Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Projekt tarczy dla zegarka klubowego

Rekomendowane odpowiedzi

A może byście sobie Panowie strzelili taki projekt: limitacja 60 sztuk(godzina ma 60 minut), z tego co widzimy Stowa ma naniesione na tarczy indeksy minutowe- każdy z 60 zegarków edycji mógłby mieć w jakiś sposób zmodyfikowany indeks minutowy odpowiadający numerowi zarezerwowanemu przez konkretną osobę z puli 60 zegarków. Podejrzewam, że nie wystarczyłoby zmienić jego koloru, trzeba by pokusić się o większą inwencję, jego wydłużenie, ew. konkretne oznaczenie liczbowe. Nie wydaje mi się, żeby miało to wpływ na czytelność zegarka, który oprócz funkcji utylitarnej, ma również funkcję sentymentalną i wartość kolekcjonerską. Do tego zmienione wskazówki, logo na deklu.

Nie wiem jak z ceną w takim przypadku- zapewne by wzrosła, bo każdy zegarek to inna tarcza...ale za to każdy miałby coś unikatowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Cena pewnie 2x. Każda tarcza musiałaby być osobno zaprojektowana i wykonana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to właśnie mogłoby być bolesne finansowo, acz ciekawe przedsięwzięcie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

No to już IMHO lepiej osobny numerek na wahniku. Pewnie wyszłoby tyle samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad

Proszę o nie komentowanie projektów, niech każdy zgłasza sobie co chce, nawet ze świętym mikołajem na tarczy. Za kilka dni zrobi się ankietę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mathu- jeśli chodzi o wahnik tak można by było zrobić w przypadku Reverso :( Tarcze fajnie by wyglądały na jakimś zlocie klubowym, nikt by swojego zegara nie zgubił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-24507-0-78747100-1331249635.jpg

post-24507-0-91543300-1331249633.jpg

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może byście sobie Panowie strzelili taki projekt: limitacja 60 sztuk(godzina ma 60 minut), z tego co widzimy Stowa ma naniesione na tarczy indeksy minutowe- każdy z 60 zegarków edycji mógłby mieć w jakiś sposób zmodyfikowany ...

Zejdźmy na ziemię, koszt 60 indywidualnych tarcz będzie niewspółmierny do efektu. Wykonany profesjonalnie -będzie bardzo drogi a modyfikowany amatorsko - raczej nie będzie miał wartości i jakości.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi deklami jest tak, że obecnie raczej ludzie wolą przeszklone.

Pełne dekle są przepiękne - jeśli mają piękny grawer.

Nasze logo nie bardzo nadaje się na porywający dekiel - to raz. Dwa - porywający dekiel z pięknym atrystycznym grawerem będzie kosztował spokojnie tyle co obecnie cały zegarek.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi deklami jest tak, że obecnie raczej ludzie wolą przeszklone.

Pełne dekle są przepiękne - jeśli mają piękny grawer.

Nasze logo nie bardzo nadaje się na porywający dekiel - to raz. Dwa - porywający dekiel z pięknym atrystycznym grawerem będzie kosztował spokojnie tyle co obecnie cały zegarek.

To dekiel zostawmy przeszklony i wkoło dajmy angielską nazwę klubu i numer i już.

EDIT: Uważam, że komentowanie projektów sporo wnosi i powinno być i bogate i merytoryczne.

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafik ze mnie żaden ale o to mi mniej więcej chodziło kilka postów wyżej :(

stowa.jpg

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam prośbę, czy któryś z kollegów którzy proponują wzory mógł by zrobić tarczę w kolorze ciemnym. Cały czas bazujemy - no jeden wyjątek - na kolorze kremowym a jakos słabo ni się to widzi. Nie wiem co to za kolor/rodzaj tarczy ale IWC ma takie czarne ale opalizsujące w zależności od oświetlenia na granatowo/brązowo itp.... Białe indeksy z białym logo na godzinie 12. Sam tego nie zrobie bo mam problemy w nakreśleniem linii prostej przy linijce :(:):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam prośbę, czy któryś z kollegów którzy proponują wzory mógł by zrobić tarczę w kolorze ciemnym. Cały czas bazujemy - no jeden wyjątek - na kolorze kremowym a jakos słabo ni się to widzi. Nie wiem co to za kolor/rodzaj tarczy ale IWC ma takie czarne ale opalizsujące w zależności od oświetlenia na granatowo/brązowo itp.... Białe indeksy z białym logo na godzinie 12. Sam tego nie zrobie bo mam problemy w nakreśleniem linii prostej przy linijce :(:):)

Myślę, że tańsze jest nakreślenie wzoru na kremowej tarczy oryginału, niż zmieniać jej fakturę, czy nakładać specjalny lakier żeby była opalizująca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możemy bazować na tarczy kremowej, białej lub czarnej. Kremowe - czyste są u Jorga w magazynie, czarne i białe - w małych ilościach. Na żywo kremowa jest super.

Zegarek ma 39mm - w jasnej tarczy będzie optycznie znacznie większy niż w czarnej dlatego generalnie jasne tarcza w Antei są bardziej pożądane.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę offtopując,

jeśli wiele osób narzeka na logo

klubowe to może najpierw rozpisać konkurs na nowe ,bardziej akceptowalne logo ...?

Zeby nie było...ja też byłbym przeciwny umieszczaniu go na tarczy,

natomiast Antea jako produkt bazowy to pomysł 100% trafiony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-24507-0-70233000-1331249643.jpg

post-24507-0-16378900-1331249641.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-24507-0-61517300-1331249645.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę niesamowity odzew, więc trzy ostatnie propozycje :(

post-24507-0-64744400-1331249647.jpg

post-24507-0-11515500-1331249649.jpg

post-24507-0-63213500-1331249650.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę niesamowity odzew, więc trzy ostatnie propozycje :(

A może zrobisz jakiś projekt z czarną bądź grafitową tarczą :)

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłoby to wbrew moim dzisiejszym przekonaniom :( Teraz widzę tylko kremowe wzory :) Może jutro zobaczę czarne lub grafitowe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie, to propozycja z postu nr 3 jest najtrafniejsza, logo, czy jakiekolwiek inne sygnowanie klubowe nie na tarczy, a gdzieś na deklu będzie najodpowiedniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam takie pytanie odnośnie propozycji Filipa: tarcze wyglądają na takie "perłowe" (moja rodzicielka ma taką w certince, wygląda to, hm, kobieco), jak to się ma zasady jeden kolor na tarczy no i czy to pasuje do stylu zegarka, raczej męskiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.