Jakubartoszewski 5 #951 Napisano 23 Maja 2018 1 szt. Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
initial 1 #952 Napisano 23 Maja 2018 (edytowane) Trochę Alpinist. Edytowane 23 Maja 2018 przez initial 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GUAPO 10 #953 Napisano 23 Maja 2018 (edytowane) Panowie czy skx 171 jest gdzies jeszcze do kupienia jako nówka? I jak sie kształtowały lub kształtuja ewentualnie ceny tego modelu w stosunku do 007/009. czytałem sobie dzis ten temat od końca do pocztku i w starszych wpisach trafiłem na fotki i info o 171 i zaczął po głowie chodzic, chociaż zastanawiam się, czy przy 007 i monsterze w stadzie, to nie byłby juz przesyt i troche masło maslane - wszak niektórzy pisza, ze 171 to taki troche mix 007 i potworka. Edytowane 23 Maja 2018 przez GUAPO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #954 Napisano 23 Maja 2018 Witam serdecznie. Ile muszę liczyć za nowego SKX z bransą? Tak, żebym wiedział, że nie przepłacam. Drugie pytanie to: czy ma sens kupowanie SKX jeżeli chce wymienić bezel, tarczę, wskazówki i szkło? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcus1212 0 #955 Napisano 25 Maja 2018 @up, zależy gdzie chcesz kupić, ja ostatnio kupiłem nowego za 650 zł SKX007. https://zapodaj.net/cdcab2a64b552.jpg.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #956 Napisano 26 Maja 2018 Trochę Alpinist. Dobry mod , ale co on ma wspólnego z alpinistem ? 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #957 Napisano 26 Maja 2018 Dobry mod , ale co on ma wspólnego z alpinistem ?Może chodzi o mechanizm? Na razie nic innego do głowy mi nie przychodzi... ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #958 Napisano 26 Maja 2018 Może chodzi o mechanizm? Na razie nic innego do głowy mi nie przychodzi... ;-)Jeżeli patrzylibyśmy przez pryzmat mechanizmu to podobieństwo by było do wielu modeli. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #959 Napisano 26 Maja 2018 Jeżeli patrzylibyśmy przez pryzmat mechanizmu to podobieństwo by było do wielu modeli.Cóż, właśnie przyglądam się swojemu Alpinistowi i muszę powiedzieć, że ...podobieństwo nie jest uderzające ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
surovy77 5253 #960 Napisano 26 Maja 2018 Może kolega Alpinę miał na myśli. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #961 Napisano 26 Maja 2018 (edytowane) Może kolega Alpinę miał na myśli.Faktycznie, w tym przypadku bliżej do Seastronga niż Alpinista ;-) Edytowane 26 Maja 2018 przez fidelio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #962 Napisano 26 Maja 2018 Cóż, właśnie przyglądam się swojemu Alpinistowi i muszę powiedzieć, że ...podobieństwo nie jest uderzające ;-)Oglądałeś mechanizm 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16040 #963 Napisano 26 Maja 2018 (edytowane) Nie poznajecie tarczy? To SARB059 - Alpinist, który dzieli kopertę z SKX'em Dla przypomnienia: https://thespringbar.com/blogs/guides/the-ultimate-seiko-alpinist-collectors-guide Edytowane 26 Maja 2018 przez dodge66 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #964 Napisano 26 Maja 2018 Ciemność widzę... ;-)Oglądałeś mechanizm To zewnętrzne oczywiście ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16040 #965 Napisano 26 Maja 2018 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #966 Napisano 26 Maja 2018 Szczuje Kolega tymi zdjęciami ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16040 #967 Napisano 26 Maja 2018 Żebyś go w końcu wypróbował 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #968 Napisano 26 Maja 2018 Na 7s26 Seiko już miałem, ale nie to... Nie tak dawno było bliski kupna 009, ale się powstrzymałem... Przez takie zdjęcia jest mi jednak coraz trudniej :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
surovy77 5253 #969 Napisano 26 Maja 2018 Zdjęcia mistrzowskie.Ma kolega talent. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GUAPO 10 #970 Napisano 27 Maja 2018 (edytowane) fidelio, zaufaj kolegom, zrób sobie sam przysługę i kup w końcu skx . Zastanów sie tylko nad wyborem wersji kolorystycznej, diver'a z niebieska tarcza już masz. No i nie ma co ukrywać, że tarcza w Twoim jest ciekawsza, z tego co pamietam masz wersje sunray. Z drugiej strony 009 daje kolorystyke pepsi, co swietnie sią komponuje z trójkolorowymi paskami nato. Ja zaczałem od 009, a kilka dni temu zamówiłem 007. Jakbyś chciał 007 to masz jeszcze je w super cenie na www.eglobalcentral.pl . Niestety nie ma juz 009, a jeszcze pare dni temu były. Guma nie zrobi Ci różnicy, bo Ty paskowy wybitnie jesteś, wiec i tak się na coś przesiądziesz zaraz, a fabrycznego jubilee i tak być nie nosił, więc nie ma czego żałować. Bardzo "wdzięczny" jest to zegarek, rzeczywiście ma w sobie "to coś" zwłaszcza dla "nosiciela", może mniej dla otoczenia, chociaz na ciekawym nato na pewno zwróci uwage nie jednej osoby. O fenomenie tego zegarka warto przekonać sie osobiśce, wtedy zrozumiesz skad cały ten "hype" nad nim. Mnie daje wiele więcej satysfakcji z noszenia i przyjemności niż sporo droższych zegarków. No i stosunek ceny, do tego co oferuje jest nie do przebicia. No i było nie było - masz "grande complication" day - date . Zatem - bierz, póki jeszcze są we w miare normalnej cenie. Edytowane 27 Maja 2018 przez GUAPO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #971 Napisano 27 Maja 2018 007 spoko, 009 lipa, ale ja nie jestem pepsilubny. Na zdjęciach słodziak na żywo łee, ale sprzedałem kumplowi i jest zachwycony.. co kto lubi. Ps. Niecały rok temu podarowany ojcu ze zdaniem "nie patyczkuj się z nim, ma być noszony". Przeżył kilka spawań migiem, kilka cięć szlifierką kątową i obecnie wygląda tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #972 Napisano 27 Maja 2018 Na Twoich zdjęciach nawet zegarek, który byłby po zderzeniu pociągiem pewnie wyglądałby jak nowy :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #973 Napisano 27 Maja 2018 fidelio, zaufaj kolegom, zrób sobie sam przysługę i kup w końcu skx . Zastanów sie tylko nad wyborem wersji kolorystycznej, diver'a z niebieska tarcza już masz. No i nie ma co ukrywać, że tarcza w Twoim jest ciekawsza, z tego co pamietam masz wersje sunray. Z drugiej strony 009 daje kolorystyke pepsi, co swietnie sią komponuje z trójkolorowymi paskami nato. Ja zaczałem od 009, a kilka dni temu zamówiłem 007. Jakbyś chciał 007 to masz jeszcze je w super cenie na www.eglobalcentral.pl . Niestety nie ma juz 009, a jeszcze pare dni temu były. Guma nie zrobi Ci różnicy, bo Ty paskowy wybitnie jesteś, wiec i tak się na coś przesiądziesz zaraz, a fabrycznego jubilee i tak być nie nosił, więc nie ma czego żałować. Bardzo "wdzięczny" jest to zegarek, rzeczywiście ma w sobie "to coś" zwłaszcza dla "nosiciela", może mniej dla otoczenia, chociaz na ciekawym nato na pewno zwróci uwage nie jednej osoby. O fenomenie tego zegarka warto przekonać sie osobiśce, wtedy zrozumiesz skad cały ten "hype" nad nim. Mnie daje wiele więcej satysfakcji z noszenia i przyjemności niż sporo droższych zegarków. No i stosunek ceny, do tego co oferuje jest nie do przebicia. No i było nie było - masz "grande complication" day - date . Zatem - bierz, póki jeszcze są we w miare normalnej cenie.Problem jest też tego rodzaju, że mam dwa divery, a noszę je tak często, że w przypadku zakupu kolejnego musiałbym się jakiegoś pozbyć, a to nie jest takie łatwe, bo oba bardzo mi się podobają ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GUAPO 10 #974 Napisano 27 Maja 2018 (edytowane) Armidę miałem przyjemnośc widziec na własne oczy, a drugi to jaki? a tam ... od razu "musiałbym sie jakiegos pozbyć" - jeden wiecej do rotacji Edytowane 27 Maja 2018 przez GUAPO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16040 #975 Napisano 27 Maja 2018 Zdjęcia mistrzowskie.Ma kolega talent. Dzięki To fakt, na zdjęciach Denvera nawet styrany zegarek wygląda atrakcyjnie Problem jest też tego rodzaju, że mam dwa divery, a noszę je tak często, że w przypadku zakupu kolejnego musiałbym się jakiegoś pozbyć, a to nie jest takie łatwe, bo oba bardzo mi się podobają ;-) Zegarków nigdy za dużo, szczególnie diverów Tak jak wspomniał GUAPO, naprawdę warto wypróbować SKX'a - prawdziwy, kultowy toolwatch i klasyka gatunku 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach