Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

59 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Są tu jacyś fani grunge..? ;) Jeśli tak, rzućcie uchem/okiem (to tylko ok. 12 minut) - co Wy na takie zestawienie..?  :) 

Jest ich więcej niż myślisz  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, kingcrimson napisał(-a):

Jest ich więcej niż myślisz  :)

Mówisz o fanach grunge? Nie, no - pamiętam, że paru Kolegów z Forum wrzucało to różne grunge'owe numery (w tym chyba także Ty), deklarowało słabość do Soundgarden, Alice In Chains, itp. - chociaż skleroza nie pozwala mi w tej chwili odtworzyć "kto, co i jak".  :) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kingcrimson napisał(-a):

Muniek pogonił z zespołu świetnego gitarzystę i kompozytora Jana Benedka i teraz nagrywa takie "przeboje". Szczyt żenady osiągnięty.

Dramat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Mówisz o fanach grunge? Nie, no - pamiętam, że paru Kolegów z Forum wrzucało to różne grunge'owe numery (w tym chyba także Ty), deklarowało słabość do Soundgarden, Alice In Chains, itp. - chociaż skleroza nie pozwala mi w tej chwili odtworzyć "kto, co i jak".  :) 

Tak, mowie o grunge. Ja zawsze lubiłem, a obserwując obecną mizerie muzyczną to  lubię i doceniam jeszcze bardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, kingcrimson napisał(-a):

Tak, mowie o grunge. Ja zawsze lubiłem, a obserwując obecną mizerie muzyczną to  lubię i doceniam jeszcze bardziej.

Nie do końca się zgadzam w kwestii "mizerii" ;) (lubię bardzo różne gatunki, co chyba widać po moich postach, z każdego coś zawsze wyłuskując dla siebie), ale grunge to jakby moje pokolenie mocno i mam DUŻY sentyment.  :) Przejrzałeś to zestawienie, które wkleiłem?  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Nie do końca się zgadzam w kwestii "mizerii" ;) (lubię bardzo różne gatunki, co chyba widać po moich postach, z każdego coś zawsze wyłuskując dla siebie), ale grunge to jakby moje pokolenie mocno i mam DUŻY sentyment.  :) Przejrzałeś to zestawienie, które wkleiłem?  

Tak i większość bardzo dobrze znam ( szczególnie polecam the afghan whigs i screaming tress). Ja słucham kapel powstałych w latach 90-tych i wcześniej, bo te z pewnymi wyjątkami te z XXI nie przedstawiają nic wartościowego dlatego pisze o mizerii obecnych czasów. I jeszcze to brzmienie, byle głośniej, na sterydach żeby ukryć braki kompozycyjne i jakosciowe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, kingcrimson napisał(-a):

Tak i większość bardzo dobrze znam ( szczególnie polecam the afghan whigs i screaming tress). Ja słucham kapel powstałych w latach 90-tych i wcześniej, bo te z pewnymi wyjątkami te z XXI nie przedstawiają nic wartościowego dlatego pisze o mizerii obecnych czasów. I jeszcze to brzmienie, byle głośniej, na sterydach żeby ukryć braki kompozycyjne i jakosciowe. 

Chyba się nie do końca dobrze rozumiemy. Ja znam te wszystkie kapele bardzo dobrze. Miałem/mam płyty większości z nich, wszystkie lub przynajmniej część dyskografii. Pytam, czy TY się zgadzasz z takim wyborem najlepszych albumów grunge, czy może zrobiłbyś prywatnie inne zestawienie.  :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Chyba się nie do końca dobrze rozumiemy. Ja znam te wszystkie kapele bardzo dobrze. Miałem/mam płyty większości z nich, wszystkie lub przynajmniej część dyskografii. Pytam, czy TY się zgadzasz z takim wyborem najlepszych albumów grunge, czy może zrobiłbyś prywatnie inne zestawienie.  :) 

Na pewno nie umieściłbym "In utero" na pierwszym miejscu. Generalnie takie zestawienie to trudna sprawa, za dużo dobrych płyt i ja się nie podejmuje  :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, kingcrimson napisał(-a):

Na pewno nie umieściłbym "In utero" na pierwszym miejscu. Generalnie takie zestawienie to trudna sprawa, za dużo dobrych płyt i ja się nie podejmuje  :) 

Też mnie ten nr 1 mocno zdziwił. Dużo mniej zdziwiłoby mnie "Nevermind" albo "Bleach" nawet. Płyt świetnych opór, to prawda. Ja bym chyba "ciążył" w kierunku tej jednak:  ;) 

Podobno to idealny grunge dla... fana metalu. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie od rana leci nasza Bogini 🥰

Pierwszy utwór może być taką optymistyczną kwintesencją ludzkiego losu, by chwytać każdy dzień, i ten lepszy, i gorszy, który też jest życiem, ale ważne, żeby cię nie zdominował, bo po burzy zawsze zaświeci słońce:

Uparcie i skrycie
Och życie kocham Cię, kocham Cię, kocham Cię nad życie
W każdą pogodę
Potrafią dostrzec oczy moje młode, niebezpieczną twą urodę
Kocham Cię życie
Poznawać pragnę Cię, pragnę Cię, pragnę cię w zachwycie
Choć barwy ściemniasz
Wierzę w światełko, które rozprasza mrok
Wierzę w niezmienność nadziei, nadziei
W światełko na mierzei
Co drogę wskaże we mgle
Nie zdradzi mnie
Nie opuści mnie
A ja szepnę skrycie
Choć barwy ściemniasz
Choć tej wędrówki mi nie uprzyjemniasz, choć się marnie odwzajemniasz
Kocham Cię życie
Kiedy sen kończy się, kończy się, kończy się o świcie
A ja się rzucam
Z nadzieją nową na budzący się dzień
Chcę spotkać w tym dniu
Człowieka, co czuje jak ja
Chcę powierzyć mu
Powierzyć mu swój niepokój
Chcę w jego wzroku
Dojrzeć to światełko które sprawi, że on powie jak ja
Jak ja
Uparcie i skrycie
Jem jabłko winne
I myślę: "Ech Ty życie łez mych winne, nie zamienię Cię na inne"
Kocham Cię życie
Poznawać pragnę Cię pragnę Cię, pragnę Cię w zachwycie
I spotkać człowieka
Który tak życie kocha i tak jak ja
Nadzieję ma

20260201_083438.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pięć zespołów bym wybrał co bym chciał zobaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi