Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Paweł Jankowski

Chronos-Art

Rekomendowane odpowiedzi

Zapowiada się konkretnie :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby się udało!

Mnie jednak zaintrygował motyw z początku wątku - kwestia open heart, czy w razie sukcesu pierwszej partii można wziąć pod uwagę taki model - b. mi się takie podobają. Najlepiej nie w kształcie koła tylko w jakimś innym, może jakiś własny wzór.. Np. kształt nawiązujący do kształtu logo. To mogłoby być elementem utrwalającym własne wzornictwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł - z takim parkiem maszynowym i umiejętnościami wraz z zaangażowaniem, wróżę Twojej firmie sukces - jestem pod dużym wrażeniem tego co pokazałeś.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie Dzięki nie jest to łatwe ale małymi kroczkami do przodu dziwi mnie nikłe zainteresowanie tematem Chciałbym poznać opinie i uwagi co do wyglądu i formy mojej pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglad tarczy zupelnie nie w moim guscie,ale co do precyzji wykonania to nie mozna miec nic do zarzucenia.Ja bym widzial klasyka z tym mechanizmem- biala tarcza z niebieskimi indeksami :rolleyes:

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tarcza - bardzo pozytywne zaskoczenie, ot tyle :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będą też tarcze z porcelany widoczne próby powyżej jest wykonywany moduł z fazami księżyca i kalendarza oraz widoczny regulator są to moduły wykonane własnoręcznie i własnego pomysłu chyba pierwsze w Polsce Będziemy pierwszą w Polsce firmo produkującą własny moduł tak mi się wydaje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że nikłe jak piszesz zainteresowanie tematem, bierze się z tego, iż mało osób rozumie, że to co robisz to jest pewien przełom, i jesteś pionierem w tej dziedzinie zegarmistrzostwa w Polsce. Własny działający moduł to jest poważna sprawa ;) podobnie próby z porcelaną - keep it :D

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie Pawle, doskonale wiesz Artyści nie potrzebują fałszywych oklasków, rób swoje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi o oklaski tylko o merytoryczną dyskusje poruszam się po trudnym terenie i każda uwaga i porada była by przydatna i bez Pana ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno powiedzieć i zrozumieć dlaczego ludziom podoba się to a tamto nie. Czy kierują się odczuciami, czy też snobizmem,

innym razem odwagą lub tchórzostwem. Uwierz mi, z niecierpliwością i nadzieją wielu tu zaglądających śledzi Twoje poczynania.

Jestem przekonany, że to ma być Twoja wizja, Twoje dzieło, Twoje dziecko. Ty już masz to w głowie, puść hamulce .......................

Pozdrawiam DarekK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale każdy może czasami błądzić i zapędzić się w kozi róg Ja już błądzę czwarty rok ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł - uważam, że porcelana to jest właściwy krok w poszukiwaniu własnej tożsamości... wszak firm stosujących takie rozwiązanie w zegarkach naręcznych jest baaardzo mało.

+1

aha, moja SUBIEKTYWNA opinia jest taka, że jak masz drukować poucinane indeksy to lepiej je w ogóle pominąć. nienawidzę poucinanych cyferek ;) !

ps. potrójny świetny!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widoczna tarcz na to tylko próby z matrycami i głębokością wycięcia pod małe tarcze. Tarcz na gotowa będzie złocona i rodowana i oczywiście miała wszystkie indeksy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawle...

Im więcej konkretów pokażesz, tym większa będzie dyskusja....

Wklejaj na bierząco kolejne fazy, opisuj...pokaż wizualizację zegarka, logo...im więcej finalnych rzeczy pokarzesz, tym lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie ładują mi się wszystkie zdjęcia ale to co widać napawa mnie bardzo dużym optymizmem. Pewnie nie napiszę nic merytorycznego a tylko, że bardzo mi się podoba a o regulatorze marzę od dawna. Myślę, że porcelanowa tarcza to słuszny kierunek. Nie widzę nigdzie wymiarów ale skoro bazą jest Unitas to pewnie 42-43mm i również uważam to za kierunek słuszny. Trio jak na razie mnie nie przekonuje ale może prototyp będzie wyglądał bardzo dobrze. Trzymam kciuki z całej siły i życzę powodzenia ; będę z niecierpliwością i wypiekami na twarzy przeglądał ten wątek.

xxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzadko zaglądam na KMZiZ ale to co zobaczyłem tu w tym wątku, dokonania Pawła, to jest dla mnie sama esencja tego czego szukam forach zegarkowych. Jestem w szoku. Widziałem ten wątek dawno i zapowiadało się dobrze ale ten regulator mnie rozwalił. Wspaniały! Gdzieś na tz-uk widziałem przerobiony 6498 na regulatora ale tamten wyglądał siermiężnie. To jest sztuka.

Paweł, tak trzymaj! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł - nie trzeba być chyba geniuszem IT, by wiedzieć, jakiej wielkości zdjęcia się wkleja.

Czy możesz proszę skasować te zdjęcia i wkleić na nowo - ale MNIEJSZE!!!!

Przecież się nie ładują. Łączę się przez iPlusa, tak na marginesie....

POzdrawiam

Iko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.