Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość sszwedo

Pokażmy nasze chińskie zegarki

Rekomendowane odpowiedzi

52 minuty temu, tomaliusz napisał(-a):

Pokażcie co macie z żółtą tarcza bo szukam czegoś ?

Właśnie mnie uświadomiłeś, że nie mam nic z żółtą tarczą. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, tomaliusz napisał(-a):

Mnie coś doszło ze złotą, może być?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Mnie coś doszło ze złotą, może być?

Dawaj Paweł ☺️

Godzinę temu, Bonthyc napisał(-a):

Właśnie mnie uświadomiłeś, że nie mam nic z żółtą tarczą. ?

Ja właśnie też , miałem ale się rozeszły ?

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba zegarki mimo dużego podobieństwa tarczy, różnią się mechanizmem i WR. Zielony ma datownik i niedokręcaną koronkę a tym samym WR 50m. Złoty nie ma datownika, ale ma dokręcaną koronkę i WR 100m. Na szczęście nie ma tzw. ghost position. Polecam oba, bo mają w sobie to "coś" i przez to u mnie nie skończyło się na jednym modelu. 

IMG_20240601_074557.jpg

IMG_20240601_075014.jpg

IMG_20240601_111601.jpg

IMG_20240601_075040.jpg

IMG_20240601_074620.jpg

IMG_20240601_075057.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, tomaliusz napisał(-a):

No ale to nie złoty a raczej piaskowy ☺️

Błyszczy w słońcu. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, tomaliusz napisał(-a):

Na2XZTC.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Oba zegarki mimo dużego podobieństwa tarczy, różnią się mechanizmem i WR. Zielony ma datownik i niedokręcaną koronkę a tym samym WR 50m. Złoty nie ma datownika, ale ma dokręcaną koronkę i WR 100m. Na szczęście nie ma tzw. ghost position. Polecam oba, bo mają w sobie to "coś" i przez to u mnie nie skończyło się na jednym modelu. 

IMG_20240601_074557.jpg

IMG_20240601_075014.jpg

IMG_20240601_111601.jpg

IMG_20240601_075040.jpg

IMG_20240601_074620.jpg

IMG_20240601_075057.jpg

Ten "38 równoleżnik" bardzo ciekawy. Co to za czort i gdzie takie mają?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Sierżant Julian napisał(-a):

Ten "38 równoleżnik" bardzo ciekawy. Co to za czort i gdzie takie mają?

Tu masz link do sklepu z którego go kupiłem: 

https://pl.aliexpress.com/item/1005006854436498.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.29.21ef1c24vL4nU3&gatewayAdapt=glo2pol 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy, chociaż strasznie wielki. Wnioskuję, że ma upamiętnić smutny fakt, że chińska kontrofensywa utknęła na 38 równoleżniku. Może uważają to za sukces.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Sierżant Julian napisał(-a):

Ciekawy, chociaż strasznie wielki. Wnioskuję, że ma upamiętnić smutny fakt, że chińska kontrofensywa utknęła na 38 równoleżniku. Może uważają to za sukces.

Jaki masz nadgarstek? Obwód i czy plaski, to Ci podpowiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, ma83 napisał(-a):

Zamawiał ktoś Addiesdive 2059? Chyba w miarę świeży model bo mało recenzji. Wychodzi teraz ok 400 zł co wydaje się spoko opcją. https://pl.aliexpress.com/item/1005006855500649.html?spm=a2g0o.detail.0.0.ff56NQLZNQLZiK&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

Mam ten zegarek.  Kupilem go za 85 Euro (Addiesdive podeslal link, kiedy go opublikowali na stronie).  To jest...hmmm...dziwactwo. Bo tak: zakrecana koronka, jak u divera, ale tarcza i indeksy jak conajmniej u garniturowca.  Wskazowki bez lumy, co eliminuje "diverowatosc", ale za to 100 m WR. (po co zegarkowi do garnituru 100 m WR?? Bedziemy sie w nim kapac?)?  Jest to ni pies, ni wydra.  Mam wrazenie, ze chlopaki z Addiesdive dostali do zabawy czesci od najrozniejszych modeli i zaczeli jazde bez trzymanki, nie mogac sie zdecydowac, CO wlasciwie chca poskladac.  Poniewaz zakupilem wczesniej model z "glacier" tarcza z na pasku, zorbilem predka podmiane i teraz mam tego "piaskowego' na czarnym pasku a ten "blekitny" lezy w pudelku, bo bransoleta od paiskowego ma POTWORNIE ciezko wylazace piny, wiec musze do zegarmistrza, bo moje domowe narzedzia nie daja rady.   Moze uda mi sie przeslac zdjecia jutro, jak zona sie wyspi ;)

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Darth_Gem napisał(-a):

Mam ten zegarek.  Kupilem go za 85 Euro (Addiesdive podeslal link, kiedy go opublikowali na stronie).  To jest...hmmm...dziwactwo. Bo tak: zakrecana koronka, jak u divera, ale tarcza i indeksy jak conajmniej u garniturowca.  Wskazowki bez lumy, co eliminuje "diverowatosc", ale za to 100 m WR. (po co zegarkowi do garnituru 100 m WR?? Bedziemy sie w nim kapac?)?  Jest to ni pies, ni wydra.  Mam wrazenie, ze chlopaki z Addiesdive dostali do zabawy czesci od najrozniejszych modeli i zaczeli jazde bez trzymanki, nie mogac sie zdecydowac, CO wlasciwie chca poskladac.  Poniewaz zakupilem wczesniej model z "glacier" tarcza z na pasku, zorbilem predka podmiane i teraz mam tego "piaskowego' na czarnym pasku a ten "blekitny" lezy w pudelku, bo bransoleta od paiskowego ma POTWORNIE ciezko wylazace piny, wiec musze do zegarmistrza, bo moje domowe narzedzia nie daja rady.   Moze uda mi sie przeslac zdjecia jutro, jak zona sie wyspi ;)

Super, jak będziesz mógł to wrzuć fotki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, ma83 napisał(-a):

Super, jak będziesz mógł to wrzuć fotki. 

...w załączeniu.  Zegarek po zamianie bransolety na czarny pasek. Dodatkowo obrazk przerośniętej wersji "blue", która wygląda jak UFO

pias1.jpg

pias2.jpg

pias3.jpg

pias4.jpg

blue1.jpg

blue2.jpg

blue3.jpg

blueupdwn.jpg

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.05.2024 o 18:10, Miszkolc napisał(-a):

a12e15750379351e4874ca0744e63d32.jpg

Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka

Wygląda jak wkurzony robot :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, Darth_Gem napisał(-a):

...w załączeniu.  Zegarek po zamianie bransolety na czarny pasek. Dodatkowo obrazk przerośniętej wersji "blue", która wygląda jak UFO

pias1.jpg

pias2.jpg

pias3.jpg

pias4.jpg

blue1.jpg

blue2.jpg

blue3.jpg

blueupdwn.jpg

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, Bonthyc napisał(-a):

IMG20240603154244web.jpg

Też leży w koszyku. Miałem wersję z kremowo-budyniowa tarczą, ale wtedy jakoś ta guma mnie zniechęciła i puściłem dalej. Ale ten ciemny, waham się nad niebieską tarcza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, tofiks_th napisał(-a):

Też leży w koszyku. Miałem wersję z kremowo-budyniowa tarczą, ale wtedy jakoś ta guma mnie zniechęciła i puściłem dalej. Ale ten ciemny, waham się nad niebieską tarcza?

Ja poszedłem w klasyczny kolor. A kupowałem praktycznie zaraz po premierze... był to wtedy jedyny (z wielkością zbliżoną pierwowzorowi) dostępny w akceptowalnym przeze mnie pułapie cenowym 62mas. Zapłaciłem wtedy ponad 400zł i to po zniżkach. ? Patrząc na to po ile teraz jest to czasem warto dać sobie na wstrzymanie. ?

A wersję z budyniowym kolorem również rozważałem ale nie podobał mi się w niej niedopasowany kolor lumi pomiędzy wskazówkami a indeksami i to wtedy powstrzymało mnie przed zakupem kolejnego czasomierza. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi