Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

Deep Purple... zespół nierówny, istniejący chyba za długo, bez Lorda i Blackmore'a, ale jednak Potęga! Pisałem już, jak uwielbiam "Made in Japan", ale też wiele studyjnych rzeczy lubię. Np. pierwszą, nieco zapomnianą płytę, studyjny kanon między "In Rock" a "Machine Head" [a z tego okresu szczególnie lubię "Fools" z "Fireball"], ale też np. "Come Taste the Band" - moim zdaniem fajna rzecz.

Ktoś z Kolegów już kupł sobie reedycje Led Zeppelin? Oglądałem je w empiku - wyglądają przepięknie (zwłaszcza w kontekście dość surowych wydań pudełkowych z ostatnich lat). Słyszałem w Trójce trochę bonusów, które są ciekawym uzupełnieniem całości (choć szoku nowości nie ma).

A ja przed meczem włączyłem sobie dwie płyty, które może nie są do końca w moich klimatach, ale od lat je cenię i co jakiś czas sobie włączam. To "I Ching" i "Świnie".

Tylko jeszcze trzeba mieć na czym usłyszeć różnice z tych japończyków :) , ja latam do auta , tam mi narazie najlepiej gra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Edmund Exley, dnia 30 Cze 2014 - 17:20, napisał:Edmund Exley, dnia 30 Cze 2014 - 17:20, napisał:Edmund Exley, dnia 30 Cze 2014 - 17:20, napisał:

Ktoś z Kolegów już kupł sobie reedycje Led Zeppelin?

Witam,

tak rzucę prowokacyjnie :) > reedycje, remastery, to "poprawianie" oryginałów, czy to nie są już wręcz "repliki" ? To trochę tak jak, używanie Photoshopa w fotografii - efekt fajny, ale ... 

Pzdr.

Edytowane przez Jacek K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

tak rzucę prowokacyjnie :) > reedycje, remastery, to "poprawianie" oryginałów, czy to nie są już wręcz "repliki" ? To trochę tak jak, używanie Photoshopa w fotografii - efekt fajny, ale ... 

Pzdr.

TO nie jest prowokacyjne , to nie jest poprawianie , to jest masakrowanie dzwięku ,jeśli tylko mamy trochę wrażźliwy słuch i coś lepiej niż plastikowe kolumienki /fabryczne audio w aucie to usłyszymy zdecydowaną różnice na plus oczywiście pierszej edycji .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aktualnie trochę nieśmiertelnej  klasyki

:) :) :)

1973-1974 - cóż to były za lata dla King Crimson...

U mnie ostatnio "Exposure", "I Ching" i Bach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) :) :)

1973-1974 - cóż to były za lata dla King Crimson...

U mnie ostatnio "Exposure", "I Ching" i Bach.

Zgadza sie to były dla nich niesamowite lata ale Karmazynowy Król wciąż  żyje (obecnie w 7 osobowym składzie) a w sieci pojawił sie nawet krótki fragmencik nowego utworu co mnie bardzo cieszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza sie to były dla nich niesamowite lata ale Karmazynowy Król wciąż  żyje (obecnie w 7 osobowym składzie) a w sieci pojawił sie nawet krótki fragmencik nowego utworu co mnie bardzo cieszy :)

Przyznam, że z lekką obawą otwierałem podany przez Ciebie link, myśląc "Jezu, a jak będzie to coś w stylu 'Scarcity of Miracles'?...". Ale jest ok. Choć szkoda mi, że nie ma już Adriana Belew.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy pierwszy raz usłyszałem ten kawałek , po prostu mnie zamurowało, przeleciał tak szybko że nawet nie zauważyłem że trwa to tak długo  . To jedna z tych chwil których sie nie zapomina ;) Polecam się wsłuchać i dać zahipnotyzować bo naprawdę warto ...

ps. Może śmiesznie to zabrzmi ale rozkręca się troszkę mocniej po 6 minucie ;)

https://www.youtube.com/watch?v=EkhY4YXX6x4

Edytowane przez bury22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy pierwszy raz usłyszałem ten kawałek , po prostu mnie zamurowało, przeleciał tak szybko że nawet nie zauważyłem że trwa to tak długo . To jedna z tych chwil których sie nie zapomina ;) Polecam się wsłuchać i dać zahipnotyzować bo naprawdę warto ...

ps. Może śmiesznie to zabrzmi ale rozkręca się troszkę mocniej po 6 minucie ;)

https://www.youtube.com/watch?v=EkhY4YXX6x4

Dobry ale z tej stajni i bardziej hipnotyczny jest IMO ten

Na sluchawkach najlepiej:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry ale z tej stajni i bardziej hipnotyczny jest IMO ten

Na sluchawkach najlepiej:-)

Tak super kawałek ;) , tu jest podobnie jak z zegarkiem , Archive poznałem przy Again i to była miłość od pierwszej nuty , tam ten wokal i oprawa mnie zabiły ;)

Ale żeby nie było to jeszcze mają kilka mega fajnych kawałków np :

https://www.youtube.com/watch?v=FHWVhmLj6iU

i żwawiej :)

https://www.youtube.com/watch?v=V6nbFZtxAL4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ostatnim czasie coś mnie na sentymenty wzięło. W dodatku przed chwilą była o nich mowa:

Bylem na The Wall w wawie rok temu, niezapomniane wrazenie. Moj top5 long play ever

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio miałem fazę na ten poniższy kawałek. Na szczęście mi przeszło w końcu. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem takie same odczycia bury22. Tylko ze ja ich wlasnie poznalem przez Ligths, kiedys w jesienne popoludnie w niedziele Kaczkowska zapodala w trojce jak jeszcze w Polsce mieszkalem.

To znasz? Clip nie od nich ale tez lubie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

świetny kawałek starego dobrego HC, Po takim graniu od razu zapuściłem sobie BIOHAZARD -Urban Discipline  B) i Rege Aganist The Machine

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi