Henizz 1518 #11826 Posted Friday at 06:23 PM (edited) W dniu 13.05.2026 o 14:05, kingcrimson napisał(-a): Właśnie. Mick Jagger brzmi jak 35 latek, a przypominam jest rocznik 1943. Wygląda na to, że trzeba się z tym pogodzić, albo słuchać tylko starszych nagrań. Nie tylko z tego względu. Po co słuchać nowych nagrań skoro panowie od kilkudziesięciu lat grają mniej więcej to samo? Niczego nowego nikt się nie powinien spodziewać. W dniu 12.05.2026 o 16:10, kingcrimson napisał(-a): W deszczowy wtorek morfina wysokiej jakości. Super nośnik. W moim odtwarzaczu znakomity Levit w wybitnym w większej części repertuarze (bo nie wszystkie sonaty Ludwiga lubię). Kiedyś powiem o podejściu Beethovena do życia i swojej twórczości i Jego sile mimo wielu obiektywnych i subiektywnych trudności. I choć to częściowo kwestia pozamuzyczna to dzięki niej Beethoven jest u mnie drugim po Bachu. Edited Friday at 06:25 PM by Henizz 0 Share this post Link to post Share on other sites
Henizz 1518 #11827 Posted Friday at 07:12 PM Jedna literka i dwa światy. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 85202 #11828 Posted Friday at 07:36 PM 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
kingcrimson 21890 #11829 Posted Friday at 07:42 PM Godzinę temu, Henizz napisał(-a): Nie tylko z tego względu. Po co słuchać nowych nagrań skoro panowie od kilkudziesięciu lat grają mniej więcej to samo? Niczego nowego nikt się nie powinien spodziewać. Super nośnik. W moim odtwarzaczu znakomity Levit w wybitnym w większej części repertuarze (bo nie wszystkie sonaty Ludwiga lubię). Kiedyś powiem o podejściu Beethovena do życia i swojej twórczości i Jego sile mimo wielu obiektywnych i subiektywnych trudności. I choć to częściowo kwestia pozamuzyczna to dzięki niej Beethoven jest u mnie drugim po Bachu. Wielu artystów uważa, że raz na jakiś czas wypada wyruszyć w trasę koncertową z nową płytą. Często jest to materiał wymuszony i nie ma szans w zestawieniu z klasycznym repertuarem. Mam całkiem przyzwoitą kolekcję płyt CD i powinna się powiększać bo na pewno nie zrezygnuje z tego nośnika. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Henizz 1518 #11830 Posted Saturday at 10:50 AM Właśnie na Kulturze recital Garcii Garcii. Gra na Fazioli. Uwielbiam brzmienie Fazioli. 0 Share this post Link to post Share on other sites
floyd 3192 #11831 Posted Saturday at 11:33 AM Premiera ze Szczecina, słucham od wczorajszego poranka cały czas 0 Wiele się musi zmienić, aby wszystko zostało po staremu. Share this post Link to post Share on other sites
Henizz 1518 #11832 Posted Saturday at 06:17 PM Kiedy nie wiesz czego słuchać włącz Bacha. Zrób to też kiedy myślisz, że nie masz na Bacha siły. Magia zaczyna się od pierwszych taktów. Tylko zostaw klawesyn w spokoju. Bach też by zostawił gdyby dożył fortepianu. Tak myślę. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Henizz 1518 #11833 Posted Saturday at 09:12 PM (edited) Spośród kilku wykonań kompletu Mazurków, które posiadam (Poblocka, Olejniczak, Ashkenazy, Ohlsson, coś tam jeszcze) szczególnie cenię Fialkowską. Żałuję, że Mazurków nie nagrał Zimerman. Artysta Środka w najlepszym znaczeniu. Gdyby mi ktoś powiedział kiedyś, że moja kolekcja plyt CD obejmie Madonnę to szczerze uśmiałbym się. I oto proszę. Ładna składanka. Chociaż kolejna składanka znacznie lepsza. Edited Saturday at 09:43 PM by Henizz 1 Share this post Link to post Share on other sites
McIntosh 817 #11834 Posted 22 hours ago Dziś u mnie taka sytuacja... Jest to oryginalne, pierwsze amerykańskie wydanie z 1991 r. tak więc płytka ma już ponad 35 lat. 👍 2 Share this post Link to post Share on other sites
Henizz 1518 #11835 Posted 20 hours ago 1 godzinę temu, McIntosh napisał(-a): Dziś u mnie taka sytuacja... Jest to oryginalne, pierwsze amerykańskie wydanie z 1991 r. tak więc płytka ma już ponad 35 lat. 👍 Pierwszy odtwarzacz cd, Fonica, kupiłem w 1993r. Też mam płyty z 1ej poł. lat 90s. Oprócz niedoskonałości technicznych (wczesne cd brzmiały w mojej opinii "płytko") nic im nie dolega. Jestem fanem tego nośnika. 0 Share this post Link to post Share on other sites
satanic 17872 #11836 Posted 19 hours ago Jedziemy jak w latach 90. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 85202 #11837 Posted 19 hours ago 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
Anansi 3992 #11839 Posted 15 hours ago RambleOn.mp4 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 85202 #11840 Posted 3 hours ago 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites