PiotrX 1082 #5851 Napisano 26 Września 2020 3 godziny temu, fidelio napisał: Dziś tak 😉 Rafał, masz prywatny respirator, na pedały? To dzisiaj rany będą całowane, hi, hi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #5852 Napisano 26 Września 2020 19 minut temu, PiotrX napisał: Rafał, masz prywatny respirator, na pedały? To dzisiaj rany będą całowane, hi, hi A Ty tutaj nie śmieszkuj, tylko pokaż ryło 😎 *aktualne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23252 #5853 Napisano 26 Września 2020 51 minut temu, laryngoskop napisał: ja też. myślałem , że jesteś młodszy... Przepraszam że Cię zawiodłem 🤭 Pokaż jaki sam młodzieniaszek jesteś 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12096 #5854 Napisano 26 Września 2020 4 godziny temu, revolta4 napisał: Inaczej sobie Ciebie wyobrażałem. 🤔🤔🤔🤔🤔 tomaliusz Dokładnie, ja też 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #5855 Napisano 26 Września 2020 1 minutę temu, tomaliusz napisał: Przepraszam że Cię zawiodłem 🤭 Pokaż jaki sam młodzieniaszek jesteś 😉 Tomek spoko, wyglądasz na młodziaka 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #5856 Napisano 26 Września 2020 2 minuty temu, maritimeeng napisał: A Ty tutaj nie śmieszkuj, tylko pokaż ryło 😎 *aktualne Nie umalowana jestem Pawełku A tak na poważnie, nie mam aktualnego, będę miał na uwadze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12096 #5857 Napisano 26 Września 2020 Ja jakoś nie lubię sobie robić fotek, ale "w konspirze" może być 😜 3 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #5858 Napisano 26 Września 2020 57 minut temu, PiotrX napisał: Rafał, masz prywatny respirator, na pedały? To dzisiaj rany będą całowane, hi, hi No nie wiem 😜 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #5859 Napisano 26 Września 2020 W kimono z Ireną 😜 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #5860 Napisano 26 Września 2020 39 minut temu, maritimeeng napisał: A Ty tutaj nie śmieszkuj, tylko pokaż ryło 😎 *aktualne Najaktualniejsze Ja nie robię sobie zdjęć, w Pekinie na lotnisku zamknęli mnie w areszcie bo nie chciałem sfotografować się (wkurwili mnie kolejką do zdjęcia). 5 minut temu, maritimeeng napisał: W kimono z Ireną 😜 To gdzie Ty w końcu jesteś? 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #5861 Napisano 26 Września 2020 (edytowane) 11 minut temu, PiotrX napisał: Najaktualniejsze Ja nie robię sobie zdjęć, w Pekinie na lotnisku zamknęli mnie w areszcie bo nie chciałem sfotografować się (wkurwili mnie kolejką do zdjęcia). To gdzie Ty w końcu jesteś? Na burcie. Fota sprzed miesiąca z chaty... BTW: ale bydlę. Moj największy samochodowiec był klasy 2000. Ten to pewnie z 8000 albo więcej... Edytowane 26 Września 2020 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #5862 Napisano 26 Września 2020 11 minut temu, maritimeeng napisał: Na burcie. Fota sprzed miesiąca z chaty... BTW: ale bydlę. Moj największy samochodowiec był klasy 2000. Ten to pewnie z 8000 albo więcej... Ten to 9600, ale tak kalkulują pojemność że i tak nigdy tyle nie załadowałem, potem głupie pytania z biura. A mój największy to już wrzucałem fotkę z Sydney 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23252 #5863 Napisano 27 Września 2020 (edytowane) 🤭 Edytowane 27 Września 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #5864 Napisano 27 Września 2020 A przyznaj się, jeździcie tam tymi samochodami ??? Potem się odbiera i ma 17 km.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #5865 Napisano 27 Września 2020 12 minut temu, mandaryn44 napisał: A przyznaj się, jeździcie tam tymi samochodami ??? Potem się odbiera i ma 17 km.... Nowymi nigdy nie jeździłem, załoga też nie. Lepsze modele (Bentleye, RR, czy Maybachy) są pod specjalnym nadzorem, tzn. jak byłem ChOff to od nich kluczyki były u mnie, reszta bandy ma kluczyki w stacyjce. Używanymi często i gęsto jeździłem (tylko ja, w końcu odpowiadałem za nie), najlepsze są Mietki 8, albo 12, można na małej powierzchni fajnie poszaleć Co do ilości km w nowych to nie ma co się dziwić, place z samochodami są czasem kilka km od statku i często kilkukrotnie przechodzą przez różne porty, a każdy za/wyładunek nabija kilometry. Do polski nie docierają bezpośrednio, jest zawsze minimum jeden port przeładunkowy, duży dowozi do huba, mniejsze rozwożą, rzadko zdarza się że duży dotrze do nas. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #5866 Napisano 27 Września 2020 A jak wygląda załadunek ? Ilu kierowców wprowadza auta i potem odjeżdżają busami czy jakoś inaczej ? Te auta są jakoś unieruchamianie czy tylko na biegu i na ręcznym? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #5867 Napisano 27 Września 2020 (edytowane) 17 minut temu, mandaryn44 napisał: A jak wygląda załadunek ? Ilu kierowców wprowadza auta i potem odjeżdżają busami czy jakoś inaczej ? Te auta są jakoś unieruchamianie czy tylko na biegu i na ręcznym? Ilość ludzi przy załadunku zależy od mocy przerobowych portu/chęci/specjalizacji portu, w Japonii np. trwa to 8h, a w Acapulco przy tej samej ilości to już 3-4 dni Tak jak napisałeś kierowcy zabierani są busami, drugi zestaw ludzi mocuje samochody na 4 pasy, mocowanie dla wprawnych trwa kilkanaście sekund. Często i gęsto zdarzają się śmieszne sytuacje, że załadują za dużo, albo za mało, a w papierach niby wszystko się zgadza A nie śmieszne sytuacje to jak w sztormie jeden się wyzwoli z niewoli (pęknie pas mocujący), masakra..... Edytowane 27 Września 2020 przez PiotrX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #5868 Napisano 29 Września 2020 Pasy ??? U mnie jesienią/zimą łańcuchami chłopaki łapią. 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 874 #5869 Napisano 29 Września 2020 Kiedyś był dokument na fokusie albo galileo jak wygląda załadunek samochodów na statek. Ci kierowcy jeżdżą tymi autami dosłownie jak roboty. Mniej więcej wygląda to tak 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #5870 Napisano 29 Września 2020 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 874 #5871 Napisano 29 Września 2020 W dniu 27.09.2020 o 14:26, PiotrX napisał: Często i gęsto zdarzają się śmieszne sytuacje, że załadują za dużo, albo za mało, a w papierach niby wszystko się zgadza A nie śmieszne sytuacje to jak w sztormie jeden się wyzwoli z niewoli (pęknie pas mocujący), masakra..... ??? 1 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #5872 Napisano 29 Września 2020 To są te co zostały .... Reszta uczy się nurkować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #5873 Napisano 29 Września 2020 40 minut temu, Kosma napisał: Pasy ??? U mnie jesienią/zimą łańcuchami chłopaki łapią. Kolego, mówiliśmy o samochodach, nie wprowadzaj ludzi w błąd, samochody - pasy. Ciężkie sztuki pasy (SWL20T), albo łańcuchy, wszystko zależy co jest do zasztauowania. Widać że nie wiesz o czym mówisz, na zdjęciu pokazujesz naczepę na Ro-Ro, które oczywiście mocuje się łańcuchami, samochodów nie mocuje się na łańcuchy!!! Dyskusja rozpoczęła się od typowych samochodowców czyli PCC, można też dorzucić do dyskusji PCTC. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2977 #5874 Napisano 29 Września 2020 I smoki. Te też czasem się zakuwa, ale łańcuchy muszą być magiczne, żeby ich nie przepaliły chuchnięciem 3 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #5875 Napisano 29 Września 2020 46 minut temu, souls_hunter napisał: ??? Tak to jest jak przewozi się na klapach, bez odpowiedniego zabezpieczenia. Z tego co zauważyłem, to zalaszowali je na sznurki, przy takiej pogodzie nie ma co się dziwić. 4 minuty temu, tarant napisał: I smoki. Te też czasem się zakuwa, ale łańcuchy muszą być magiczne, żeby ich nie przepaliły chuchnięciem Mój najcięższy "SMOK" miał 400 TON (transformator) Bremerhaven - Filadelfia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach