Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość sszwedo

Pokażmy nasze chińskie zegarki

Rekomendowane odpowiedzi

1 minute ago, Paulus57 said:

W tej cenie był w "Obłędnych ofertach", ze zniżką 35% od ceny chyba około 140 USD, ja miałem jeszcze bonus z gierek na 13,5 USD. 

Nie zapominaj o angielskim VAT. Było nie było plus 20%. ;) 

Nie, ta cena to już z VAT. VAT jest odliczany powyzej £135.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

W tej cenie był w "Obłędnych ofertach", ze zniżką 35% od ceny chyba około 140 USD, ja miałem jeszcze bonus z gierek na 13,5 USD. 

Nie zapominaj o angielskim VAT. Było nie było plus 20%. ;) 

Ja pisałem o tej cenie co kolega wyrwał za monety ale to trzeba je jeszcze mieć w takich ilościach  ? 

https://zegarkiclub.pl/forum/topic/205090-okazje-zakupu-china-watch/?do=findComment&comment=3459877

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

Ja pisałem o tej cenie co kolega wyrwał za monety ale to trzeba je jeszcze mieć w takich ilościach  ? 

https://zegarkiclub.pl/forum/topic/205090-okazje-zakupu-china-watch/?do=findComment&comment=3459877

Ja tam od gierek z Ali jestem uzależniony i zbieram drobiazgi systematycznie. ;) 

18 minut temu, Rumcajs997 napisał(-a):

Sam zdecyduj, ale chyba ok. W aż takie szczególy nie bede u Chinczyka wchodzil ;) A zapłaciłem tyle.

20240613_155834.jpg

Screenshot_20240613_155921_AliExpress.jpg

U mnie nity krzywo nabite, ale ogólnie zegarek super. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da sie kupić na ali dobrze wykonany pasek z nitami do lotnika ? Chciałbym zmienić w Tandorio ale co recka to szajs i krzywe nity... 

Edytowane przez tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie! Najlepszy jest z napisem, mam taki.  
Niekoniecznie, bo akurat Flieger'om, zarówno z tarczą typu B, jak i A, nawet wypada być bez logo (niemiecka norma wojskowa ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, alpaczino napisał(-a):

emoji848.png Niekoniecznie, bo akurat Flieger'om z tarczą zarówno typu B, jak i A nawet wypada być bez logo (niemiecka norma wojskowa emoji2371.png).

Wiem, ale w przypadku tego modelu napis, trudny do wypowiedzenia - fakt, jakoś dobrze dopełnia całość. Pewnie chodzi o równowagę między dolną a górną częścią tarczy. Na dole turbinka a na górze napis i to daje symetrię miłą dla oka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, alpaczino napisał(-a):

emoji848.png Niekoniecznie, bo akurat Flieger'om, zarówno z tarczą typu B, jak i A, nawet wypada być bez logo (niemiecka norma wojskowa emoji2371.png).

Norma normą, ale odpuścić sobie taki cudowny łamaniec językowy jak "Hroudland" na tarczy, to aż szkoda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

Pojedynek ? 

17184380239926110380768588363978.jpg

Cenowo, mój wygrywa. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

Pojedynek ? 

17184380239926110380768588363978.jpg

No i Twój bliższy pierwowzoru, poza kolorem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

No i Twój bliższy pierwowzoru, poza kolorem. 

Chodzi o datę czy jeszcze jakieś szczegóły? ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, tomaliusz napisał(-a):

Chodzi o datę czy jeszcze jakieś szczegóły? ?

Oczywiście dzień tygodnia a co do szczegółów, to akurat Heimdallra tego modelu nie miałem nigdy w rękach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a):

Oczywiście dzień tygodnia a co do szczegółów, to akurat Heimdallra tego modelu nie miałem nigdy w rękach. 

OK, to widzę.

Myślałem że jeszcze jakimiś detalami się różni ale na razie nie dostrzegam ? 

Wezmę z Tandorio ale teraz Monstera aby rzetelnie porównać z pierwowzorem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, tomaliusz napisał(-a):

OK, to widzę.

Myślałem że jeszcze jakimiś detalami się różni ale na razie nie dostrzegam ? 

Wezmę z Tandorio ale teraz Monstera aby rzetelnie porównać z pierwowzorem ?

Monster od Tandorio którego mam jest lepiej wykonany od Heimdallra którego miałem. Warto jednak dokupić do niego bransoletę (na Ali koszt około 20 USD), bo tropik słabo wygląda z tym zegarkiem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Monster od Tandorio którego mam jest lepiej wykonany od Heimdallra którego miałem. Warto jednak dokupić do niego bransoletę (na Ali koszt około 20 USD), bo tropik słabo wygląda z tym zegarkiem. 

No chyba ja od razu kupię w ofercie z bransą.

Tak, może być raz tu albo raz tu lepiej w zależności od modelu marki.

No ale jak wracałem do danego modelu tej samej firmy i było lepiej lub gorzej to nie można żadnych wyroków stosować po jednym danym modelu.

Dla rzetelnej recenzji należałoby wziąć ten sam model kilka razy z różnej daty produkcji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, tomaliusz napisał(-a):

No tak, może być raz tu albo raz tu lepiej w zależności od modelu marki.

No ale jak wracałem do danego modelu tej samej firmy i buło lepiej lub gorzej to nie można żadnych wyroków stosować po jednym danym modelu.

Dla rzetelnej recenzji należałoby wziąć ten sam model kilka razy z różnej daty produkcji ?

Ambitne plany. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.06.2024 o 17:24, tomcat napisał(-a):

Da sie kupić na ali dobrze wykonany pasek z nitami do lotnika ? Chciałbym zmienić w Tandorio ale co recka to szajs i krzywe nity... 

Pasek z Allegro za 99

IMG_6580.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, tomaliusz napisał(-a):

Czaje się na pomarańczkę na teraz  minimum widzę po 225zeta. Przez pomyłkę kliknąłem wczoraj kup teraz czerwonego po 185zeta (cena super), ale jednak anulowałem płatność  pomarańcz rula ;) 

Zakup z bransoletą niby fajniejszy ale ceny x2 .  Wtedy to już jest zgryz czy nie dołożyć do Steeeldive(tylko te tarcze pomarańczowe jednak mniej mi się widza niż Tandorio) 
Monsterowe  bransolety to widzę minimum te 80- 90zł, ale zastanawiam się nad super inżynierem np  https://pl.aliexpress.com/item/1005006922228779.html?gatewayAdapt=glo2pol
bo jak dla mnie są kozackie i to dość częsty mod oryginalnych Seiko (często nawet są przerabiane mocowania w szerszych  22mm)

Mam jeszcze opcję zrobienia kundelka i zamontowania bransolety od Willarda sd1970 co juz powoli zmierza do mnie, a trafi na pasek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, tomcat napisał(-a):

Czaje się na pomarańczkę na teraz  minimum widzę po 225zeta. Przez pomyłkę kliknąłem wczoraj kup teraz czerwonego po 185zeta (cena super), ale jednak anulowałem płatność  pomarańcz rula ;) 
 ...

Trzeba było pisać i nie anulować, przejąłbym ? 

185 super, ja widzę najtaniej po 225 i tak jak piszesz trzeba będzie kombinować z bransą lub przełożę z oryginała ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

link

Z tej oferty wchodzą często zniżki monetowe i wtedy jest te 185 zeta na czerwonego....

bransolety

tutaj tanie bransy cześć już z poprawionym zapięciem z monetami zbija na kilkanaście zeta... tylko ja teraz oszczędzam monety na jutro może się przydadzą....

Edytowane przez tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.04.2024 o 14:47, tofiks_th napisał(-a):

miota bez żadnych zdobień i wahnik hałasuje.  ... Bransoleta nie hałasuje i to jej jedyny plus. 

Zadziwia pretensja  do producentów o  hałasowanie rotora. Można mieć do nich słuszne uwagi  o różne rzeczy, ale akurat nie o to. Producenci  mówią tak:  jak potrząśniesz przy uchu  zegarkiem to wahnik na ogół będzie słuszalny, ale  gdy potrząśnierz  przy uchu reką z założonym zegarkiem to  już niczego nie usłyszsz.  Zasady akustyki, tzw. pudło rezonansowe itd.  Pretensje o hałsowanie wahnika pojawiaja się zwykle po owarciu pudełka  i pierwszym kontakcie z zegarkiem. Później zwykle  milkną. Jak słyszę o hałsowaniu wahnika  przy uchu  to przypomina mi  się stary dowcip o facecie, który  zglosił się do szpitala z poparzonym uchem. - Właśnie prasowałem mając gorące żelazko w ręku,  wyjaśnia lekarzowi, gdy zadwonił telefon. - No dobrze, to jedno ucho, a drugie, też poparzone?  - Aaa, bo ten facet zadwonił drugi raz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W drodze ( 2 tyg. max)  tarcza sektorowa, podobny do Longinesa 38,5 mm  za 11 K.  Nie sygnowany, ale o tajemniczej nazwie EUNGU,  pewnie jakiś  brand sklepowy Parnisa. Mov.  ST 1701,  38 mm (44 mm L2L), szkło mineralne,  wypukłe. Taki sam, też nie sygnowany, ale sprzedawny jako Parnis  jest o 100 zł droższy. ?Ten kosztował 450 zł już z cłem (mam nadzieję, bo tak było napisane).  Przypuszczalnie produkowany przez Parnisa i  tak też majfrend napisał w specyfikacji. Pasek raczej do wymiany na czarny.  No i zobaczymy jak z jakością, dajmy się zaskoczyć.

Parnis_tarcza_sektorowa.jpg

Edytowane przez Euryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi