Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dariusz chlastawa

Pióro

Rekomendowane odpowiedzi

Zamarzyłem sobie takie piękne i jedyne pióro , które byłoby i reprezentacyjne i użytkowe zarazem .

Typ który mi się podoba to limitowana edycja "Francois I" z Montblanc , ale liczę na Waszą wiedzę i znajomość rzeczy oraz ,że podpowiecie jeszcze inne rozwiązania .

pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Zamarzyłem sobie takie piękne i jedyne pióro , które byłoby i reprezentacyjne i użytkowe zarazem .

Typ który mi się podoba to limitowana edycja "Francois I" z Montblanc , ale liczę na Waszą wiedzę i znajomość rzeczy oraz ,że podpowiecie jeszcze inne rozwiązania .

pozdrowienia

Myślę, że decydując się na zakup pióra, warto też wziąć pod uwagę Graf von Faber-Castell. Mają oni w swojej ofercie piękne, limitowane modele. Mnie szczególnie przypadło do gustu pióro z 2007 roku, którego korpus wykonano ze skamieniałego drzewa...

link

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram - Grafa używam i póki co uważam, że to najlepsze pióro jakiego do tej pory używałem (może nie używałem 50, ale kilka różnych, średnich marek). Poza tym niewątpliwie pióra tej firmy wyróżniają się designem wśród standartowych wzorów, ale nie są jednocześnie jakoś nadmiernie udziwnione.

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielokrotnie polecałem na forum pióra Grafa - nic sie nie zmieniło. Nadal jestem z wszystkich trzech bardzo zadowolony choć ostatnio marzy mi się Nakaya. Warto zerknąć

dimension2.jpg

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie polecić jakieś sklepy internetowe gdzie można nabyć pióra Graf von Faber-Castell

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MichaelD

Bardzo dobre opinie zbierają pióra japońskiej firmy Sailor, jeśli lubisz pióra cieniutko piszące to asortyment tej firmy powinien tobie się spodobać.

Tak samo jak w przypadku zegarków przydało by się gdybyś mógł zdefiniować swój maksymalny budżet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdrowienia

Wiec to Ty byles dzisiaj w salonie na NŚ i ogladales Bernarda Shaw'a i Thomasa Mann'a :) Szkoda, ze nie wiedzialem, ze kolega klubowicz, moglem sie domyslec po tym Reverso na lapie :)

Pozdrawiam serdecznie

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

humstal2.jpg

Montblanc - Alexander von Humboldt

82331991_485ea0f81b.jpg

Waterman Serenite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę Darku iż każdy, kto się zna na piórach doceni to pióro, a ten, kto się nie zna będzie zaintrygowany. Firma zacna i stara. Reprezentacyjna i ekskluzywna. Cartier:

n1pYU.jpg

LRxvW.jpg

dgLm6.jpg

WGFQ9.jpg

No i komponuje się z naszym hobby.

ypTjT.jpg

Dd9EQ.jpg

W9rzY.jpg

To edycja limitowana z 2000 roku - 2000 egzemplarzy. Jeszce do kupienia - nowe na eBay-u od kolekcjonerów, ale to już pojedyncze sztuki. Tak więc nie spotka się raczej nikogo z podobnym.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cartier to zaiste zacna firma, jednak to pioro, IMHO, nie nalezy do szczegolnie urodziwych. MB Humboldt to jedno z najladniejszych pior jakie widzialem, jednak tylko w tej wersji (Mont Blanc wiekszosc limitow wypuszcza w dwoch wersjach, "bogatszej" i "biedniejszej", ten Humboldt to tansza wersja). Serenite nie mialem nigdy w rekach, jednak na zdjeciach prezentuje sie rewelacyjnie. Z ladniejszych wymienilbym jeszcze Caran d'Ache Poya i Matterhorn.

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.