącznie o zegarkach dypu diver. Zamówiłem sobie pagani ala aquarcer, 43mm i myślę, że będzie ok, jak nie to na bazarek, jak mówiłeś za "pu ceny" :P

Niestety nie mam możliwości teraz zmierzyć swojego zegarka, ale wierz mi, do małych nie należy. Ja mam w nadgarstku 18 cm. Poza tym zegarki tej firmy, to naprawdę dobrze wykonane produkty. 

20230724_102054.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Big Z napisał(-a):

No to niedźwiedź ???

Na zimę 42 jest ok pod mankiet kurtki , bluzy , 

małe jak mówisz co kto lubi i mu sie podoba .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zaraz tam jak niedźwiedź  jakieś 19-20cm ( w nadgarstku oczywiście ) do tego 190cm wzrostu i 130kg wagi. Plus osobiste preferencje. Mówię tu wyłącznie o zegarkach dypu diver. Zamówiłem sobie pagani ala aquarcer, 43mm i myślę, że będzie ok, jak nie to na bazarek, jak mówiłeś za "pu ceny"
Też mam 20cm w nadgarstku I też kiedyś szukałem zegarków od 44mm w górę. Teraz doszedłem do wniosku, że l2l jest dla mnie ważniejsze bo bardziej mnie drażni gdy zegarek leży jak kwadratowa naklejka i dookoła widać skórę nadgarstka niż węższa koperta ale jednak lepiej opasająca nadgarstek. Trochę to zawiłe, ale tak to właśnie widzę. Dla przykładu: homar willarda ok 44mm(praktycznie brak uszu) na pasku nie do przejścia z ww powodów, ale na meshu już ok bo stal się licowala z kopertą optycznie ją powiekszając. W kontrze pilot od tandorio 39mm, ale w uszach ok 50mm i on już świetnie leżał na pasku na moich 20cm

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.12.2023 o 18:08, Big Z napisał(-a):

Tu jest gigant. Kupiłbym, ale drogawy, może w marcu dadzą ludzką cenę? 

https://pl.aliexpress.com/item/1005006212093870.html?spm=a2g0o.cart.0.0.20de452cWnhRYu&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol 

Sa9b58fdc909448e6a48871abe548a581Q.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi