Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość sszwedo

Pokażmy nasze chińskie zegarki

Rekomendowane odpowiedzi

6b232cdddb15ec81d9f6e6e5ff549fff.jpg

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale skoro się chwalimy , to dzisiaj przyszło takie cudo, może nie z ali, tylko z ebaya, ale inspirowałem się tym filmikiem:

PXL_20240106_144717632.jpg

Dałem jakieś 32 funty, do pracy bardziej. Zobaczę jak się będzie sprawował.

Strona producenta gdyby ktoś coś :) 

https://njord-gear.com/products/njord-watch-pro?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAkeSsBhDUARIsAK3tiefvoDvRmWOKvmGuAM-QKWh9jF8lHKSdLWnA-DvDJ0_-FmKBlA4Y7kYaAvb7EALw_wcB&tw_adid=&tw_campaign=20618993011&tw_source=google

Edytowane przez Big Z
błąd opisu

Orły latają samotnie. Barany chodzą stadami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.01.2024 o 19:43, alpaczino napisał(-a):

20240105_142337.jpg

Zegarek kozacki i wszystko robi super robotę.Gratuluję nabytku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientujecie się czy te paski są "single"? Podobają mi się paski nato, ale nie lubię tych które mają dwa paski spod deklem

https://a.aliexpress.com/_m0UVsZ2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Mikas napisał(-a):

Orientujecie się czy te paski są "single"? Podobają mi się paski nato, ale nie lubię tych które mają dwa paski spod deklem

https://a.aliexpress.com/_m0UVsZ2

Na zdjęciu wyglądają na "single"

Orły latają samotnie. Barany chodzą stadami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie cudo za dolara. No i ma podświetlenie w różnych kolorach (można zmieniać). 

IMG_20240107_080342.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
IMG_20240108_073159.thumb.jpg.8e8e00b9e1bc30c832e5f7769a809e4f.jpg
Pawle, obserwuję to z jakim tempem, systematycznością i planowaniem powiększasz swoją kolekcję zegarków. Podoba mi się Twoje podejście to tematu, ale zastanawia mnie czym się kierujesz kupując te plasticzane zegarki za grosze. Czy nie szkoda miejsca w pudełkach, a patrząc globalnie to i na ziemi na takie zabawki? To nie żaden zarzut tylko czysta ciekawość. Z mojego punktu widzenia takie zegarki nic nie wnoszą do kolekcji, a i chęć do noszenia ich raczej nie będzie na tyle silna aby zabierać czas nadgarstkowy tym ciekawszym czasomierzom.
Swoją drogą chętnie obejrzał bym Twoją kolekcję w całej okazałości. Jeśli to nie problem to mógłbyś podzielić się fotkami tego co zgromadziłeś bo kolekcje 100+ to nie taka częsta sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, alpaczino napisał(-a):

20240108_095110.jpg

Ta nazwa, zawsze kojarzy mi się z jakąś choroba weneryczną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, satanic napisał(-a):

Ta nazwa, zawsze kojarzy mi się z jakąś choroba weneryczną?

Zapamiętaj, to nie jest skrót od "syphilida". A ich zegarki są dobrze wykonane. :) 

7 godzin temu, Mikas napisał(-a):

Pawle, obserwuję to z jakim tempem, systematycznością i planowaniem powiększasz swoją kolekcję zegarków. Podoba mi się Twoje podejście to tematu, ale zastanawia mnie czym się kierujesz kupując te plasticzane zegarki za grosze. Czy nie szkoda miejsca w pudełkach, a patrząc globalnie to i na ziemi na takie zabawki? To nie żaden zarzut tylko czysta ciekawość. Z mojego punktu widzenia takie zegarki nic nie wnoszą do kolekcji, a i chęć do noszenia ich raczej nie będzie na tyle silna aby zabierać czas nadgarstkowy tym ciekawszym czasomierzom.
Swoją drogą chętnie obejrzał bym Twoją kolekcję w całej okazałości. Jeśli to nie problem to mógłbyś podzielić się fotkami tego co zgromadziłeś bo kolekcje 100+ to nie taka częsta sprawa.

Pokazywałem swoje zbiory w dziale "Twoja kolekcja", kilka miesięcy temu. Przewiduję aktualizację, ale nie wiem, czy to będzie w tym tygodniu, czy w następnym. 

Żeby Ci nie utrudniać, załączam fotki stamtąd. Stan na początek sierpnia. 

oie_yhs4Bb3ZMy0m.thumb.jpg.0df3b6e26fa011d33a6d93196a99a956.jpg

oie_3ti77BIjTT5I.thumb.jpg.a65076bfb38c46b38cf407d16ae4df7b.jpg

oie_o5dHjo1nocv8.thumb.jpg.8dc7b55a1e4b4fa06059e27672e61e59.jpg

oie_j2sSJ41gqUeW.thumb.jpg.9458af438a03b72191657df46df1d940.jpg

oie_31H6R9YwJcE7.thumb.jpg.d91518a59b221220aa6a4e755bd63077.jpg

oie_X5iUaR0rnufL.thumb.jpg.1bcf3a668242541f05517cd5b0bd2ca2.jpg

Co do Twoich wątpliwości, to przestaje się patrzeć na zegarki, jako urządzenia użytkowe, gdy ich ilość przekracza 3 (EDC, nurek, garnitur). Każdy ponad to to już zabawa (zamiłowanie) do kolekcjonowania. Oczywiście nie odmawiam prawa do "miłości czasomierzowej" Kolegom, którzy mają nawet tylko jeden zegarek, bo każdy ma swoją drogę do jej realizacji. Czy warto mieć zegarek za dolara? Warto, gdy działa a są przy okazji ciekawym porównaniem z "tanim Casio". Na moje oko Casio Royale za 35 USD nie jest 35 razy lepsze od tego Synoke pokazywanego dziś. Ten ostatni ma ponadto wielokolorowe podświetlanie. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty w ogóle coś czasem sprzedajesz? Czy jeszcze nie ten etap? :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, oszolom napisał(-a):

Ty w ogóle coś czasem sprzedajesz? Czy jeszcze nie ten etap? :D.

Plotki jakobym nie sprzedawał swoich zegarków, są zdecydowanie przesadzone. Spośród prezentowanych 5 miesięcy temu, sprzedałem trzy. Trochę jednak dokupiłem. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Plotki jakobym nie sprzedawał swoich zegarków, są zdecydowanie przesadzone. Spośród prezentowanych 5 miesięcy temu, sprzedałem trzy. Trochę jednak dokupiłem. ;) 

ok :D. ja mam tak, że ciężko mi się rozstać, ale też i ostatnio kupuję znacznie mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, oszolom napisał(-a):

ok :D. ja mam tak, że ciężko mi się rozstać, ale też i ostatnio kupuję znacznie mniej.

Wydaje mi się, że i Ty masz sporo do noszenia. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi