Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

Prawda jest taka, ze mamy naprawde dobrych (i nie tak malo) jednostkowych pilkarzy, ktorzy w druzynach zagranicznych graja na wysokim badz nawet najwyzszym poziomie, jednak we wlasnym teamie nie potrafia wspolnie grac "porzadnej pilki"... niestety. Nie znam sie i nie wiem dlaczego tak jest, jednak wczorajszy mecz znowu pokazal wiele niedociagniec, bledow i chaosu na boisku i nijak ma sie wczorajsza gra do gry z Niemcami - jakby inny zespol wyszedl na boisko :blink:

Za to dla mnie brawa dla bramkarza, bo dzieki jego determinacji i skupieniu/podejsciu zremisowalismy a nie przegralismy B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DavidLuiz.jpg

Na jeden wieczór zapomniałem o tym, jak nie lubię Ligi Mistrzów i znów się cieszyłem meczem. No bo jak się nie cieszyć, skoro najlepszy zawodnik z ukochanej reprezentacji gra TAKI MECZ dla ukochanego (choć miłość bywa trudna) klubu? I cieszy mnie Porto, choć bardzo obawiam się rewanżu, jednak. Siły Bayernu, owszem, ale i tego, że - obym był złym prorokiem - ktoś będzie chciał Bayernowi trochę pomóc. Na razie cieszą mnie jednak wyniki pierwszych spotkań w tych dwóch parach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edmund , zawsze uwielbiam go ogladać , ale czekam kiedy w barwach Barcy pokaże swoją ,,ciemną stronę '' bo na razie taki jakiś za grzeczny jest ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja się tego trochę obawiam, nawet drżę na myśl o tym... Ale chyba nie chcesz tego tak naprawdę? No bo to by chłopaka - prostego, ale dobrego i tak naprawdę sympatycznego - mogło zniszczyć. Hieny angielskiego dziennikarstwa (już nie brukowego, bo ono zlało się już na dobre z mediami głównego nurtu) marzą o tym, by z zawiści go zniszczyć. Gra pod wielką presją - i jak na razie radzi sobie świetnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy z tego powodu strzela mniej bramek? W Liverpoolu nie musiał myśleć aby kogoś nie dziabnąć,wychodził na murawę i grał swoje i strzelał dużo bramek! Teraz wie,że jest obserwowany i każdy piłkarz drużyny przeciwnej chętnie zagra rolę pogryzionego na miarę Oscara! To wielki piłkarz(nie o wzrost mi chodzi),jak się zmienił to bardzo dobrze! Poza meczami z Realem Madryt niech strzela ile mu będzie dane :)

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zadanie chyba dla psychologa żeby rozkminiać co się dzieje w jego głowie gdy gra pod olbrzymią presją , gdy wszystkie oczy , kibiców , trenerów , działaczy są skierowane na niego i to on jest centralną postacią ekipy w której gra i od niego wymaga się wygrywania meczy w pojedynkę :D . W Katalonii jest trochę inaczej ;) Początek miał bardzo spokojny , był w cieniu Leo i Neymara ,Neymar ma teraz lekki regres formy , Leo przeplata genialne występy z przeciętnymi , i widzę że w ostatnich tygodniach wraca stary , dobry Suarez :D , miejmy tylko nadzieję że nikomu ręki już ten pan nie odgryzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a jaki dziś obstawiacie wynik ? :)  Chelsea - Manchester 18.04.15 godz. 18:30

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a jaki dziś obstawiacie wynik ? :)  Chelsea - Manchester 18.04.15 godz. 18:30

Dla atrakcyjniejszej koncówki sezonu dobrze by było żeby Chelsea zgubiła punkty . 1:1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dla jeszcze atrakcyjniejszej dobrze by było żeby MU wygrał :) chociaż na moje to Chelsea już ma majstra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chelsea idzie pewnie na mistrza, raczej wygra ale wolałbym aby to United dziś wygrali. Mecz mam zamiar oglądać ale nie mogłem nigdy wzbudzić w sobie sympatii do drużyn kierowanych przez Mourinho. 

Luis Suarez, ekstra forma, fajnie się go teraz ogląda. Lubię patrzeć na jego grę, nawet w Barcelonie. Po to aby oglądać go w akcji oglądałem kilka lat mecze Liverpoolu (gdy grał w Holandii oglądałem tylko kilka jego meczy). Po transferze do Barcelony rzeczywiście grał inaczej ale mam wrażenie, że takie zadania przypisywał mu trener - zobaczcie ile miał wówczas asyst. Z Suarezem Barcelona jest naprawdę ciekawą drużyną w ataku. Już nie klepią pierdyliard razy piłki od nogi do nogi. Kontry i siłowe przedarcia się w pole karne przeciwnika są bardzo częste. A że Luis to "El Loco"... nie przeszkadza mi to. Zdecydowanie bardziej irytują mnie zawodnicy zachowujący się na boisku jak np. Costa czy ostatnio Mandżukicz, szukający bez przerwy starcia i awantury, prowokujący itp. 

Edytowane przez mw75

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chelsea idzie pewnie na mistrza, raczej wygra ale wolałbym aby to United dziś wygrali. Mecz mam zamiar oglądać ale nie mogłem nigdy wzbudzić w sobie sympatii do drużyn kierowanych przez Mourinho. 

Luis Suarez, ekstra forma, fajnie się go teraz ogląda. Lubię patrzeć na jego grę, nawet w Barcelonie. Po to aby oglądać go w akcji oglądałem kilka lat mecze Liverpoolu (gdy grał w Holandii oglądałem tylko kilka jego meczy). Po transferze do Barcelony rzeczywiście grał inaczej ale mam wrażenie, że takie zadania przypisywał mu trener - zobaczcie ile miał wówczas asyst. Z Suarezem Barcelona jest naprawdę ciekawą drużyną w ataku. Już nie klepią pierdyliard razy piłki od nogi do nogi. Kontry i siłowe przedarcia się w pole karne przeciwnika są bardzo częste. A że Luis to "El Loco"... nie przeszkadza mi to. Zdecydowanie bardziej irytują mnie zawodnicy zachowujący się na boisku jak np. Costa czy ostatnio Mandżukicz, szukający bez przerwy starcia i awantury, prowokujący itp. 

Czego się spodziewać po zawodnikach Cholo. Sam był typowym boiskowym chamem i to samo wpaja swoim zawodnikom  Costa uczył się od najlepszych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chelsea ostatnio męczy się z cieniasami, a to co "pokazali" w meczu z QPR to jakiś żart. Ledwo wygrali w końcówce. W lidze, grając u siebie nie zwykli przegrywać, ale każda passa kiedyś się kończy i United będąc w gazie (pomimo braku zwłaszcza Carrick'a i Blinda) sięgną dzisiaj po 3 punkty. UNITED!

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i proszę. 57 sekunda i Suarez już trafia w meczu z Valencią.

Zobaczymy jak mecz dalej się potoczy. 

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Man Utd wygrał ostatnio derby więc liczę, że będąc na fali i w dobrych nastrojach wygrają z Chelsea.

A poza tym, tak jak wspomniał kolega wyżej, nie cierpię Murinho :D

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też liczę na ich falę wznoszącą i że uda się im wygrać z Chelsea, no nic zobaczymy za parę godzin jaki będzie mój nastrój ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dzisiaj, nicht heute ;).

Bez szans, z takim podejściem z jakim wyszli na boisko? Z taką ilością błędów i brakiem możliwości wyjścia z własnej połowy przez pierwsze 40 minut? 

Nic z tego.

A Monachium? Mistrzowsko, ale też trochę szczęśliwie. Bez dwóch kluczowych zawodników w ataku.

Ciekawe czy jutro osłabiony Real ugra coś z Atletico. 

Edytowane przez mw75

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie oglądałem meczu, wynik od drugiej połowy śledziłem na livescore. Trochę się spodziewałem tego, że Bayern wygra wysoko. Cóż, pozostaje mieć nadzieję, że Barca jednak ich powstrzyma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Natomiast ja oglądałem. I byłem pod wrażeniem. Zwłaszcza akcji, po której R. Lewandowski strzelił swoją pierwszą bramkę. Druga połowa była słabsza. Porto się nieco obudziło ale tylko dlatego, że w okolicy 60-70 minuty Monachium jakby odpuściło.

Porto przegrało ten mecz mentalnie i fizycznie...

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Manachium grało to, na co im pozwoliło Porto, a Ci zostawili cochones w Portugalii chyba, przypomnij sobie mecz sprzed tygodnia. Oglądałem dzisiejsze mecze z fanatycznym kibicem Barcelony, i tak skakaliśmy z kanału na kanał, nudy mecz(Barca-Psg). Wydaje mi sie, ze trener Paryzan popelnia spore bledy taktyczne, Lucas i Lavezzi na lawie ?! Jutro stawiam na Juve oraz Żelka :)

Wysłane z mojego GT-I9305

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam mecz wyjazdowy Bayernu z Porto. Straszne to było.

A wczoraj w pierwszej połowie było tak: https://twitter.com/billbarnwell

CDI5AzYWAAEaC_O.jpg;)

Dziś jednak Real, bez Mordicia, Beznemy i Bale'a.

Rok temu cieszyłem się gdy Atletico po raz pierwszy od czasów Walencji (2003/04) przełamało monopol Realu i Barcy. Teraz nie mogę ich oglądać... 

Fajnie, że najważniejszą i jedyną bramkę strzelił wieczny rezerwowy Hernandez. 

W drugiej dzisiejszej parze Juventus. 

Barca, Real, Juve i Bayern. Jakie pary widzielibyście najchętniej w półfinale?

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juve - Real, Barca - Bayern :)

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juve - Real, Barca - Bayern :)

O to to  :)

Fajny dwumecz barcy z bayernem  :)