Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Krzysiek_W

czy to oryginał czy składak/podróbka?

Recommended Posts

3 minuty temu, Progfan_87 napisał(-a):

Składak niestety.

Kupiłem w zestawie z amfibią, jak powinien wyglądać oryginalny 🤔

Oryginalnie to chyba powinien być Poljot. Tutaj ktoś do koperty od Poljota wsadził warszawską tarcze. Sekundnik też jest trefny.

9 minut temu, Progfan_87 napisał(-a):

Oryginalnie to chyba powinien być Poljot. Tutaj ktoś do koperty od Poljota wsadził warszawską tarcze. Sekundnik też jest trefny.

Werk 

2023-10-6 18-23-48.jpg

2023-10-6 18-23-36.jpg

2023-10-6 18-23-22.jpg

2023-10-6 18-23-18.jpg

2023-10-6 18-23-0.jpg

2023-10-6 18-22-57.jpg

2023-10-6 18-22-19.jpg

Chyba nie wiedzieli jaki powinien być prawidłowy, bo w tych wersjach widziałem ze trzy różne warianty sekundnika.... Ale i tak zastanawiające dlaczego jest bez sekundy.

Edited by art_69

Cześć. Są tu jacyś szpece od szturmańskie typ 1? Kupiłem go z myślą, że tarcza współczesna, ale jak przyszedł to zmieniam zdanie. 

Ewidentnie wskazówki odnowione, sekundnik z czapy. Tarcza dziwna bo bez radioaktywnej lumy i żywa czerwień, ale reszta jakby ok. Na pewno nie jest to oczywista podróba z ebaya. Co myślicie?

IMG_20231028_111539.jpg

51 minut temu, ridah napisał(-a):

Cześć. Są tu jacyś szpece od szturmańskie typ 1? Kupiłem go z myślą, że tarcza współczesna, ale jak przyszedł to zmieniam zdanie. 

Ewidentnie wskazówki odnowione, sekundnik z czapy. Tarcza dziwna bo bez radioaktywnej lumy i żywa czerwień, ale reszta jakby ok. Na pewno nie jest to oczywista podróba z ebaya. Co myślicie?

Tarcza malowanka wg mnie.

8 minut temu, ridah napisał(-a):

Dzięki za opinię. A po czym to poznajesz Krzysiek, które elementy tarczy są nieprawidłowe?

Wg mnie za czysta, za idealna i kontury indeksów tworzą szersze cyfry niż na oryginałach. Z kolei gdyby ktoś nawet zmył do czysta oryginał to jakim cudem gwiazda pozostałaby czerwona?

czerwień gwiazdy i indeksu nad 12 oczywiście jest nowa, ale to i na oryginałach poprawiają.

trop z grubością indeksów mi się podoba. Porównałem ze swoim oryginałem i rzeczywiście cyfry chyba są trochę szersze, szczególnie na jedynce to widzę. Do tego napis szturmańskie i logo kirowskie są delikatnie grubszą kreską zrobione. 

Ok, czyli nie jest to podróbka, tylko tarcza po odnowieniu - malowanka.

Tak, dobrze znam ten zegarek. Tuż po zakupie uświadomiłem sobie, że przecież powinna być niebieska tarcza...

32 minuty temu, Walter_87 napisał(-a):

Cała minuta szukania...imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1

Screenshot_20231102-142421.png

Tylko widzisz tu ma te lamelki po bokach, takiego też znalazłem a takiego jak na zdjęciu nie 🤔🤔🤔