Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy 2010 Stowa Antea KMZiZ limited edition

Rekomendowane odpowiedzi

A odbior - tak jak bylo planowane w OCDC?

Co do odbioru w OCDC, padła taka propozycja, ale nikt tego nie potwierdził, więc nie wiem na czym stoimy.

Można bez końca patrzeć na ogień, wodę i parkującą kobietę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też podtrzymuję moje uczestnictwo w "grupie warszawskiej" i chęć odbioru w OCDC, jeśli to mozliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też podtrzymuję chęć zakupu zegarka w formie grupowej.

Zegarki miały mięć certyfikat podpisany przez Jorga czy wiadomo coś w tej kwestii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie, mam nowy pomysł, do przemyślenia i pewnie do uzgodnienia z Klaudiuszem i Jorgiem. Ja będę 3-4 maja w okolicach Stuttgartu. Mógłbym odebrać jakąś liczbę zegarków, które byłyby już opłacone, albo po prostu zapłacić za nie gotówką (jeśli to wchodzi w grę). Potem wracam przez Poznań do Warszawy i mogę się podjąć przekazania dalej.

Przy okazji miałbym okazje obejrzeć muzeum Stowy i popatrzeć na żywo na zegarki Shauera... :-).

Pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu nie? A wcześniej też wyruszasz z Warszawy? Jak zamierzałbyś zebrać pieniądze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjeżdżam z Warszawy w poniedziałek 3 maja rano. Ale do końca tygodnia jakoś mógłbym się spotkać, albo zaprosić do mojego biura, albo wysłać asystentkę... W sumie nie myślałem, wyjazd dziś mi się potwierdził, ale wszystko do ustalenia.

Najważniejsze to chyba teraz ustalenie z Jorgiem i info ile osób by skorzystało ze mnie jako kuriera :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że Warszawa myśli intensywnie). Gratuluje Zgrania! . A z Krakowa jest jakiś pomysł, czy odbieramy indywidualne przesyłki od Jorga?

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja się nadal piszę na jakąś formę wspólnej wysyłki/odbioru. Niemniej wszystko w zalezy od jasnego skomunikowania z Jorgiem w tym temacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tu dumać? Jeżeli osoby z okolic Warszawy przekażą pieniądze przez Marcina_LL, on je wpłaci osobiście, a potem przywiezie zegarki, to jest to jak najbardziej ok.

Prostszej i szybszej akcji nie będzie.

Ja się piszę na tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też wchodzę w ten układ, Marcin LL daj znać kiedy wpłacać pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Wysłałem zapytanie do Klaudiusza, chciałbym mieć potwierdzenie, że Jorg to akceptuje, wtedy dam znać jak się możemy umówić.

Pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem na tak, jak będzie uzgodnione, proszę dać mi znać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje możliwości są takie:

Mam umowę z GLS oraz TNT. TNT jest drogie, bo przy zgłoszeniu, ze to zegarki i biżuteria cena idzie w górę.

GLS daje lepsze możliwości.

Cena złozenia zlecenia odbioru przesyłki w Niemczech to 60 PLN + koszty wysyłki w zalezności od wagi. Mozna przesyłkę ubezpieczyć do 20 000 PLN. Kosztuje to 120 PLN. W jednej przesyłce mogłby być załóżmy 15 zegarków. Czyli mamy

180 PLN + sama wysyłka ok 90 PLN (zakładam ok. 10 kg)= ok. 250 PLN za 15 zegarków, a to daje 18 zł na przesyłkę i zegarki są u mnie.

Dodatkowo muszę je rozesłać w kraju za 22 PLN to jest 40 PLN.

W kraju przesyłki są obligatoryjnie ubezpieczone.

A... kwestia płatności.

Jabym to widział tak. Osoby zapisujące się na taką wysyłkę wpłacają na moje (lub kogoś innego) konto walutowe kwotę za zegarek i robię przelew zbiorczy do Jorga. To dojdzie jakiej 1,7 PLN od osoby na koszty przelewu, ale i tak wyjdzie korzystniej niż przelicznik walutowy PAYPALA. Daje to gwarancję Jorgowi, że nikt nie bedzie rościł, ze przesyłki nie otrzymał, a ma potwierdzenie wpłaty z paypala.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podtrzymuję chęć uczestnictwa w "Grupie Warszawskiej" :D

Ja, niżej podpisany oświadczam, że będę zabierał głos na forum KMZiZ tylko w dyskusjach związanych z zegarmistrzostwem, lub dotyczących sposobu funkcjonowania tegoż forum.

13-08-2010

Mirek Kornaszewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grupa warszawska i propozycja Marcina_LL - dwa razy tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszę się na propozycję Tik Taka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też wchodzę w ten układ, Marcin LL daj znać kiedy wpłacać pieniądze.

ja też jestem za rozwiązaniem Marcina LL

pozdr /

PAM 312 | FC 345X5 | Longines Admiral ***** 1951r | Atlantic Worldmaster | G-Shock Riseman | Emporio Armani AR-0513 | kilka innych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rowniez potwierdzam grupe warszawska, ale jezeli propozycja Tik Taka wypali, to tez moze byc.

Co do propozycji Marcin_LL - troche bym sie obawial jezdzic z taka gotowka, wiem, ze moze dla innych nie jest to duzo, jednak pomysl moim zdaniem niebezpieczny - glownie dla Marcina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tik Tak, bardzo interesująca propozycja !!! Rozumiem że można by było od Ciebie odebrać również osobiście.....?

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

si

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie, propozycję Tik Taka i moją można traktować komplementarnie. Potwierdzam, że mogę przywieźć zegarki dla grupy warszawskiej, jeśli będziecie chcieli. Było to jak pamiętam ok. 10 osób, więc to się da zrobić. A osoby z Krakowa lub z innych miejsc mogą skorzystać z propozycji Tik Taka.

Klaudiusz powiedział, że pomysł jest ok, ma ostatecznie skonsultować z Jorgiem.

Osoby zainteresowane proszę o przesłanie prywatnych wiadomości, chciałbym wiedzieć ile tak naprawdę osób jest zainteresowanych i mieć na Was namiary bezpośrednie. Mamy tydzień czasu, na pewno coś się da uzgodnić.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje możliwości są takie:

Mam umowę z GLS oraz TNT. TNT jest drogie, bo przy zgłoszeniu, ze to zegarki i biżuteria cena idzie w górę.

GLS daje lepsze możliwości.

Cena złozenia zlecenia odbioru przesyłki w Niemczech to 60 PLN + koszty wysyłki w zalezności od wagi. Mozna przesyłkę ubezpieczyć do 20 000 PLN. Kosztuje to 120 PLN. W jednej przesyłce mogłby być załóżmy 15 zegarków. Czyli mamy

180 PLN + sama wysyłka ok 90 PLN (zakładam ok. 10 kg)= ok. 250 PLN za 15 zegarków, a to daje 18 zł na przesyłkę i zegarki są u mnie.

Dodatkowo muszę je rozesłać w kraju za 22 PLN to jest 40 PLN.

W kraju przesyłki są obligatoryjnie ubezpieczone.

A... kwestia płatności.

Jabym to widział tak. Osoby zapisujące się na taką wysyłkę wpłacają na moje (lub kogoś innego) konto walutowe kwotę za zegarek i robię przelew zbiorczy do Jorga. To dojdzie jakiej 1,7 PLN od osoby na koszty przelewu, ale i tak wyjdzie korzystniej niż przelicznik walutowy PAYPALA. Daje to gwarancję Jorgowi, że nikt nie bedzie rościł, ze przesyłki nie otrzymał, a ma potwierdzenie wpłaty z paypala.

Chętnie bym się pisał na taką propozycje

a jeżeli nic z tego nie wyjdzie to

Może ktoś zapytał by Jorga ile by sobie liczył i czy była by możliwość przesłania po 2-3 zegarków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WAŻNE I PILNE!!!

Rozmawiałem przed chwilą z Klaudiuszem, który jest za granicą i do późnego wieczora nie ma dostępu do Forum. Klaudiusz rozmawiał z Jorgiem i jest zgoda zarówno na mój odbiór osobisty części zegarków jak i na większą przesyłkę do kolegi Tik Taka.

W związku z powyższym Jorg ma prośbę aby jak najszybciej, najlepiej do jutra, mógł dostać listę zegarków (numery), które będą w każdej z partii, żeby je wydzielić i przygotować.

Proszę wiec wszystkich zainteresowanych o zgłoszenia. Dotychczas dostałem zgłoszenia od kolegów: S-3, Dommir, Rokitan i Kyle, wiec na pewno te zegarki przywiozę, będę się z Wami kontaktował w sprawie szczegółów.

Pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem bardzo zainteresowany propozycją TIK TAKA. Panowie duże słowa uznania za pomoc i pomysłowość.

Pozdrawiam, Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę wiec wszystkich zainteresowanych o zgłoszenia.

Jestem zainteresowany.

Wysłałem PW.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.