kornel91 84556 #1601 Napisano 23 Lutego W dniu 19.02.2025 o 22:35, tommly napisał(-a): Kurde, aż swoje z archiwum "wyciągłem" 🤣 Gdyby ceny za nowe były takie jak za te ogryzki z ŁoElXa, to bym brał, a tak myślę poważnie czy nie kupić nowych majtek NY0140. Wstyd się przyznać ale nie miałem żadnego Seiko. Tomek patrzę, że majty kosztują 1,6k to po tyle chodzą skx🙄 Pamiętam jak nowe były po 700-800zl. A w tej 5 jest podobna koperta?? Skx ma mineralne szkło?? https://www.timestore.pl/ssk005k1?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAq-u9BhCjARIsANLj-s1WgLoz7UlhlyRABnuBNDAXTa_Yr7NlSkBG911Fbcs3LJNzZgfyz5saAl8KEALw_wcB Chodzi mi po głowie pomarańczowy zegarek od dłuższego czasu 😀 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11510 #1602 Napisano 23 Lutego Wstyd się przyznać ale nie miałem żadnego Seiko. Tomek patrzę, że majty kosztują 1,6k to po tyle chodzą skx Pamiętam jak nowe były po 700-800zl. A w tej 5 jest podobna koperta?? Skx ma mineralne szkło?? https://www.timestore.pl/ssk005k1?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAq-u9BhCjARIsANLj-s1WgLoz7UlhlyRABnuBNDAXTa_Yr7NlSkBG911Fbcs3LJNzZgfyz5saAl8KEALw_wcB Chodzi mi po głowie pomarańczowy zegarek od dłuższego czasu Skx ma mineralne szkło i brak stop sekundy W tym cały urok i w bransolecie w sumie też. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14487 #1603 Napisano 23 Lutego 1 godzinę temu, kornel91 napisał(-a): Wstyd się przyznać ale nie miałem żadnego Seiko. Tomek patrzę, że majty kosztują 1,6k to po tyle chodzą skx🙄 Pamiętam jak nowe były po 700-800zl. A w tej 5 jest podobna koperta?? Skx ma mineralne szkło?? https://www.timestore.pl/ssk005k1?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAq-u9BhCjARIsANLj-s1WgLoz7UlhlyRABnuBNDAXTa_Yr7NlSkBG911Fbcs3LJNzZgfyz5saAl8KEALw_wcB Chodzi mi po głowie pomarańczowy zegarek od dłuższego czasu 😀 Marcin ale nie taki pomarańczowy . Lepiej już … Albo 3 seki szukaj jak mówiłeś sumo pomarańczowe , 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84556 #1604 Napisano 24 Lutego 6 godzin temu, revolta4 napisał(-a): Marcin ale nie taki pomarańczowy . Lepiej już … Albo 3 seki szukaj jak mówiłeś sumo pomarańczowe , Jacek póki co plany tylko 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1605 Napisano 24 Lutego 5KX to już nie diver, tylko looks like diver. Szukałbym prawdziwego SKX, albo brać majtka. 4 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41420 #1606 Napisano 24 Lutego W dniu 23.02.2025 o 21:54, kornel91 napisał(-a): Wstyd się przyznać ale nie miałem żadnego Seiko. Marcin nie naprawiłeś jeszcze tego błędu ❓️ Jak to możliwe ❓️ A tak serio. 5KX to nie dla ciebie. Znajdź coś większego. 9 godzin temu, Sol napisał(-a): Szukałbym prawdziwego SKX, albo brać majtka. Majty, pomimo identycznego (na papierze) rozmiaru jak SKX sprawia wrażenie mniejszego. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adventure 600 #1607 Napisano 25 Lutego 22 godziny temu, Dorian06 napisał(-a): Majty, pomimo identycznego (na papierze) rozmiaru jak SKX sprawia wrażenie mniejszego. Bo mają duuużo mniejszą tarczę. I w ten sposób Orient Mako, który jest mniejszy, wygląda na większy. Chociaż Mako to na większy od SKX-a wygląda też 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 69005 #1608 Napisano 26 Lutego 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11510 #1609 Napisano 26 Lutego Nie ma ktoś na zbyciu jakiejś porządnej bransolety jubilee do SKX'a? Albo chociaż pełne end-linki? Myślałem, że bransoleta którą mam zachomikowaną będzie pasowała, a tu lipa, endlinki są chyba do Citka, a nie do Seiko 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur74 51920 #1610 Napisano 28 Lutego 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81094 #1611 Napisano 1 Marca 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4335 #1612 Napisano 3 Marca Siedze sobie i myśle "a może bym wrócił do starego i poczciwego SKX007" To wchodze na forum i przekopuje wątek od września 2024 i z każdą stroną moje zdziwienie rośnie...co tu się stało, że nagle ten klasyk jest poszukiwany przez kilkanaście, mam wrażenie, osób??? No to kupie też w wersji na bransolecie 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41420 #1613 Napisano 3 Marca Bo to świetny zegarek. 2 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27069 #1614 Napisano 4 Marca Ludzie!!! Chyba zwariowałem!!! Dopiero niedawno puściłem SKX-a w dobre ręce, a już moje rączki zaczęły mnie swędzieć i kliknął się kolejny. Sam nie wiem jak to się stało Tym razem będzie wersja "J". Nówka, nie śmigany, chociaż bardziej właściwym określeniem na nowego SKX-a jest chyba NOS. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobo82 3242 #1615 Napisano 4 Marca (edytowane) Edytowane 15 Czerwca przez lobo82 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 69005 #1616 Napisano 5 Marca 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 69005 #1617 Napisano 5 Marca I jeszcze przy zachodzie 🌘 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur74 51920 #1618 Napisano 8 Marca 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27069 #1619 Napisano 10 Marca No i wylądował z Singapuru, tak więc po bardzo krótkiej przerwie powracam z kolejnym SKX-em. Wiem, że trudno w to uwierzyć, ale w tym egzemplarzu centruje bezel, wewnętrzny ring, indeksy i nawet wskazówki o pełnej godzinie. W dodatku chodzi nieźle, tak to wstępnie wygląda. Na szczęście dzień tygodnia i data nie są idealnie w równej linii, bo gdyby tak było to pomyślałbym, że nabyłem podróbkę Nowy i nieużywany, tym razem dostaje dożywocie. O cenę nie pytajcie, bo wiadomo, że obecne ceny nowych są z doopy, oczywiście plus opłaty celne. Nie jest to jednak w stanie przysłonić plusów tego zegarka, dlatego uważam, że ta sztuka była warta każdej wydanej złotówki👍 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 69005 #1620 Napisano 10 Marca 11 minut temu, Mirosuaw napisał(-a): No i wylądował z Singapuru, tak więc po bardzo krótkiej przerwie powracam z kolejnym SKX-em. Wiem, że trudno w to uwierzyć, ale w tym egzemplarzu centruje bezel, wewnętrzny ring, indeksy i nawet wskazówki o pełnej godzinie. W dodatku chodzi nieźle, tak to wstępnie wygląda. Na szczęście dzień tygodnia i data nie są idealnie w równej linii, bo gdyby tak było to pomyślałbym, że nabyłem podróbkę Nowy i nieużywany, tym razem dostaje dożywocie. O cenę nie pytajcie, bo wiadomo, że obecne ceny nowych są z doopy, oczywiście plus opłaty celne. Nie jest to jednak w stanie przysłonić plusów tego zegarka, dlatego uważam, że ta sztuka była warta każdej wydanej złotówki👍 Gratulacje i niech już ten zostanie 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41420 #1621 Napisano 10 Marca 6 godzin temu, Mirosuaw napisał(-a): No i wylądował z Singapuru, tak więc po bardzo krótkiej przerwie powracam z kolejnym SKX-em. Wiem, że trudno w to uwierzyć, ale w tym egzemplarzu centruje bezel, wewnętrzny ring, indeksy i nawet wskazówki o pełnej godzinie. W dodatku chodzi nieźle, tak to wstępnie wygląda. Na szczęście dzień tygodnia i data nie są idealnie w równej linii, bo gdyby tak było to pomyślałbym, że nabyłem podróbkę Nowy i nieużywany, tym razem dostaje dożywocie. O cenę nie pytajcie, bo wiadomo, że obecne ceny nowych są z doopy, oczywiście plus opłaty celne. Nie jest to jednak w stanie przysłonić plusów tego zegarka, dlatego uważam, że ta sztuka była warta każdej wydanej złotówki👍 Gratuluję. Dobra zmiana. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1622 Napisano 11 Marca A mnie ciekawi ile taki NOS teraz stoi 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27069 #1623 Napisano 11 Marca 2 godziny temu, Sol napisał(-a): A mnie ciekawi ile taki NOS teraz stoi A o tak o: https://www.creationwatches.com/products/seiko-mens-watches-208/seiko-automatic-divers-200m-made-in-japan-skx009-skx009j1-skx009j-mens-watch-1452.html?currency=USD Pozostawiam do indywidualnej oceny czy to chora cena, czy po prostu aktualna rynkowa. Dodam tylko, że w jednej z recenzji sklepu przeczytałem, że klient poprosił o wybranie takiego egzemplarza, w którym wszystko centruje i dostał taki egzemplarz. Poprosiłem o to samo, odpisali, że postarają się i też dostałem egzemplarz, w którym wszystko centruje. Dlatego powtórzę się, że nie żałuję ani jednej wydanej na niego złotówki. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur74 51920 #1624 Napisano 12 Marca 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 69005 #1625 Napisano 12 Marca 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach