Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Paweł Jankowski

Chronos-Art

Rekomendowane odpowiedzi

Ale czad :) Moim zdaniem super. I zegarki staną się jeszcze bardziej niepowtarzalne. Podejrzewam, że nie ma firmy na świecie wykorzystującej krzemień do tarcz zegarkowych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ujdzie...

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizerunkowo to może być korzystne uzupełnienie oferty. Pewnie zbyt nie będzie duży, ale domyślam się, że C. Łutowicz wziąłby na siebie cześć dystrybucji i zegarki byłyby sprzedawane razem z jego biżuterią (i marżą :D ). Mogą Cartier, Bucherer - mogą i Jankowski&Łutowicz!

W każdym razie miło patrzeć, że Chronos-Art stale się rozwija. Oby tak dalej!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie 

Przy współpracy ze znanym artystą i mistrzem  złotnictwa  Cezaryn Łutowiczem który w 1972r wprowadził krzemień pasiasty do polskiej,jak i światowej biżuterii powstaje coś takiego 

Jest to kamień rzadszy od diamentu i występuje tylko w jednym miejscu na świecie - W Ziemi Sandomierskiej 

Więcej na stronie www.krzemień-sandomierz.pl

j9o9.jpg

Uploaded with ImageShack.us

kn4d.jpg

Uploaded with ImageShack.usstuk.jpg

mxja.jpg

Uploaded with ImageShack.uslwmm.jpg

Uploaded with ImageShack.us8d31.jpg

Pozdrawiam 

Cholercia, ale mi się podoba :) gdzie należy się zgłosić po niego ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda bajecznie. Normalnie rodzimy MB&F ;).

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Widziałem krzemień pasiasty na czerwcowych targach biżuterii w Krakowie. Na żywo robi dużo lepsze wrażenie, niż na zdjęciach.

Niebieskie wskazówki i tarcza z tego krzemienia z niebieskimi punktowymi wypukłymi indeksami - i może być z tego całkiem fajny męski biżuteryjny zegarek. A gdyby do tego doszła jeszcze wersja w małej kopercie np. 33 mm, no to byłby małżenski komplecik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten drugi werk istnieje już fizycznie ? Jakieś "rozbierane" zdjęcia ? :) Myślałem, że werki z bębnem wyrównawczym już praktycznie wymarły...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż więcej można napisać poza gratulacjami i uznaniem dla kunsztu. Śledzę poczynania od pewnego czasu i tylko buźkę otwieram z podziwu. Sztuka i profesjonalizm same się bronią. 

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm oczywiście istnieje i jest w fazie testów jutro zrobię kilka fotek a wymarł  bo nie jest go łatwo wykonać 

Pozdrawiam  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fantastyczny pomysł .U Pana Łutowicza w galerii/sklepie/ ,byłem trzy tygodnie temu .Prawdziwy pasjonat ,opowiadał jak za polskiej prezydentury UE rozdawał gadżety i drobne upominki z krzemienia pasiastego .Spędziłam w galerii z żoną z 20 min. ,co oczywiście skończyło się to kupnem ślicznego pierścionka . Żona uwielbia k.pasiasty ,ma tego trochę , więc jakby było coś dla facetów ,to z chęcią się piszę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przerwa wakacyjna czy co ? :) Proszę o jakieś nowe zdjęcia .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Paweł tourbillon konstruuje ;).

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja bardzo chętnie ponudzę się oglądając Twoje projekty .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dalej, nie daj się prosić :) . Przywracasz wiarę, że i u nas można coś wyjątkowego stworzyć.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To najlepszy temat na forum jakikolwiek istniał bo jak feniks odradza piękno POLSKIEJ sztuki w nowym wymiarze i czasie.

Najlepsze zegarki bo robione z pasją i kunsztem więc z mojej skromnej strony pozdrawiam i chylę nisko czoła.

Marzy mi się zegarek od Pan z moim avatarem. Napisze pw o ile odwaga mi pozwoli na większy wydatek. Impresja Tom GTP

edycja:

Paweł Jak tam prace nad Pilotem ? Czekamy na zdjęcia które z pewnością nie zanudzają ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Paweł tourbillon konstruuje ;).

Kilka stron temu już było... ;-)

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i będzie kolejny szczęśliwy posiadacz Deja vu :) Który to nr seryjny? Jeszcze przed 10?

No i gratuluje że udało się z fusee.

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.